In perioada 1-19 decembrie 2012 forumul a functionat doar partial din cauza unor probleme tehnice. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.
0 Membri şi 11 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Salutare tuturor!Nu stiu daca pana acum a reusit cineva sa isi omologheze diploma de asistent medical absolvent de scoala postliceala cu cea de diplomado en enfermeria. Am citit una din primele postari pe acest forum si cineva spunea ca ar fi reusit aceasta "performanta".Din punctul meu de vedere si din experienta proprie, nu stiu cand si cum se va putea intampla asta. Am terminat postliceala in 1995 si am 12 ani vechime in munca, fara sa mai pun la socoteala gradul principal sau specializarea in pediatrie. Eu am depus actele cerute pentru omologare anul trecut in martie. Le adusesem din tara traduse si legalizate si apostilate (ulterior am aflat ca nu mai era necesara apostilarea). Am depus doua maldare de acte la Alta Delegacion del Gobierno en Catalunya (Barcelona), unul pentru diploma de bacalaureat si celelalt pentru diploma de postliceala. Dupa 3 luni am primit instiintare ca puteam merge sa imi ridic echivalentul diplomei de bacalaureat (Graduada en ESO y Bachiller) - asta a mers relativ repede si fara probleme. In octombrie, la 6 luni de la inceperea tambalaului cu omologarea diplomei de postliceala am primit o alta instiintare de la MEC, de la Madrid in care eram anuntata ca nu se poate sa imi fie recunoscuta diploma ca asistenta medicala pentru ca nu concorda forma de scolarizare de studii de scoala postliceala cu studii universitare si ca pot aduce "alegaciones" in termen de 14 zile. Am mers la un avocat care se lauda ca are experienta in domeniu si care mi-a scris respectiva contestatie si mi-a incasat 450 euro, iar dupa alte 2 saptamani am primit decizia finala de la Madrid: DENEGADO. Bun, si cu banii luati si fara nici un rezultat pozitiv, am inceput a doua oara formalitatile de omologare, daca diplomada en enfermeria nu se poate, atunci sa fie macar tecnico auxiliar en cuidados de enfermeria. Alte taxe, alt timp pierdut. Am sunat la Madrid de mi s-a acrit pana cand catadicsea cate o centralista sa imi preia apelul si de 3 ori raspunsul a fost negativ, cum ca a doua cerere de omologare nu figureaza in baza lor de date. Am mers atunci la biroul unde depusesem actele a doua oara, la Barcelona si de acolo m-au "lamurit": nu se mai trimit dosarele la Madrid pentru auxiliari de enfermeria, ci se verifica in alta parte, in Barcelona si asta dureaza intre ... 1 an si 1 an si jumatate!!!!Dupa atata timp pierdut si bani cheltuiti am ajuns la concluzia ca un asistent roman, scolarizat acum 15 ani, e prost cu diploma! De acord, au aparut si in Romania colegiile universitare, la fel cu durata de 3 ani de unde se iese cu diploma, ceva mai sus de mai noul "certificat de competente", insa nu cred ca se poate sa i se ia dreptul cuiva care a terminat o postliceala sa nu lucreze pe meseria lui in Spania!