Spania Romaneasca on Facebook

Autor Subiect: Firma din RO care presteaza servicii in Spania  (Citit de 2622 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline toronto

  • Membru
  • *
  • Mesaje postate: 1
Firma din RO care presteaza servicii in Spania
« : 22 Aprilie , 2010, 16:09:18 p.m. »
Buna ziua,

sunt nou in ceea ce priveste spatiul hispanic si de fapt absolut in ceata cu orice procedura administrativa relativa la munca in Spania.

Orice ajutor este binevenit.

Iata situatia:

Eu am o firma de consultanta IT in Romania (eu fiind unic administrator si fara angajati). In 2007 / 2008 am lucrat in Germania cu firma mea la un client, dar printr-o agentie din UK. In Germania exista lege ca o firma din spatiul UE poate presta servicii in Germania si sa plateasca taxele si impozitele aferente in tara mama, pentru maximum 6 luni intr-un an calendaristic. Eu facturam agentia din Anglia, ei ma plateau in contul meu din Romania, iar eu lucram la clientul lor din Germania. Impozitul pe venit l-am platit in Romania. In acest fel nu aveam nevoie de permis de munca in Germania de niciun fel.

Intrebarea mea este : EXISTA OARE POSIBILITATEA DE A MUNCI IN SPANIA IN ACEEASI FORMULA ?

Intreb pentru ca zilele trecute mi s-a oferit un contract la o institutie europeana din Alicante, dar printr-o agentie de munca din Belgia.

Daca cineva detine informatii in aceasta privinta, as fi recunoscator.

In cazul in care NU exista aceasta posibilitate, care sunt pasii de urmat pentru ca eu sa devin "freelancer" (pe cont propriu) in Spania, ca sa pot factura firma din Belgia ?

Am mai citit pe cateva site-uri ca NU am nevoie de un permis de munca, este corect ?

Inca ceva, cam care este procentul de impozit pe venit pentru un "freelancer" in Spania si daca trebuie platite contributii sociale (pentru mine, bineinteles), la cine si cam cat ?

Va multumesc anticipat.

LooneybinCEO

  • Vizitator
Rspuns: Firma din RO care presteaza servicii in Spania
« Răspuns #1 : 02 Mai , 2010, 01:39:07 a.m. »
Eu v-as sfatui sa consultati un Gestor, sau puteti merge direct la Seguridad Social. Pentru a afla informatii http://www.seg-social.es/Internet_6/Internacional/index.htm, sau un birou mai aproape http://www.seg-social.es/Internet_1/Oficinas/index.htm?

Multa bafta.

Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca

Rspuns: Firma din RO care presteaza servicii in Spania
« Răspuns #1 : 02 Mai , 2010, 01:39:07 a.m. »