• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
09 August , 2022, 21:59:59 pm

News:

Click aici pentru a te intoarce pe portalul Spania Romaneasca. www.SpaniaRomaneasca.com


ACTA - de ce pro? de ce contra?

Started by voly, 10 February , 2012, 06:10:56 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

voly

ACTA isi propune sa stopeze pirateria, insa isi explica metodele intr-o maniera putin ambigua. Dupa parerea mea, daca ACTA va fi pus in aplicare, diferentele dintre categoriile sociale se vor adanci foarte mult. In prezent, chiar si cei inferiori din punct de vedere financiar au dreptul la informatia oferita de internetul actual aproape gratis, informatie destul de vasta de altfel, fie ea rea sau buna. In caz ca acest acord va fi pus in aplicare, doar cei mai bogati isi vor permite sa fie informati. Prin informatie inteleg muzica, film, stiri, programe soft, carti etc.

Se vehiculeaza ca preturile acestor marfuri vor creste ca urmare a cresterii cererii, crestere datorata obligarii clientului de a cumpara originalul, licenta. Trebuie insa sa tinem cont si de tendinta clientului actual de a obtine aproape totul gratis, tendinta care a devenit un obicei greu de abandonat si, in cazul multora, de neconceput atat psihic, cat si financiar... In acest caz, cresterea cererii s-ar putea sa dureze ceva mai mult decat se asteapta unii.

Ca urmare a celor enuntate, este foarte posibil ca punerea ACTA in aplicare sa duca la un sevraj social.

De curand am creat un blog in care chem la dialog pe toti cei care doresc sa se informeze corect despre ceea ce inseamna ACTA, astept schimburi de pareri si formari de opinii, insa numai prin informarea corecta in prealabil.

http://intreabatedece.blogspot.com/search/label/acta

voly

ACTA va avea un impact major si asupra farmaceuticelor generice, in sensul ca vor disparea de pe piata. Asta are ca urmare mai multe scenarii, nefaste majoritatea.

In primul rand, nevoia populatiei de medicamente nu va fi alimentata corespunzator din pricina ca numarul acestor produse va scadea semnificativ.

In al doilea rand, s-ar putea sa ne confruntam si cu o crestere a preturilor. Medicamentele nu sunt ca celelalte produse carora clientul le stabilete pretul in cea mai mare masura, putand alege sa cumpere sua nu. Producatorul trebuie sa stabileasca un pret rezonabil, astfel incat sa atraga clientul sa cumpere produsul sau. In ceea ce priveste farmaceuticele situatia este complet diferita. Clientul este dependent de medicamente si nu poate alege sa cumpere sau nu si cu atat mai mult daca va putea alege doar produsul original si nu unul generic. Astfel producatorul respectivului medicament original va putea regla pretul dupa alte standarde si nu cele ale clientului. Oricare alta metoda de stabilire a unui pret, in afara de opinia clientului, inseamna preturi mult mai mari.
http://intreabatedece.blogspot.com