• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
09 August , 2022, 22:54:44 pm

News:

In perioada 1-19 decembrie 2012 forumul a functionat doar partial din cauza unor probleme tehnice. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.


Certificat de naştere

Started by admin, 20 September , 2006, 11:34:53 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

admin

Cetăţenii români pot solicita misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare eliberarea de certificate de naştere pentru copiii lor născuţi in străinătate. Declaraţia naşterii se face într-un termen de 15 zile de către părintele român al noului născut. Dacă exista motive temeinice privind imposibilitatea prezentării părintelui la Secţia Consulară în acest termen pentru a face declaraţia, seful oficiului are competenţa legală de a aproba înregistrarea naşterii până la 12 luni.

Acte necesare pentru obţinerea certificatului de naştere:

declaraţia tatălui;
certificatul de naştere spaniol, care se solicită de la registrul civil unde s-a declarat naşterea; certificatul medical de constatare a naşterii, în original, emis de spital, având număr de înregistrare, dată certă, sigiliul unităţii sanitare, semnătura şi parafa medicului;
actele de identitate româneşti ale părinţilor (paşaport, carte de identitate) original şi fotocopie;
certificatul de căsătorie românesc al părinţilor (dacă este cazul) sau de naştere al mamei;
livretul de familie spaniol, în original şi fotocopie;


PRECIZĂRI:

părinţii căsătoriţi în străinătate, care n-au efectuat transcrierea căsătoriei în registrul de stare civilă (nu au certificat de căsătorie românesc), figurează necăsătoriţi în evidenţele din România;
la ridicarea certificatului de naştere, declarantul va semna în registrele de stare civilă pentru exactitatea datelor înscrise. Rectificarea sau completarea ulterioară a actelor de stare civilă se poate face numai în temeiul unei hotărâri judecătoreşti.

delia motoasca

Putem obtine pt dvs. transcrierea certificatelor de nastere romanesti a copiilor nascuti in Spania.
Cu o simpla procura consulara putem sa va obtinem transcrierea certificatului ! Obtinem acte de stare civila, sentinte, apostile, traducem, legalizam si supralegalizam orice!
E mai ieftin si mai comod.
Convingeti-va: 0721.22.66.35
[email protected]

maxy

Buna seara,am si eu o intrebare?am o sora care nu a fost casatorita dar a facut un copil cu un cetatean spaniol,copilul adica fetita are cetatenie spniola,acum fetita este in romania dar nu are acte deoarece au ramas la tatal ei in spania,cum trebuie sa procedez ca sa ii fac acte copilului aici in romania? daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscatoare  :)

traducator

Quote from: maxy on 02 March , 2010, 21:12:06 pm
Buna seara,am si eu o intrebare?am o sora care nu a fost casatorita dar a facut un copil cu un cetatean spaniol,copilul adica fetita are cetatenie spniola,acum fetita este in romania dar nu are acte deoarece au ramas la tatal ei in spania,cum trebuie sa procedez ca sa ii fac acte copilului aici in romania? daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscatoare  :)


Probabil cel mai valabil raspuns il veti primi de la Politie in Romania, in orasul in care locuieste sora dvs. sau de la Primarie, serviciul de evidenta populatiei.
Evident va avea nevoie de actele copilului si de semnatura tatalui pe ici pe colo, prin actele esentiale.

maxy

Multumesc pentru sfat,am s-ai spun surorii mele unde sa se duca,va doresc o seara buna

pogany

Buna ziua,
am un frate de aproape 3 ani nascut in Spania.
ai mei nu au avut timpul si banii necesari pentru a-i face buletinul, iar acum vrem sa ne intoarcem in Romania.
ce e de facut, cu cine trebuie sa luam legatura si cam cat ar costa?
multumesc

erofei nina

buletin la 3 ani?  trebuie sa va adresati la consulatul roman din Spania...cei de acolo  va pot oferi informatiile necesare pentru inregistrarea copilului , eliberarea certificatului..foaie de calatorie..etc!
  Nu pot sa ma abtin si sa nu ma intreb unde le-a fost capul parintilor care au lasat sa treaca 3 ani; nu au avut bani dar au mai facut un copil!

Marius Mandocu

Quote from: admin on 20 September , 2006, 11:34:53 am
Cetãþenii români pot solicita misiunilor diplomatice ºi oficiilor consulare eliberarea de certificate de naºtere pentru copiii lor nãscuþi in strãinãtate. Declaraþia naºterii se face într-un termen de 15 zile de cãtre pãrintele român al noului nãscut. Dacã exista motive temeinice privind imposibilitatea prezentãrii pãrintelui la Secþia Consularã în acest termen pentru a face declaraþia, seful oficiului are competenþa legalã de a aproba înregistrarea naºterii pânã la 12 luni.

Acte necesare pentru obþinerea certificatului de naºtere:

declaraþia tatãlui;
certificatul de naºtere spaniol, care se solicitã de la registrul civil unde s-a declarat naºterea; certificatul medical de constatare a naºterii, în original, emis de spital, având numãr de înregistrare, datã certã, sigiliul unitãþii sanitare, semnãtura ºi parafa medicului;
actele de identitate româneºti ale pãrinþilor (paºaport, carte de identitate) original ºi fotocopie;
certificatul de cãsãtorie românesc al pãrinþilor (dacã este cazul) sau de naºtere al mamei;
livretul de familie spaniol, în original ºi fotocopie;

Pentru cei care doresc sa le fie mai usor sa nu mai faca traducere la certificatul de nastere spaniol si sa-l legalizeze,cind   se duc la Registrul Civil unde se declara nasterea trebuie sa ceara un Cetificat international care o sa fie scris in spaniola si franceza cu acesta va duceti la Ambasada fara a trebui sa le mai traduceti si legalizati,asa am facut eu acum   2 luni la Ambasada Romaniei din Barselona si am facut certificatul de nastere pentru fiul meu.