• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
10 August , 2022, 06:59:32 am

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


Asistenti medicali ANGLIA

Started by ramona-elena, 21 March , 2013, 19:43:38 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ramona-elena

Vad ca incepem sa schimbam rumbo  :(
Cred ca este un lucru bun sa luptam pentru o viata demna desi este dureros dupa atati ani sa fii nevoit sa apuci alt drum.
Poate ca cei care decidem sa schimbam "ruta" ar trebui sa ne inregistram in foruri deja existente pe aceasta tema insa eu personal simt ca aici imi este locul si vad ca incep sa mi se alature si alte persoane  ;) Drept pentru care am decis sa deschid acest subiect aici pe Spaniaromaneasca.De moment aceasta inca este " casa " mea  :)

Si cum am spus pe celalalt topic,ca sa nu incurcam lucrurile,cei care vor sa scrie despre acest subiect sunt bineveniti aici  ;)
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

danadinu

Buna!
imi pare tare rau de ceea ce am citit , despre situatia ta si a celorlale fete. Intr-o situatie oarecum asemanatoare ma aflu si eu....in somaj, totul datorita noii" reforme laborale".M-au concediat deoarece FIRMA nu mai avea destule benficii.Am fost foarte dezamagita, dar pe de alta parte poate e mai bine, pentru ca se schimbasera foarte mult conditiile de lucru, mai multa munca, mai putini bani,etc.
  Dar asta e o alta tema si ma indepartez de la subiect. Pentru omologarea in UK nu ti se cere nivel de B2 de engleza certificat?

Iti doresc mult succes. Eu  ma gindesc destul de dess-o iau spre  Germania, dar o sa mai vedem.

ramona-elena

De moment nu se cere nivel de engleza certificat.Nivelul de engleza este valorat in urma interviului de catre angajator.Am inteles insa ca se lucreaza la o astfel de lege pentru viitor.
Eu germania am eliminat-o din doua motive desi este o buna optiune din punctul de vedere al ofertelor de munca in mare numar.Nu am nicio notiune de Germana si satisfactia profesionala lasa de dorit.Nu vreau sa lupt sa ajung intr-o tara in care ajung sa am aceleasi nemultumiri ca aici. :(

Cat despre situatia in care s-a ajuns in Spania,desi topicul este relationat cu alta tema,sunt bine venite "desahogos". ;)Eu personal simt nevoia continua si infinita sa ma plang.Asta mi-a mai ramas. :'(

Animo!!!!!!
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

xanax

Situatia actuala e intr-adevar destul de complicata. Bineinteles ca m-am bucurat nespus cand am primit multasteptata recunoastere profesionala, insa bucuria s-a evaporat pentru ca nu gasesc nimic de munca ca enfermera. Deocamdata lucrez intr-o clinica facand suplentii de auxiliar de enfermeria si asta imi asigura un salariu la sfarsit de luna. Am trimis CV-uri la mai multe spitale sau clinici, insa nu am primit niciun raspuns. Chiar si la clinica unde lucrez mi s-a spus sa am rabdare, ca poate s-o gasi ceva si pentru mine, insa timpul trece, taxa de colegiu trebuie reinnoita si ca sa platesc niste bani in plus degeaba, doar pentru a astepta, nu mi se pare normal.
Nu exclud ideea de a pleca in Anglia, de a incepe inca o data de la zero o viata intr-o alta tara, insa deocamdata imi mai dau un pic de ragaz. Dincolo de faptul ca s-ar castiga mai bine, ca salariul ar fi in lire sterline, costurile traiului zilnic sunt tot in lire sterline. Afara de asta, munca ar fi in principal in rezidente de batrani, si nu vorbesc doar de Anglia, ci si de celelalte tari care oferteaza posturi pentru asistenti (Germania, Olanda, Belgia).

ramona-elena

Eu personal nu am de gand sa plec in Anglia sperand la o viata cu mult mai buna ci cu speranta unui loc de munca SIGUR si conditii DEMNE.
Respect locul de munca pe care INCA il am dar conditiile in care am ajuns sa lucrez sunt mizerabile.Nu am crezut ca in Spania se poate lucra de asemenea manera,si nu ma refer nici la salariu si nici la orar.Poate este o exceptie ceea ce mi se intampla,si cu siguranta nu in toate locurile este la fel insa cred ca TOATE aceste alte diferite locuri sunt deja ocupate.
Nu am de gand sa plec curand,cel putin nu pana anul viitor,dar vreau sa fac demersurile din timp in cazul unei "surprize" neplacute.
Nu ma deranjeaza sa lucrez tot in rezidente in orice alta tara,este chiar o experienta placuta,depinde cu ce ochi se priveste si de conditiile in care se lucreaza.Se pot obtine multe satisfactii profesionale si in rezidente si salariul poate sa fie la fel de satisfacator.
Eu inca nu am renuntat nici aici,desi uneori sunt foarte demotivata,dar desi am de gand sa plec in alta tara,inca mai caut de munca aici in Spania.Sansele sunt minime...dar cu un dram de noroc...Doar nu o sa vina nimeni la usa sa imi ofere ceva mai bun  ;D Dar ca si xanax...am depus CV -uri peste tot...pe unde s-a putut...si NIMIC.Acum ca se apropie vara am sa incep iar de umblat poate gasesc ceva pentru substitutii desi ma indoiesc.
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

ramona-elena

Salut,
Aly ai vesti din Anglia?Tu cand ai platit taxa cum ai platit?On-line?Am reusit sa adun toate actele dar trebuie sa mai platesc taxa si un stiu cum sa fac.
Si mai am o problema dar e pera tarziu.Am completat cerea in litere mici si albastru,si deja o am stampilata semnata parafata.Total invers de cum zice pe cerere chiar la inceput  ;D CAPITAL LETERS AND BLACK INK  ;D Asa imi trebuie daca un citesc.Asa gravita eran sa completez cererea ca imi dadea impresia ca numai completand si deja eran in Anglia....jajaja  ;D
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

negrila

Buna Ramona!!vad ca nu pierzi timpul in pregãtirea actelor.....eu încã nu am fãcut nici un pas in adunarea actelor....am încã teama care am simțit-o când am început in Spania tramitarea actelor.....Am citit pe net requisitele necesare pt obținerea PIN si bineinteles ca mia intrat frica!Aparte de diploma de asistent medical, cazier,recunoasterea din Spania, tu ce acte mai trimiti? Cât te-au costat traducerile in englezã?Ti-as fi recunoscatoare dacã mi-ai da mai multe detalii !! Sper ca nu îți cer prea mult .....(sunt un pic aeriana ... Nu știu pe ce drum sa o apuc)

ramona-elena

Eu depun:
-diploma
-adeverinta cu orele
-recomandare de la ministerul sanatatii din ro
-recomandari de la locuril de munca
-pasaport+nie
-cazier judiciar atat din spania cat si din romania
Recunoasterea din Spania un mai depun deoarece am sa trimit referinta de la locul atual de munca.
Am inteles ca traducerile la acte se fac dupa ce se fac copii legalizate la originale dar eu am facut prima data traduceri si apoi fotocopii legalizate.E pera tarziu sa mai schimb ceva deoarece ar insemna sa o iau de la capat si sa pierd toti banii cheltuiti pana acum asa ca le trimit asa si ce o fi o fi.
Eu am tradus in Romania,prin posta,ca am iesit mult mai ieftin.M-a ajuns cam la 200 de euro.Acum in iunie am sa platesc taxa de dosar i trimit actele.
Bafta!
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

negrila

Iti multumesc din suflet Ramona si iti doresc muuuuuult noroc!!!!

gabriela

Buna fetelor...Vad ca vatzi mutat pe alt forum.Eu am depus aici pt recunoastere ,am atasat si recunoasterea de la Bucuresti....dar ...mi au cerut mereu acel certificat.In fine...ne gindim sa o luam .spre Anglia...As dori sa va intreb ce demersuri tb sa fac...pe ce sait tb sa intru sa ma interesez..multumesc.Ramona.  Ce mai faci?

CoCo

BUNA , AI REUSIT SA ITI REZOLVI TOT DOSARUL ? AI MAI DEPUS CEVA ?

gabriela

Buna.....am inteles ca fetele care au deschis acest top in final au ales drumul...Germaniei....
Vad ca nu mai posteaza nimeni aici....ma s fi bucurat ca fetele (Ramona,Nina...)sa ne impartaseasca experienta lor ...
Cit despre Anglie...eu nu am facut inca nici un demers....daca cineva a depus actele in final de aici...sa dea de veste..va rog.
Si inca ceva....sa dat un comunicat in tara ...asistenti medicali care au terminat inainte de 2010...pot face un curs de revalorizare a diplomei timp de un an ...pe recunoastrerea calificari profesionale in europa....
Ramine de vazut ...daca cursul e presencial?....si alte conditii....
Dca cineva are detali ...va rog sa postati...
Pup...o zi buna.