• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
24 October , 2021, 18:28:09 pm

News:

In perioada 1-19 decembrie 2012 forumul a functionat doar partial din cauza unor probleme tehnice. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.


problema cu nie-le

Started by alex6cj, 15 September , 2012, 12:49:06 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alex6cj

Ziua buna
ma numesc Alex si sunt in Madrid de peste 5 ani.
Am avut cotizat la S.S. avand contract de munca dar si ca autonom pana in august 2011.
In februarie 2012 am fost nevoit sa schimb nie-le ...neavand contact de munca si aratand vida laboral....in cel nou e stipul ca nu pot lucra pana in decembrie de 2012.
In prezent am posibilitatea de a ma angaja dar gestorul firmei respective s-a "speriat" de noul nie si mi-a spus ca nu imi poate face contract de munca.
Am vazut ceva informatii pe diverse site-uri unde se specifica clar ca legea data anul trecut prin septembrie daca nu ma insel....se refera la cei ce nu am mai contribuit la S.S.
Ce pot face eu pt. a obtine acest contract?....unde ma pot duce cu acest nie pt. a incerca sa il schimb....sau ce trebuie sa fac?
Multumesc cu stima Alex

gossa

Alex, nu poti schimba NIE din nou, dar asta nu are importanta. Important e ce scrie in lege cu toate modificarile ei.
Daca la 22 iulie 2011 lucrai cu contract de munca, ai dreptul la alt contract de munca fara a cere in prealabil permis de munca.
Faptul ca ti-au schimbat NIE in februarie arata ca ai dreptul de munca (in conditiile legii), altfel nu ti-l schimbau deloc.

Angajatorii de sperie pentru ca nu stiu despre ce e vorba si n-au chef sa caute. Cred ca e posibil sa gasesti aceste norme la Extranjeria, unde se cer permisele de munca (ca sa le dai ceva tiparit de administratiile spaniole). Altfel gasesti normele pe internet.
In principiu, functionarilor care nu stiu cum stau lucrurile "dar au auzit ei ceva" trebuie sa le pui in fata legea-normele clare pentru ca ei n-o sa sape dupa ele ca sa te angajeze pe tine. Le e mai simplu sa spuna "nu se poate" asa by default.
bafta...

toate cele bune,
Anca Nitulescu

Ma gasiti in facebook: CABINETUL TRADUCATORULUI sau GABINETE DEL TRADUCTOR ANCA NITULESCU sau la adresa: traducator.es.ro@gmail.com. Telefon: 650028599.
www.traduceri-traducciones.eu