Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca

Viata in Spania => Spania între mit si realitate... => Topic started by: Ruxandra on 09 August , 2008, 15:44:24 pm

Title: Experientele romanilor in Spania
Post by: Ruxandra on 09 August , 2008, 15:44:24 pm
Buna tuturor. Ma numesc Ruxandra si locuiesc in Anglia, langa Liverpool, unde predau studii mass media la Universitatea Edge Hill. In urmatoarele luni vreau sa adun opiniile comunitatii romanesti din Spania legate de experienta migratiei, adaptarea la realitatile spaniole, viata comunitatii romanesti in Spania, importanta asociatiilor culturale si rolul site-urilor Internet dedicate romanilor. Interesul meu sa discut deschis despre experienta diasporei pe care o impart si eu si opiniile voastre vor fi tratate cu respect si binenteles anonimitate. Sunt gata sa dau mai multe detalii despre proiectul meu celor interesati. V-as ruga sa-mi scrieti la urmatorul e-mail: [email protected] sau [email protected] De pe 27 august, pentru o saptamana, voi fi la Valencia si daca romanii de acolo ar dori sa ne intalnim la o cafea si sa discutam informal, de asemenea ii rog sa ma contacteze. Toate cele bune.
Title: Rãspuns: Experientele romanilor in Spania
Post by: Fedor Emilianenko on 18 February , 2010, 11:09:14 am
Salutare. Sunt Fedor si locuiesc in Ploiesti. am o escala de 4 ore pe Barajas - madrid. credeti ca am timp sa dau o fuga pana in madrid, macar ca sa "miros" orasul? multumesc
Title: Rãspuns: Experientele romanilor in Spania
Post by: benu on 18 February , 2010, 12:12:49 pm
salut,

Parerea mea este ca e riscant. Depinde daca cunosti bine aeroportul sau nu. Insa aeroportul e imens e intre primele 4 din Europa. Tinand cont ca imbarcarea incepe cu 40 de minute inainte de plecare, si ca tre sa mai treci si pe la controlul aeroportului sa faci un streaptese sa nu cumva sa fii terorist... e cam complicat. Pot sa spun ca eu care cunosc aeroportul imi e cam teama sa ajung cu o 90 de minute inainte de zbor. Pentru ca poate aparea orice neprevazut. Pe urma inca o ora pe drum adica 30 de minute dus si 30 intors asta in cazul in care nu prinzi ambuteiaj. Ti-ar ramane 30 de minute care nu sunt suficiente sa te plimbi prin Madrid.

Totusi recomand 2 ore inainte sa fii in aeroport. Si daca faci escapada informeaza-te bine in ce terminal ajungi si din ce terminal e plecarea catre destinatie. Deasemenea cere si cartea de imbarcare din Romania (sau de unde pleci) pentru cel de-al doilea zbor, asa nu mai pierzi timpul la o coada in Madird.
Title: Rãspuns: Experientele romanilor in Spania
Post by: Fedor Emilianenko on 18 February , 2010, 14:57:21 pm
Quote from: benu on 18 February , 2010, 12:12:49 pm
.....  Deasemenea cere si cartea de imbarcare din Romania (sau de unde pleci) pentru cel de-al doilea zbor, asa nu mai pierzi timpul la o coada in Madird.


Merge? am mai facut zboruri cu escala dar n-am remarcat ca se poate. unde? unde fac checkin-ul pt. primul zbor (otopeni-madrid)? Merci oricum si pt. celelalte informatii. probabil ca nu o risc, stau cuminte in aeroport sau caut pe goagal vreo atractie prin apropiere
Title: Rãspuns: Experientele romanilor in Spania
Post by: LooneybinCEO on 21 April , 2010, 03:03:02 am
Sunt de acord total cu ce a raspuns benu. Si eu cunosc Barajas, si nu-ti ramane destul timp ca sa mergi prin Madrid cu o escala de 4 ore.