• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
26 October , 2021, 04:13:57 am

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


Spania a reintrodus permisul de munca pentru muncitorii romani la 01-08-2011

Started by admin, 11 August , 2011, 12:28:09 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

admin

Spania a reintrodus permisul de munca pentru muncitorii romani, Comisia Europeana a aprobat solicitarea, aceasta restrictie temporara este valabila pana la data de 31 decembrie 2011.

Desi am fost asigurati de catre Guvernul Spaniol, Guvernul Roman, Ambasada Romaniei la Madrid, Comisia Europeana ca romanii prezenti in Spania nu vor fi afectati, ci doar cei care vor veni de acum inainte, lucrurile nu sunt deloc asa.

As dori sa discutam despre acest subiect, si chiar sa expuneti situatia in care va aflati, cunosc un caz care a fost angajat (alta) cu contract de munca pe 26 august, si pe 27 iulie contractul lui a fost respins de catre Seguridad Social dupa ce fusese admis pe 26 iulie, cu motivul ca cetateanul roman are nevoie de permis de munca incepand de la 1 august.

Daca cunoasteti situatii similare va rog sa ne semnalati, iar cei care pot aduce informatii suplimentare cu documentele solicitate acum de Seguridad Social pentru "a da de alta" un cetatean roman care nu este inscris la INEM sa le posteze aici.

m.laura

incredibil, nu-mi vine sa cred , era de stiut ca o sa ne afecteze pe toti ... parca ziceau astia ca cei care nu sunt inregistrati aici o sa aiba interdictie , iar  cei care deja lucreaza sau sunt in cautarea unui loc de munca nu sunt afectati. Si pe deasupra cei care sunt autonomi la fel ... nici un drept .... incredibil , desi ei platesc lunar ceva taxa din care o parte sunt pt  seguridad soc. va las un link sa va uimiti putin....

http://madrid.mae.ro/index.php?lang=ro&id=31&s=127263

  si despre pers. resp. faptul ca si-a depus actele inainte de 1 august trebuiau sa-i fie acceptate , eu sincer nu mai inteleg nimic ... DISCRIMINARE ...


m.laura

aaa m-am gresit cu autonomii ...... doar platesc la seg. soc ... era culmea ...

faly

 ???   Buna ziua,

acest mesaj este pentru toti cei care au fost, pentru toti cei care sunt, pentru toti cei care vor fi si pentru toti cei care stiu sa interpreteze,  :-*

atunci este adevarat ca Basescu nu sa interesat absolut deloc pentru Romanii din spania. Au avut negocieri? Unde sunt drepturile europene? Exista o problema personala intre Romani si spanioli? In baza de ce sau pentru ce sau luat aceste hotariri? Oare fortele de munca Romanesti au ceva de vazut in aceasta problema? De ce Basescu nu pune interdictie pe piata de lucru a Romaniei a firmelor spaniole? In Romania in momentul de fata sunt peste 6000 de firme spaniole care isi umple buzunarele pe spatele Romanului. E normal ca nu ne vor aici,, ne vor in Romania, asa ii costa mult mai putin mina de lucru, daca ne uitam un pic mai atent la data in care se spune ca se va ridica aceasta interdictie pe piata muncii spaniole cred ca e data in care constructorii spanioli de aneleuri in Romania trebuie sa termine lucrarile, agricultorii spanioli in Timisoara trebuie sa revizeze contractul cu Guvernul Romaniei, etc. Vedeti sunt atit de scirbosi incit nu au dorit ca bancile romanesti sa colaboreze cu asa zisii investitori spanioli,(ia ca li sau facut cadou terenuri in valuare de milioane de euro, li sau dat lucrarile in constructii si constructorii romani stau si se uita, la ce?), asa ca au trimis propiile lor banci in tara. (Caixa, Santander, Caja Madrid etc..) Nu credeti dumneavoastra ca am fost si suntem un pic tradati???? A urcat traiul in Romania dar a crescut saracia si foametea, o sa ajungem ca africanii, cu atita bogatie, o sa mori de foame ROMANE !!!!!

        Cu stima si respect

miki_a

cred ca am postat unde nu trebuie pe forum mii de scuze eram grabita sa merg la munca ,cum am spus ar trebui sa faca reclamatii nu e corect cu ce se confrunta si cu ceea ce ne vom confrunta noi de acum inainte,pupici.

costellobi


deutza_deea

buna! vreau sa va zic ca eu nu cred ca este adevarat ce se spune eu am incepu lucrul saptamana asta cu contract de munca si vreau sa va zic ca eu nu am avut probleme in cea ce priveste actele!am dat NIE-le tarjeta de demandante si tarjeta de seguridad social! Nu stiu ce sa zic dar eu va zic din opinia mea ca cei care sunt aici nu cred ca o sa aibe probleme ,ci numai cei care vin acuma in spania!

skilefido

pe mine m-a prins la mijloc toata treaba, prietena mea a plecat in mai, i-au iesit actele pe 25 mai si lucreaza de la inceputul lui iunie. pe mine m-au programat tocmai pentru 4 noiembrie cand am sunat in iunie (pe la inceput). nici nu se punea problema atunci de asemenea masura.
acum am ramas pe dinafara (mai mult ca sigur programarea mi-a fost anulata), prietena in madrid si eu in bucuresti, m-a terminat. acum o sa incerc toate caile posibile sa ajung acolo, nu putem sta despartiti un an si jumatate. si asta din cauza unor probleme administrative si a unei organizari defectuoase a pietei muncii din partea lor, nu din cauza romanilor stabiliti in spania. n-om fi noi sfinti dar in niciun caz nu suntem cauza somajului ridicat. vrem sa intemeiem o familie in curand, ce fac, imi stric viitorul? voiam sa muncesc cinstit, nu sa dau in cap. iar daca singura posibilitate va fi munca la negru atunci nu vad alta solutie. pana la ridicarea restrictiei nu am ce face.

mihaeka

Ce cliseu frumos: "Departe de mine gandul de a ma apuca la o cearta virtuala cu persoane pe care nici macar nu le cunosc, insa, provocarea matale ma distreaza". Adica nu vreau sa zic, dar vreau sa spun.

Cand am spus ca Base nu e presedintele meu, m-am referit ca nu-mi reprezinta interesele. O fi el presedintele Romaniei, dar cu siguranta nu este al romanilor. Daca tu spui ca bat campii cu PIB-ul, atunci e clara pozitia ta si n-am de gand sa intru in polemica asta cu tine (am evitat frumos cacofonia, nu?).

Ce bine ca l-ai adus pe Dumnezeu in discutie. Sigur El l-a pus pe Base acolo. Dumnezeu a facut sa se voteze in Franta o data la 6 sec. ca altfel nu se putea, decat printr-o interventie divina.

Eu n-am inteles la ce ziar te referi si la ce dezinformare. Daca vorba de acest forum, afla ca nu este ziar, iar dezinformarea... unde e?! Omul a povesti ce i s-a intamplat. Acelasi lucru s-a intamplat si altor cunostinte d-ale mele si se poate intampla oricarui roman pentru ca legea este interpretata RETROACTIV.

Cat despre faptul sa spaniolii practica "metoda inselaciunii", asa e. Tocmai asta vreau sa spun. Cine ar trebui sa ne apere drepturile, n-o face. Ori sunt incompetenti, ori sunt rai voitori.... Oricare ar fi raspunsul, situatia este grava!

P.S.1 Antenele, SOV, Patriciu si mai ales pixelul albastru sunt vinovate pentru situatia in care este Romania!

admin


mda imi cer scuze ca am scris august inloc de iulie poate consoleaza pe cineva.

nana, acest forum nu este nici controlat nici cenzurat de nimeni, drept dovada fiecare scrie ce-l taie capu` :))

Despre Basescu si politica, puteti crea o rubrica speciala pe forum despre cum ne mint TOTI politicienii din TOATE partidele.

Pentru ca din cate stiu Guvernul Zapatero este socialist la fel ca si PSD-ul romanesc, amandoua fac parte din grupul socialistilor din Europa si nimeni nu s-a ostenit sa ne ia apararea.

Eu inteleg situatia spaniei, este una foarte dificila, ei au fost mereu destul de toleranti ca noi, nu ca italienii sau nemtii. Problema este somajul foarte ridicat, sunt foarte multi imigranti angajati iar spaniolii nu au bani sa isi plateasca creditele (in tara lor).

Din punctul asta de vedere le dau perfecta dreptate.


Ceea ce nu inteleg eu este de ce DOAR ROMANII primesc interdictie, de ce nu marocanii, argentinienii, peruanii, bulgarii etc.

Problema este destul de grava e discriminare de la o posta, si nu s-a sinchisit nimeni nici la BUCURESTI, nici la MADRID si nici la Bruxelles.


mihaeka

Strigator la cer este felul cum se aplica aceasta lege. Scrie foarte clar ca nu are efect retroactiv. Cu toate astea, cei care au lucrat pana in 22 iulie si au seguridad social si din cvari motive au fost dati de baja nu se mai pot angaja. Asta ma deranjeaza foarte tare.


pry

mihaeka daca tot il faci vinovat pe Basescu de aceasta lege ca nu a interveni, imi poti spune si mie ce presedinte avea romania cand ai beneficiat de drepturile dupa care plangi acum?
Cat despre lege se aplica retroactiv pentu acele persoane care au venit dupa liberalizarea pietei muncii in spania isi pierd locul de munca si vor sa se angajeze in alta parte. Cei care au permise de munca cum se eliberau la inceput nu sunt afectati(din cate am inteles eu).Si atat timp cat legea a fost aprobata de comisia europeana nu poate face nimic presedintele sau alt politician ramane doar ca cei care cred ca sunt nedreptatiti sa depuna reclamatii in speranta ca aceeasi comisie europeana sa anuleze legea cum au zis ca vor face in cazul in care spaniolii o pun in practica abuziv.

nana

Quote from: admin on 16 August , 2011, 16:59:59 pm

mda imi cer scuze ca am scris august inloc de iulie poate consoleaza pe cineva.

nana, acest forum nu este nici controlat nici cenzurat de nimeni, drept dovada fiecare scrie ce-l taie capu` :))

Despre Basescu si politica, puteti crea o rubrica speciala pe forum despre cum ne mint TOTI politicienii din TOATE partidele.

Pentru ca din cate stiu Guvernul Zapatero este socialist la fel ca si PSD-ul romanesc, amandoua fac parte din grupul socialistilor din Europa si nimeni nu s-a ostenit sa ne ia apararea.

Eu inteleg situatia spaniei, este una foarte dificila, ei au fost mereu destul de toleranti ca noi, nu ca italienii sau nemtii. Problema este somajul foarte ridicat, sunt foarte multi imigranti angajati iar spaniolii nu au bani sa isi plateasca creditele (in tara lor).

Din punctul asta de vedere le dau perfecta dreptate.


Ceea ce nu inteleg eu este de ce DOAR ROMANII primesc interdictie, de ce nu marocanii, argentinienii, peruanii, bulgarii etc.

Problema este destul de grava e discriminare de la o posta, si nu s-a sinchisit nimeni nici la BUCURESTI, nici la MADRID si nici la Bruxelles.


:) forumul nu este  cenzurat?! atunci, cui ii raspunde señora MICAEKA?
Chiar ma intreb in acest moment daca admin=micaeka?
Eu nu inteleg, altceva, ce este mult mai important. De ce toti jurnalistii se ascund dupa degede si nu au curajul asumarii raspunderii, cand vorbesc despre fapte adevarate ce se petrec in realitatea de zi cu zi?
De ce s-a luat aceasta masura doar pentru romani? Pai, la fel cum si faptul ca FEDROM, care orienteaza forta de munca a romanilor din Spania, am aflat de curand, este un ONG, care se aliaza intereselor socialistilor. Cine a guvernat mai mult de 20 de ani in Spania? Socialistii. D.pm.d.v rosul partidului socialist, precum si mentalitatea acestuia este = cu celui al partidului comunist.
Desi nu este locul, am sa-i raspund si mihaecái. Iar daca, singura ei preocupare este sa imi studieze gramatica, imi este igual si clar ca se plictiseste si nu prea are ce sa faca in orele ei de munca. Ii propun, sa mai iasa prin lume, sa bata strazile si sa infrunte realitatea faptica si nu cea pe care o tot citeste, pe ici pe colo. Ceea ce i s-a intamplat prietenilor sau ce-or fi ei, nu are nici o legatura cu Basescu. Ideea este ca tot n-am inteles care sunt interesele dumneaei. Toti functionarii, indiferent de culoarea politica o duc bine. Cind mi-o povesti micaeca, din propia ei experienta, cum e sa le faca munca mizerabila, a spaniolilor, fara nici o asigurare pentru dreptul la viata civila- morala si intelectuala, atunci sa mai cante pe acest forum. Iar domnii de la FEDROM, nu au facut nimic in acest sens.Tot ce stiu e ca exista un singur forum real pentru mine, care poate fi considerat complex din toate punctele de vedere, atat cultural cat si cu informatii din orice domeniu. Daca ai auzit de Paul Dorneanu, atunci cu siguranta stii despre ce vorbesc si nu voi desfasura mai mult acest subiect. ¡Adios!

mihaeka

pry, cand am spus retroactiv, m-am referit la faptul ca sub incidenta legii intra si actiunile ce au avut loc INAINTEA intrariii in vigoare a legii. Adica daca tu treci pe rosu pe data de 1 ianuarie si se da o lege pe 2 ianuarie care zice ca cei care trec pe rosu vor face inchisoare pe viata tu nu vei face nicio zi de inchisoare. In orice stat de drept, acest lucru ar fi ILEGAL.

Problema mea cea mare nu este legea ci fel cum se aplica, iar cine ar trebui sa ne apere n-o face. Nu am avut si nici nu vreau niciun beneficiu, ci doar sa mi se respecte drepturile.

nana, despre ce jurnalisti vorbesti? Nu inteleg deloc ce vrei sa spui... nu vad rationamentul la ceea ce ai scris...
"Socialistii. D.pm.d.v rosul partidului socialist, precum si mentalitatea acestuia este = cu celui al partidului comunist." Iti mai aduci aminte ce doctrina avea PD-ul (acum PDL) in 2004? Nu cumva era de stanga (adica socialist)?

P.S. Cat despre Base... este ultima referire la el. Chiar daca a facut ceva bun, asta nu il absolva de ceea ce a facut rau (este valabil pentru orice om). Eu nu spun ca altul ar fi mai bun... eu spun ca el este foarte rau pentru tara. Daca erau altii la putere ii injuram p-aia.

Sergiu67

Formularea exemplului dat este cam ambigua sau nu mai am eu rabdare sa înteleg...PRECIZARE: conform actului OFICIAL în limba SPANIOLA cu antetul, stampila si semnatura Directorului General pt. Imigratie, a Secretariatului de Stat pt. Imigratie si Emigratie din cadrul Ministerului Muncii si Imigratiei, INSTRUCTIUNILE ASUPRA PREVEDERILOR DE INTRARE; PERMANENTA (REZIDENTA n.t.) SI MUNCA ÎN SPANIA, A MUNCITORILOR CARE LUCREAZA CU UN CONTRACT DE CONVENTIE PRIVATA SAU ADMINISTRATIVA (trad. explicita a formularii ''Cuenta Ajena'') de nationalitate româna si familiarilor lor (de grad 1 adaug eu, fiindca este subînteles conform legii spaniole !) se aplica ÎNCEPÂND CU DATA DE 22 IULIE ( a partir de !) si nu 1 August cum gresit se afirma aici, dupa dezinformarea oferita de organismele guvernamentale românesti si care fac un obicei din a fi prinsi cu ''temele nefacute'' ! Datorita lipsei lor de profesionalism acum trebuie sa luptam noi din greu sa reparam o injustitie a masurii luate de guvernul spaniol.
Quote from: admin on 11 August , 2011, 12:28:09 pm
Spania a reintrodus permisul de munca pentru muncitorii romani, Comisia Europeana a aprobat solicitarea, aceasta restrictie temporara este valabila pana la data de 31 decembrie 2011.

Desi am fost asigurati de catre Guvernul Spaniol, Guvernul Roman, Ambasada Romaniei la Madrid, Comisia Europeana ca romanii prezenti in Spania nu vor fi afectati, ci doar cei care vor veni de acum inainte, lucrurile nu sunt deloc asa.

As dori sa discutam despre acest subiect, si chiar sa expuneti situatia in care va aflati, cunosc un caz care a fost angajat (alta) cu contract de munca pe 26 august, si pe 27 iulie contractul lui a fost respins de catre Seguridad Social dupa ce fusese admis pe 26 iulie, cu motivul ca cetateanul roman are nevoie de permis de munca incepand de la 1 august.

Daca cunoasteti situatii similare va rog sa ne semnalati, iar cei care pot aduce informatii suplimentare cu documentele solicitate acum de Seguridad Social pentru "a da de alta" un cetatean roman care nu este inscris la INEM sa le posteze aici.

Sergiu67

Discriminare fara îndoiala dar care trebuie demonstrata !! Era de asteptat ca legea sa nu-i afecteze pe cei CARE LUCREAZA LEGAL SI SUNT ÎNREGISTRATI LEGAL !! Dar cum românasii nostri disperati s-au învatat sa lucreze la negru si mai degraba prefera sa umple buzunarele comisionarilor decât sa aleaga drumul drept al legii, consecintele TREBUIE SA LE SUPORTE EI si nu greselile lor sa se rasfrânga asupra celor care se supun legilor si le respecta !!
Quote from: m.laura on 12 August , 2011, 08:40:07 am
incredibil, nu-mi vine sa cred , era de stiut ca o sa ne afecteze pe toti ... parca ziceau astia ca cei care nu sunt inregistrati aici o sa aiba interdictie , iar  cei care deja lucreaza sau sunt in cautarea unui loc de munca nu sunt afectati. Si pe deasupra cei care sunt autonomi la fel ... nici un drept .... incredibil , desi ei platesc lunar ceva taxa din care o parte sunt pt  seguridad soc. va las un link sa va uimiti putin....

http://madrid.mae.ro/index.php?lang=ro&id=31&s=127263

  si despre pers. resp. faptul ca si-a depus actele inainte de 1 august trebuiau sa-i fie acceptate , eu sincer nu mai inteleg nimic ... DISCRIMINARE ...

Sergiu67

Eu am primit informatii ca si Latinoamericanilor li s-au supendat vizele de intrare în Spania...e o informatie neoficiala din pacate ! Marocanii au un statut privilegiat datorita istoriei, a obligatiei pe care o are Zapatero fata de regele Marocului care i-a finantat campaniile electorale, dar mai ales A ASOCIATIILOR SI ORGANIZATIILOR CARE LE APARA DREPTURILE si care sunt foarte puternice si active !
Quote from: admin on 16 August , 2011, 16:59:59 pm

mda imi cer scuze ca am scris august inloc de iulie poate consoleaza pe cineva.

nana, acest forum nu este nici controlat nici cenzurat de nimeni, drept dovada fiecare scrie ce-l taie capu` :))

Despre Basescu si politica, puteti crea o rubrica speciala pe forum despre cum ne mint TOTI politicienii din TOATE partidele.

Pentru ca din cate stiu Guvernul Zapatero este socialist la fel ca si PSD-ul romanesc, amandoua fac parte din grupul socialistilor din Europa si nimeni nu s-a ostenit sa ne ia apararea.

Eu inteleg situatia spaniei, este una foarte dificila, ei au fost mereu destul de toleranti ca noi, nu ca italienii sau nemtii. Problema este somajul foarte ridicat, sunt foarte multi imigranti angajati iar spaniolii nu au bani sa isi plateasca creditele (in tara lor).

Din punctul asta de vedere le dau perfecta dreptate.


Ceea ce nu inteleg eu este de ce DOAR ROMANII primesc interdictie, de ce nu marocanii, argentinienii, peruanii, bulgarii etc.

Problema este destul de grava e discriminare de la o posta, si nu s-a sinchisit nimeni nici la BUCURESTI, nici la MADRID si nici la Bruxelles.

Sergiu67

Ai avut de luat ajutor de somaj ! Asta înseamna ca te-ai încadrat în limitele legii aceea de a fi de ALTA la Seguridad Social (adica esti platitoare de cotizatie !) Asa ca trebuia sa te abtii fiindca nu esti pe subiect ...sunt persoane care au lucrat în agricultura, nu au avut dreptul la somaj si s-au dat de Baja la Seguridad Social ca sa nu plateasca cotizatia (mi se pare normal odata ce drepturile tale sunt restrânse !) dar au neglijat sa se dea de Alta ca Demandante de Empleo si asta fiindca de regula asteapta ca proprietarul fincii sa-i cheme la munca atunci când acesta are de munca ! Cei care lucreaza în agricultura sunt cei mai loviti de masura asta aplicata parsiveste fara niciun avertisment !
Quote from: deutza_deea on 13 August , 2011, 11:04:08 am
buna! vreau sa va zic ca eu nu cred ca este adevarat ce se spune eu am incepu lucrul saptamana asta cu contract de munca si vreau sa va zic ca eu nu am avut probleme in cea ce priveste actele!am dat NIE-le tarjeta de demandante si tarjeta de seguridad social! Nu stiu ce sa zic dar eu va zic din opinia mea ca cei care sunt aici nu cred ca o sa aibe probleme ,ci numai cei care vin acuma in spania!

Sergiu67

Pt Basescu, cetatenii care merita atentia sa si a guvernului României sunt basarabenii de peste Prut...noi care am parasit tara suntem considerati tradatori si meritam sa fim pedepsiti desi am trimis miliarde de euro în tara, bani nemeritati de economia României si care a stimulat consumul...politrucii din guvern nu înteleg ca fara consum economia e de rahat: produci ca în era comunista si stai pe stoc ceea ce e un dezatru economic...în fine !
Quote from: faly on 12 August , 2011, 10:48:36 am
???   Buna ziua,

acest mesaj este pentru toti cei care au fost, pentru toti cei care sunt, pentru toti cei care vor fi si pentru toti cei care stiu sa interpreteze,  :-*

atunci este adevarat ca Basescu nu sa interesat absolut deloc pentru Romanii din spania. Au avut negocieri? Unde sunt drepturile europene? Exista o problema personala intre Romani si spanioli? In baza de ce sau pentru ce sau luat aceste hotariri? Oare fortele de munca Romanesti au ceva de vazut in aceasta problema? De ce Basescu nu pune interdictie pe piata de lucru a Romaniei a firmelor spaniole? In Romania in momentul de fata sunt peste 6000 de firme spaniole care isi umple buzunarele pe spatele Romanului. E normal ca nu ne vor aici,, ne vor in Romania, asa ii costa mult mai putin mina de lucru, daca ne uitam un pic mai atent la data in care se spune ca se va ridica aceasta interdictie pe piata muncii spaniole cred ca e data in care constructorii spanioli de aneleuri in Romania trebuie sa termine lucrarile, agricultorii spanioli in Timisoara trebuie sa revizeze contractul cu Guvernul Romaniei, etc. Vedeti sunt atit de scirbosi incit nu au dorit ca bancile romanesti sa colaboreze cu asa zisii investitori spanioli,(ia ca li sau facut cadou terenuri in valuare de milioane de euro, li sau dat lucrarile in constructii si constructorii romani stau si se uita, la ce?), asa ca au trimis propiile lor banci in tara. (Caixa, Santander, Caja Madrid etc..) Nu credeti dumneavoastra ca am fost si suntem un pic tradati???? A urcat traiul in Romania dar a crescut saracia si foametea, o sa ajungem ca africanii, cu atita bogatie, o sa mori de foame ROMANE !!!!!

        Cu stima si respect

Sergiu67

Din câte stiu eu Contractele ''en Origen'' nu au fost suspendate si asta ma deranjeaza enorm fiindca sunt preferati cei veniti de afara în dauna celor care au deja familiile în Spania ! Mentalitati ca ale tale ne-au adus în situatia aceasta ! Daca tu te plângi ca nu-ti mai întemeiezi familie eu ce sa zic de familia mea pe care o am de 21 de ani si e pe cale sa se destrame ca voi veniti sezonier sa traiti bine ! Scuza-ma dar nu sunt egoist ci doar pragmatic: vrei în Spania stabileste-te aici si SUPUNE-TE LEGILOR DE AICI, cu alte cuvinte RESPECTA-LE si alunga gândul de a munci la negru !
Quote from: skilefido on 14 August , 2011, 01:06:27 am
pe mine m-a prins la mijloc toata treaba, prietena mea a plecat in mai, i-au iesit actele pe 25 mai si lucreaza de la inceputul lui iunie. pe mine m-au programat tocmai pentru 4 noiembrie cand am sunat in iunie (pe la inceput). nici nu se punea problema atunci de asemenea masura.
acum am ramas pe dinafara (mai mult ca sigur programarea mi-a fost anulata), prietena in madrid si eu in bucuresti, m-a terminat. acum o sa incerc toate caile posibile sa ajung acolo, nu putem sta despartiti un an si jumatate. si asta din cauza unor probleme administrative si a unei organizari defectuoase a pietei muncii din partea lor, nu din cauza romanilor stabiliti in spania. n-om fi noi sfinti dar in niciun caz nu suntem cauza somajului ridicat. vrem sa intemeiem o familie in curand, ce fac, imi stric viitorul? voiam sa muncesc cinstit, nu sa dau in cap. iar daca singura posibilitate va fi munca la negru atunci nu vad alta solutie. pana la ridicarea restrictiei nu am ce face.

Sergiu67

Asta este într-adevar frustrant ! Ma tem ca nu se poate face nimic în acest sens decât sa luptam sa se renunte la masura aceasta !
Quote from: mihaeka on 17 August , 2011, 11:27:38 am
Strigator la cer este felul cum se aplica aceasta lege. Scrie foarte clar ca nu are efect retroactiv. Cu toate astea, cei care au lucrat pana in 22 iulie si au seguridad social si din cvari motive au fost dati de baja nu se mai pot angaja. Asta ma deranjeaza foarte tare.

PyRox

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Am numarul de la seg. soc. din mai iar certificatul din iuie inainte de 22 iar la INEM sunt inscrisa din 2 august ca si demandante, momentan imi caut serviciu. O sa am probleme cu angajarea? Va multumesc

mihaeka

PyRox, din pacate da. Conditiile sa nu fii afectata de lege sunt urmatoarele:
pe data de 22 iulie sa fii angajata (data de alta) sau sa fii inscrisa la inem pana in data de 22 iulie. Este irelevant ca ai nr. de seguridad social.

Daca gasesti un angajator intelegator si-ti face oferta de munca, atunci n-ar trebui sa ai probleme.
Bafta!

stelian

Salutare tuturor !!  De vre-o 2 saptamani citesc si aud tot felul de chestii "nasoale" pe tema asta ....insa eram ferm convins , ca va fi o lege simpla de aplicat si de inteles ....cei care vor veni in spania incepand cu data de 22 iulie nu vor mai avea drept de munca . SCURT SI LA OBIECT . Peeerrroooo va a ser que no  :-\ si astazi mam convins ...
Am un prieten care este in spania din 2001 , a muncit cu contract vre-o 6 ani ....(a luat si somaj ) iar zilele trecute si-a gasit ceva de munca si SORPRESAAAA nu i se poate face contract din cauza noii legi . 
Chestia este in felul urmator ...eu lucrez de 4 ani intr-o fabrica de calzado cu contract FIJO DISCONTINUO si pe data de 14.07.2011 am fost dat de baja ca in fiecare an pe motivul "fin de campaña" urmand sa reincep munca in octombrie ....IMI ESTE FRICA CA NU VOI PUTEA FI DAT DE ALTA !!!! am o adeverintza de la munca in care scrie in felul urmator :         TENIENDO SUSCRITO CONTRATO DE TRABAJO FIJO DISCONTINUO CON ESTA EMPRESA ........ POR LA PRESENTE LE NOTIFICAREMOS LA FINALIZACION DE CAMPAÑA CON EFECTOS DEL PROXIMO 14.07.2011 , ESTANDO PREVISTO EL REINICIO DE ACTIVIDADES DURANTE EL PROXIMO MES DE OCTUBRE , CUYA FECHA CIERTA LE SERA COMUNICADA CON UN SEMANA DE ANTELACION , TAL Y COMO PREVE EL CONVENIO COLECTIVO ....bla bla bla     
   Vroiam sa stiu daca mai este cineva in situatia asta si a intampinat probleme a la hora de firmar el contrato ....   Sau daca imi poate spune concret cineva daca voi avea sau nu probleme .......                 
MULTUMESC ANTICIPAT           

luca constantin

suntem o familie de romani veniti in spania din data de 01 august 2011. avem NIE fara drept de munca pana pe data de 31 12 2012.dupa noua lege data pentru romani avem drept de munca nu sau nu.suntem veniti la parinti nostri care sunt aici cu contract de aprox 4 ani. noi nu suntem casatoriti dar avem un copil care este pe numele meu.


bionut2011

Va rog sa-mi spuneti daca mai este vreo posibilitate sa merg sa ma angajez in Spania daca nu am fost niciodata si nu detin actele necesare pentru rezidenta. Un fost coleg lucreaza de 1 an cu acte in regula la o firma din Madrid si ulterior a mai aparut un loc de munca ca operator comanda numerica (CNC). Patronul este spaniol si atat el cat si colegul nu stiu prin ce metode se mai pot face angajari cu romani care nu detin acte. Patronul doreste sa ma angajeze, i-am facut si cateva programe pentru masini si a fost foarte multumit. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a lucra in Spania. Va multumesc!

radio_mazzero

Quote from: bionut2011 on 18 October , 2011, 09:39:24 am
Va rog sa-mi spuneti daca mai este vreo posibilitate sa merg sa ma angajez in Spania daca nu am fost niciodata si nu detin actele necesare pentru rezidenta. Un fost coleg lucreaza de 1 an cu acte in regula la o firma din Madrid si ulterior a mai aparut un loc de munca ca operator comanda numerica (CNC). Patronul este spaniol si atat el cat si colegul nu stiu prin ce metode se mai pot face angajari cu romani care nu detin acte. Patronul doreste sa ma angajeze, i-am facut si cateva programe pentru masini si a fost foarte multumit. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a lucra in Spania. Va multumesc!


Daca angajatorul este de acord sa ti ofere un loc de munca nu ar trebui sa fie nici un fel de probleme
...bafta

bionut2011

Ok, ok! Si care ar fi procedura cea mai sigura pentru a ma putea angaja? Trebuie incheiat vreun contract cu statul Roman sau trebuie sa-mi trimita contractul din spania si sa merg cu el pe la ambasada din RO?

radio_mazzero

Quote from: bionut2011 on 18 October , 2011, 16:31:27 pm
Ok, ok! Si care ar fi procedura cea mai sigura pentru a ma putea angaja? Trebuie incheiat vreun contract cu statul Roman sau trebuie sa-mi trimita contractul din spania si sa merg cu el pe la ambasada din RO?


Procedura cea mai simpla ar fi sa fii aici si sa mergi direct la angajator...dar daca nu esti aici ar fi o solutie sa-ti trimita o copie autentificata dupa contract la ambasada romaniei si dupa aia tu sa vii aici...bafta