• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
16 January , 2022, 22:48:09 pm

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


Ambasadorul Romaniei in Spania are fani

Started by benu, 19 April , 2006, 16:33:07 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

benu

19 April , 2006, 16:33:07 pm Last Edit: 19 April , 2006, 16:42:48 pm by benu


QuoteFederatia Asociatiilor de Imigranti Romani din Spania, FEDROM, a organizat la inceputul acestei luni o reuniune festiva la care protagonistul principal a fost ambasadorul Romaniei in Spania, domnul Stelian Oancea.

La acest eveniment au mai participat consulul Romaniei la Madrid, Nicu Stan, atasatul cultural Florina Nicolae, atasatul de presa Stefan Nicolae, directorul Institutului Cultural Roman din Madrid, Horia Barna, precum si ziaristi de la majoritatea periodicelor romanesti din Spania.

FEDROM a fost reprezentata de presedintele Miguel Fonda - Stefanescu, de vicepresedintele Doina Fagadar, de responsabilul departamentului imagine si comunicare, Gelu Vlasin, responsabilul de organizare si finante, Agustin Gonzalez Plasencia, responsabilul pentru studii si programe, Arina Gruia si de responsabilul adjunct pentru organizare,Teresa García Escanciano. Ambasadorul Romaniei la Madrid, Stelian Oancea a primit, cu acest prilej, o placheta, in semn de recunostinta pentru intreaga activitate desfasurata in folosul comunitatii romanesti. La sfarsitul reuniunii, diplomatul roman a multumit tuturor celor prezenti pentru aceasta placuta surpriza.


Personal nu cunosc nici o persoana sa fie multumita de serviciile ambasadei de la Madrid. Pe langa indiferenta functionarilor, cozile interminabile, telefoanele ocupate si proasta organizare se mai platesc si taxe piperate pentru o procura sau un cazier. Pe acest site s-a facut un sondaj si se pare ca din 133 de persoane 99 sunt nemultumite de activitatea ambasadei. Ba chiar mai mult 77 dintre acestea sunt chiar dezamagite pentru ca au fost tratati foarte rau de catre aceasta institutie.


Acum urmeaza intrebarea de baraj: In ce masura FEDROM si asociatiile romanesti din Spania, ne reprezinta pe NOI, comunitatea romaneasca din Spania, daca acestia organizeaza mese festive in cinstea domnului ambasador si ii fac cadouri ?

Acum intrebarea fara raspuns: Cum este posibil ca o ambasada care are in "grija" 1 milion de cetateni sa nu aiba macar 1 site functionabil prin care sa fie instiintati si cetatenii romani de acordurile bilaterale care se semneaza, de cadrul legislativ,actele necesare pentru a preschimba pasaportul, eliberarea unui cazier, etc.
Raspuns: probabil banii pentru acest proiect a fost cheltuit la ospãtul din stirea de mai sus.

Sper ca cele 34 de voturi din sondaj care indica un grad satisfacator, bine si foarte bine nu au fost date de catre angajatii ambasadei sau a "fanilor". :-X

In orice caz marea problema nu e aici, orice ambasador ar veni ii va fi foarte greu sa gestioneze aceasta situatie. Problema este la Bucuresti unde se stie ca suntem 1 milion de romani aici si nu se face nimic. Noi suntem buni doar pentru trimis bani in tara si primit porecle .(vezi "capsunarii".)


Eu propun sa i se faca statuie domnului ambasador!!!

voi ce parere aveti ? ???
mândru ca-s român ;)

adriana-mihaela muresan

nu stiu daca ambasadorul a ascultat melodia lui chivi...me cago en esos putos rumanos....nu putem face nimic impotriva acestui cintaret,pentru ca e o melodie infioaratoare

Mihaela Corina Ioan

.......de multe ori mi s-a intimplat sa am nevoie de inf.pe care le-am primit de la spanioli..in loc sa am un consulat la care sa aplez.Si culmea urasc spania....., facilitati ,amabilitati,etc.....nu au reusit sa ma cucereasca.Am fost in tara sa imi schimb pasaportul s-au purtat incredibil de urit,m-am simtit mai umilita decit ....??¿¿¿...si culmea iubesc romania si ii duc dorul in fiecare secunda petrecuta aici in spania....
   Oricit de frumos or sa se poarte cu mine aici niciodata nu or sa ma cucereasca si oricit de urit o sa fiu primita acasa nu o sa pot sa urasc romania....asa ca asta este
   Consulatul Romaniei este imaginea perfecta a autoritatilor din tara..toti au iesit din aceeasi scoala...a ignorantei

flamencostar

Benu,sunt de acord cu tine.Si banuiesc ca multora li s-a întâmplat asa (dupa cum de altfel s-a si mentionat),nu suntem frumos serviti la birourile Institutiilor românesti de aici cum si în tara se întâmpla la fel.Dar,cu diferenta ca aici esti departe de tara si lucrurile se complica mult.Dupa cum spuneam într-o alta pagina a forumului ,e nevoie de o schimbare din prasele a mentalitatilor si a valorilor.Ce sa mai spunem ca cei care sunt pe la ambasade continua de ani de zile pentru ca sunt nepoti ,frati,etc ai celor de "sus" din Ro.Asa ca ,pâna nu vor trece generatiile patate de negura vremile apuse acum aproape 20 de ani,nu vad sa se schimbe ceva într-un mod substantial.Eu nu am dat votul meu nici uneia din Asociatii de români de aici si sunt surprinsa cum de suntem reprezentati (cei câtiva) când foarte multi nu avem timp nici sa respiram de atâta munca.Ar trebui sa ne ridicam cei care simtim la fel si sa facem o asociatie a celor care vad lucrurile în mod realist si fac lucruri concrete pentru românii de departe de casa.Sanatate si numai bine!

lavinian

bunala toate lumea!
am nevoie de ajutor:D :)iMI poate spunecineva cum pot face rost de raportul de tara al spaniei???...incluzand salariu minim, impozite si taxe aferente salariilor, zile libere,conditii de munca, legislatia muncii in Spania, educatia s.a.m.d
Va rog   mult  sa  ma ajutati!
O zi  buna tuturor

LooneybinCEO

Quote from: lavinian on 08 January , 2010, 12:39:45 pm
bunala toate lumea!
am nevoie de ajutor:D :)iMI poate spunecineva cum pot face rost de raportul de tara al spaniei???...incluzand salariu minim, impozite si taxe aferente salariilor, zile libere,conditii de munca, legislatia muncii in Spania, educatia s.a.m.d
Va rog   mult  sa  ma ajutati!
O zi  buna tuturorToate eaceste informatii se pot obtine pe urmatoarele situri web ale statului spaniol:
www.seg-social.es
www.redtrabaja.es
www.sepe.es