• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
16 January , 2022, 23:16:59 pm

News:

In perioada 1-19 decembrie 2012 forumul a functionat doar partial din cauza unor probleme tehnice. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.


asistenti medicali in spania

Started by neacsu, 01 November , 2006, 09:56:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

kriss j

maybeline,ieri le-am depus la ministerul educatiei pt titlul de auxiliar...nu am avut nici o problema..

carmencita

buna fetelor,
  am citit cam tot ce ati postat aici... trebuie sa va informez cu tristete ca in facultatile lor( ca si la noi) se studiaza multe materii identice  cu cele de la medicina...eu sunt anul 2 la o astfel de facultate de asistenti generalisti si va vorbesc in cunostinta de cauza....nu o sa reusiti sa demonstrati ca examenul a avut un grad de dificultate exagerat...in concluzie...mana pe carti ca nu cred ca urmatoarele examene vor fi mai usoare...daca vreti sa stiti ce materii comune avem cu medicina ,va pot detalia...spor la invatat si bafta....

xanax

Quote from: VANESSA on 02 August , 2011, 23:43:55 pm
Amin ! deci slabe sanse avem sa rezolvam ceva, eu am inceput sa ma interesez de posibilitatea de a face o facultate in Spania si mi-au zis ca trebuie sa vb cu cei de la UNED , a mai facut cineva acest lucru?.....Intre timp imi voi cumpara manualul CTO de pe net si A ESTUDIAR. Eu am venit ieri din concediu asa ca gata cu vacantele , volver a la cruda realidad.


http://portal.uned.es/portal/page?_pageid=93,13986430&_dad=portal&_schema=PORTAL
Trebuie sa obtii un credencial pentru acceso a la universidad (este un certificat in care apare nota de la bac si care iti permite sa te inscrii la universitate).
Acu' depinde de posibilitatile financiare ale fiecareia, pentru ca taxele se ridica pe undeva in jur de 5000-6000 de euro pe an si depinde si de locurile libere, de nota de la bac... cursurile sunt la zi si inscrierile se fac in iarna sau in primavara...Cel mai bine ar fi sa ceri informatii la o universitate.

OVIDELA

buna fetelor !nu aveti cumva adresa de mail a ministerului ca eu nu ajung sa trimit scrisoarea de la posta sunt ff ocupata si mi-ar fi mai usor sa o trimit asa,va ms!apoi va rog din nou cele care studiati ,care a-ti cumparat carti ,care a-ti rasfoit si stiti ce este mai complet si mai la obiect pt a ne pregati pt examen,spuneti-mi si mie ce sa-mi cumpar ,ms si seara faina!

VANESSA

Multumesc de raspuns Xanax. Am mers la univeristatea din alcala de henares si la Complutense, ei mi-au zis ca trebuie sa vb cu cei de la UNED.Eu am intrebat de facultatea de medicina, nu e chiar atat de scumpa mi-au zis ca depinde mult la cate asignaturi te inscrii, dar oricum undeva in jur de 1500-1600€ pe an. Problema mea este ca nu stiu daca diploma de Bac trebuie sa o traduc si legalizez, eventual vreo homologare....sau doar intru pe pagina lor si le-o trimit asa?
Si desigur ca alta problema mai este si ca nota minima de admitere este 12,25. La ei notele sunt de la 1 la 14, nu ca la noi de la 1 la 10.

xanax

@VANESSA:
Mmm... Eu cand am scos acel credencial (acu' vreo 2 ani si ceva) am avut nevoie de diploma de bac omologata, foaia matricola din liceu, si mi se pare ca si programa analitica din postliceala + diploma de postliceala, nu mai stiu sigur, pentru ca au fost multe chestii in perioada aceea si tot timpul umblam cu un maldar de hartoage dupa mine. Oricum, a trebuit sa prezint dosarul la un centru relationat cu UNED si in vreo 3 luni mi-au trimis credencialul de care vorbeam, document care iti da acces la inscrierea la universitate (sunt mai multe cai de acces - vreo 9 -  insa romanii intra la via 0 prin omologarea studiilor medii (diploma de bac).
In ceea ce priveste facultatea aleasa si taxa anuala... dupa cum spuneam, depinde de multe chestii, cel putin aici in Barcelona. Eu am cerut informatii la 2 centre pentru enfermeria si raspunsurile au fost cam la fel:

Com es calcula l'import d'una matrícula de Grau *matricola de grado*
Exemple d'un estudiant menor de 28 anys, amb matrícula ordinària (sense cap descompte) que es
matricula de 60 crèdits ECTS (CR) i ajorna el pagament de la matrícula pròpia de l'EUI *escuela universitaria de enfermeria*:
Preus 2011/12 Import total 1r pagament (ara) Ajornat en 2 pag.
Matrícula oficial 1a.veg. 60 CR x 23,72 € 1.423,20 € 1.423,20 €
Despeses de gestió de MAT i d'EXP 66,30 € 66,30 €
Assegurança Escolar 1,12 € 1,12 €
Servei de suport de gestió acadèmica UAB 156,48 € 156,48€
Documentació i gestió de suport EUI 40,00 € 40,00 €
Matrícula pròpia EUI 60 CR x 45,45 € 2.727.00 € 909.00 € 1.818 €
---------------
Total a abonar al matricular-se . . . . 2.596,10 €
Un pagament el 2 de gener 2012 . . . 909,00 €
Un pagament el 2 d'abril de 2012 . . . 909,00 €
---------------
4.414,10 €
Barcelona, 15 de juliol de 2011[/color

Nu vreau sa vorbesc aiurea, insa de-ar fi fost vorba doar de 1500-1600 euro pe an cum spui, as fi fost deja in anul 3 de studiu la universitate.
Ca sa obtin o hartie pentru a lucra ca auxiliar a trebuit sa fac un curs de FP, (pentru ca aici deja cer titulo oficial de ATS pentru a munci in rezidente de batrani) si am platit 1300 euro pentru 1 an (6 credite). In mod normal, titulo oficial de auxiliar de enfermeria se obtine dupa 2 ani, insa am reusit sa ma prezint in iarna la probele libere si a trebuit sa sustin toate cele 13 examene, plus 3 luni de practica obligatorie in spital.

Raluca21

Maybeline, eu nu sunt in Madrid acum sunt in vacanta,iar nr de tel ale taducatorilor nu le am cu mine.Dar daca te grabesti poti sa mergi direct la Consulatul Romaniei la Madrid si acolo sunt traducatorii autorizati tot timpul (e o doamna Mihaela ....., care traduce mai ieftin si repede  ti -le poate face  in aceiasi zi).Sunt doi sau trei traducatori autorizatii care muncesc in fiecare zi, iti doresc sa ai succes!

maybeline


VANESSA

Multumesc mult, xanax. Super utile informatiile tale. Sa vedem ce reusesc sa fac, macar voi incerca, mi-au zis ca se face destul de usor ,,,ca suntem in UE si se poate face online.....Pb este ca tre sa le trimit diploma de bac, si dupa cum spui tu tre merg sa o echivalez...

Mihaela c

laura,ideea ta mie personal m-i se pare interesanta...aceea de ...daca ar fi cazul, am putea participa cu bani,de buna voie ,pt a putea face practica.nu ca m.ar da banii afara din casa, s-au ca nu as avea  ce face cu ei, dar ceva...ma scoate afara din casa, cei drept!timpul, disperarea...incertitudinea....!numai ca nici asta nu-i usor nici macar de propus, d-apai de realizat.cum vor interpreta ei asta, caci normal e impotriva legi!tu ai vre-o idee?sau are altcineva?eu o voi intreba pe Denisa,sa vad cum i se pare ideea,cum ar putea fi expusa pt a fi interpretata corect.si inca o intrebare.....v-a trecum macar 5 minute prin cap sa dam min sanatatii in judecata?mie DA!

VANESSA

Sa dam in judecata min sanatatii din rom sau din Spania?.....Eu practic as da in judecata min sanatatii din Rom ca de aici vin toate problemele, daca am fi avut certificatul acela facut bine, nu ajungeam aici. Dar daca din propria mea tara nu vor sa-mi dea un certificat prin care sa ateste ca din cei 3 ani de studii universitare respect normele uniunii ....nu stiu ce sa cer celorlalti. Din Romania deja ne desconsidera, nu suntem suficient de bine pregatite, dar in romania am putea lucra asa.....nu mi se pare corect.

VANESSA

Apropo de facultati Asta am gasit eu pe net : En la complutense: abrir expediente (solo se paga una vez): 25,72 e, seguro escolar (se paga todos los años hasta que cumples los 28 años o hasta que dejas de estudiar, claro): 1,12 y los gastos de secretaría (también todos los años hasta acabar estudios): 5,70. A esto súmale que cada grado vale 17,28 e por crédito la primera matrícula y en caso de que suspendas: 21,8 la segunda y 29,37 la segunda. Medicina son 360 créditos en los 6 años. Así que como poco (aprobando todo a la primera, sacando todo en su curso y que no suban los precios, que suelen subirlos): 6287,44 e. (por los 6 años)
Dar e adevarat ca la universitatile private costurile sunt muuuuuuuuuult mai mari in jur de 10 000€ pe an. Cel putin eu asa am gasit pe net, nu am informatii directe de la facultate.

m.laura

mihaela , eu zic ca deocamdata nu putem face nimic pana nu ne dau in scris care e motivul scoaterii practicii ... ei au zis lucrul acesta cu lipsa banilor prin telefon , si stii tu , fiecare zice ce vrea , pana nu avem scris nu putem cere nimic ... caci apoi se spala fiecare pe maini si unu ca el nu a zis , apoi celalalt nici atat ... si asa ... mai bine sa mai asteptam sa vedem ce raspuns ne dau si in functie de aia sa actuam .... tu oricum ai putea intreba-o pe Denisa ce parere are si ce s-ar putea face daca chiar acela e motivul , sa vedem daca putem cere sa o platim noi .. asa sigur am avea o sansa sa obtinem recunoasterea..... cred ca pe niciuna nu ne dau banii afara din casa dar merita sa incercam nu ?? dai un ban dar stii sigur pe ce ...

in judecata ... hmmm ....pe ministerul sanatatii din rom nu cred ca am putea sa-i dam in judecata ei sunt cei care au dat legile astea , intr-adevar de acolo porneste tot , dar tot ei sunt responsabili ca diplomele de postliceal nu se recunosc ... ar trebui sa scoata aceste scoli si sa lese numai cele acreditate ....

incerc sa atasez un doc trimis de min. san din rom care se spala usor pe manute si pe baza asta nu prea este mare lucru de facut .... insa vreau sa mentionez ca cititi de la urma intai .... si o sa vedeti ca temariul de la 5.2.1 este de fapt pt formare ca asistent  si nu pt o rec. de titlu ...

m.laura

nu pot atasa doc. zice ca e prea mare ,e format pdf si are vreo 160 de pag. , nu ma lasa ... admin zi-mi te rog cum sa fac sa-l pot atasa ...

danadinu

Quote from: maybeline on 31 July , 2011, 17:28:05 pm
fetelor va rog frumos sa imi dati si mie un nume si un nr de tel al unui traducator autorizat pt a-mi traduce si autentifica actele la consulat in vederea depunerii dosarului. precizez ca trebuie sa fie din madrid.va multumesc si vacanta placuta :)

buna. gasesti lista cu traducatorii pe pagina mae.es:
http://www.maec.es/es/MenuPpal/Ministerio/Tablondeanuncios/InterpretesJurados/Paginas/Intrpretes%20Jurados.aspx
eu am tradus si din romana in  spaniola  si din germana in spaniola.asa stii sigur ca sint autorizati de statul spaniol.eu le-am trimis prin posta copii sau scanate(nu a trebuit sa duc actele)si am platit prin transfer bancar.

BETTY

Buna ziua nu am mai scris de mult pe acest forum imi pare rau despre ce s-a intimplat cu examenul de anul acesta stiu ce inseamna acest examen ptr fiecare si eu am trecut prin asa ceva anul trecut,dar am reusit anul trecut.
Ptr cine vrea sa isi omologheze ca auxiliar de enfermeria eu am facut-o acum 2 ani si mi-a trebuit diploma de postiliceala tradusa aici in Spania si le-am depus la ministerul invatamintului in 6 luni mi-a dat credencialul fara nici o problema eu vorbesc de acum 2 ani nu am facut nici un fel de curs.
Iar ptr la facultatea de asistenti medicali trebuie sa va omologati diploma de bacalaureat dupa aceea sa mergeti la UNED si cu hirtia care va da de la UNED mergeti la facultatea care vreti de medicina si va inscrieti este adevarat ca facultatea de stat costa in jur de 1500€.
Eu din disperarea pe care o avem ca nu stiam nimic de examen am incercat tot ce era posibil,am facut chair un semestru de enfermerie la facultatea de aici.Pina m-au anuntat ca trebuie sa dam un ex.si atunci am renuntat la facutate.
Va doresc multa bafta in continuare si va urmaresc tot ce scrieti din umbra,sper sa va fie de folos aceste informatie.Va doresc numai bine.

BETTY

P.S. Acum am toate diplomele omologate de bacalaureat,credencialul de auxiliar de enfermeria si de enfermera.Cu criza asta este bine sa le ai pe toate. :)

marilena tescan

Buna tuturor ,vreau sa vin si eu cu ceva informatii,mi-am depus actele en departamiento de educacion Girona pentru titlul de auxiliar de enfermerie in urma cu 1 an si 3 luni,am sunat saptamana trecuta si am aflat ca este FAVORABIL ,in cel putin 2 saptamani trebuie sa merg sa-mi iau acea omologare.Am depus toate actele de la Postliceala si am cerut homologacion o convalidacion de titulos extranjeros no univeristarios.Eu lucrez pe post fix intr-o rezidenta de un an si 5 luni,totul depinde doar de empresa .Oricine doreste informatii ma poate contacta pe adresa de e-mail [email protected]com.Nu am sustinut absolut nici un examen si nici o zi de practica pentru acest titlu de ATS .Va doresc succes tuturor.

xanax

Ia priviti idiotenie (adeverinta de malpraxis):
"Prin prezenta, OAMGMAMR filiala..., adevereste ca doamna A.N., de profesie asistent generalist-grad principal in pediatrie, este membru(a) a OAMGMAMR... In ceea ce priveste abaterile profesionale, mentionam ca susnumita - nu a profesat pe teritoriul Romaniei. S-a eliberat prezenta pentru a-i servi la angajare in Spania".
Deci asta am asteptat eu cu nerabdare si pentru asta am platit taxe si cotizatii, ca sa imi trimita aceasta foaie despre care cei de la ministerul sanatatii din Madrid ar putea sa zica foarte frumos ca nu e buna, pentru ca nu explica nimic.

MARIA-CRISTINA

 :-*buna fetelor...
.marilena..daca ai depus acu 1,3luni si ai sunat si ti-au zis ca in 2sapt probabil iti da omologarea ca si ,,auxiliar de enfermera,,intrebarea mea este cum de lucrezi de 1,5luni intr-o rezidenta?te-au angajat fara titlu sau cum ca nu inteleg.?! (pt ca yo aici in Valencia am fost cu CV-uri pe la rezidente dar mi-au cerut omologarea >:() .zici ca nu ai facut nici un curs apropiat de auxiliar de enfermerie..yo le am depuse anul trecut mai exact din sept acus se face anul >:(..si nimic nici un raspuns..cum am mai spus anterior in msj..am sunat si mi-au zis ca dureaza intre 8luni -1an pt ca sunt multe solicitari..si mi-au recomandat sa le trim una carta cum ca solicit un raspuns in leg cu tramitele(asa am si facut acu 1luna)deci acu in asteptare... :-[ va popp si sa ne auzim cu bine.
,,El verdadero amor se recibe cuando te lo dan,no cuando lo pides,,

marilena tescan

Buna MARIA CRISTINA,nu am nici un interes sa mint, poti intra pe adresa mea de mess si iti pot scana contractul meu de munca si actul de solicitud de homologacion/o convalidacion de titulos extranjeros no universitarios ,ceea ce vreau sa spun este ca lucrez ca auxiliar de enfermerie si auxiliar de farmacie(adica prepar medicamentele pentru toate etajele din rezidenta) doar pe baza actelor de la scoala postliceala traduse si legalizate si a actelor in tramite pe care le am ,adica celor de enfermerie si auxiliar de enfermerie.Nu am venit cu informatii doar pentru a ma afisa si eu cu ceva, ci pentru ca vreau ca toate fetele sa reuseasca macar titlul de auxiliar pina la recunoasterea celui de enfermerie. Te astept sa intrii pe mess sa vorbim mai mult.marilenatescan este adresa mea de mess.Pe curinad.

rebeca

Xanax si eu am primit o astfel de adeverinta dar nu mi-a servit la nimic pentru ca de fapt mie mi s-a cerut de la minister cazierul judiciar pentru ca nu putem primi adeverinta de malpraxis daca nu am profesat niciodata si atunci Ministerul mi-a cerut cazierul judiciar sa vada ca sunt in regula in ceea ce priveste cu faptele penale..l-am adus si era singurul act care imi mai lipsea. Nu stiu in ce stadiu esti tu cu dosarul dar mai mult ca sigur ca aceea adeverinta nu iti e de folos probabil ca iti va trebui cazierul.

Mihaela c

buna fetelor!vin cu o veste care nu va bucura pe nimeni.se pare ca incetul cu incetul se spulbera toate iluziile....incepand cu raspunsul defensorului del pueblo, continuand cu solvit si sigur va urma cu acelasi raspuns consiliul eurorei!AZI, denisa a reusit sa vb cu satumino si i-a spus ca au acordul consiliului europei de a scoate practica deoarece suntem f multe persoane , ca sub nici o forma NU se va face practica si ca urmatorul examen va fi undeva peste 6;7 luni.ramane o singura varianta...sa invatam si sa incercam din nou cu examenul!


miki_a

buna admin,in legatura cu subiectul postat de tine,persoanele in cauza nu pot face reclamatii pt cele   intimplate?
nu e corect  cu ceea ce sau infruntat.

VANESSA

Deci daca si Uniunea Europeana le da dreptate, sansele noastre de a rezolva ceva sunt 0. sunt ft dezamagita de tot sistemul asta, nu mi se pare corect ca aceste restrictii sunt DOAR pt romani, daca intr-adevar motivul real era somajul, cel mai corect ar fi fost ca legea sa avizeze pe toti strainii...

MARIA-CRISTINA

 
:-*buna fetelor....ooo!!!!!ADMIN ai skimbat loukk-ul de pe forum ;). me gusta.. ;).de asta sau mai sters cateva mesaje ??? fetelor ce faceti ati term vacanta?¿sau de acu plecati?¿ mai studiati?mai stiti ceva de ex?yo am sunat si nu se stie deocamdata ca o sa fie in octombrie sau ianuarie..si  cum am mai zis anterior msj..erau cam revoltati din cauza scrisorilor si ramane de decis ce o sa fie si cand :o ¿?oricum o sa fie la fel de dificil el ex..  fetele care au luat ex ce ati facut ati luat practica sau inca nu ati dat-o?¿ o zi buna tuturor :-*
								
,,El verdadero amor se recibe cuando te lo dan,no cuando lo pides,,

Daniella

Buna tuturor de pe acest site!Sant cam noua pe aici si prin Spania,mai veche sant pe lume.Va citesc postarile cam de doi ani,asa ca parca imi santeti intrucatva cunoscuti.Mi-am depus actele pt.omologarea studiilor si cele pt.recunoasterea profesionala in decembrie,respectiv luna trecuta,pentru auxiliar de enfermeria.Deocamdata nu am primit nici un raspuns.Tin sa va multumesc tuturor celor care ati postat informatii pe ac. site in legatura cu omologarea si rec.profesionala deoarece mi-ati fost de un real ajutor!Deocamdata toate in capul meu sant varza,am citit de pe site in legatura cu ceva examene care s-au sustinut recent,nu am inteles cum se poate ajunge la ele.Eu am terminat postliceala in 93 si am lucrat in tara pana anul trecut;daca este cineva pe aici care are timp si rabdare sa ma ajute cu informatii despre ce este de facut in continuare,ii multumesc anticipat!As dori sa iau legatura cu Marilena Tescan,daca accepta,deoarece ma aflu cam prin zona ei.Pupici tuturor!!!Daniella. :)

m.laura

ce liniste pe forum....  vin cu o noutate ... am primit raspuns de la ministerul educatiei ... le-am trimis si queja ninei ce s-a trimis la defensor de pueblo  si reclamatia facuta de procuroare unde cerem practica si un temariu specific pt urmatorul examen .... va las aici raspusul celor de la ministerul educatiei fara sa specifice ceva de practica :

¨Por la presente, le informo de que hemos dado traslado a la Subdireccion General de ordenacion profesional del Ministerio de Sanidad , Politica social e Igualdad , de copia del escrito remitido por usted a nuestra Unidad relativo a la solicitud de publicacion de un programa sobre las materias sobre las que versaran las pruebas de aptitud para la superacion de las medidas compensatorias por los solicitantes del reconocimiento con efectos profesionales, conforme a la Directiva 2005/36/DE, de las profesiones de enfermera responsable de cuidados generales y de matrona. ¨

cam asta e tot ... vaya apoyo ... se paseaza lucrurile de unu la altu .... fara nici o rezolvare ..... ... si despre practica nici un cuvant desi am specificat clar in reclamatii .... in fine ... alta dezamagire ...

andreea1983

Buna ziua! Ma numesc Andreea si locuiesc in Bilbao.Ma bucur enorm de mult ca exista acest forum unde am gasit multe raspunsuri.Ma chinui de 4 ani sa imi echivalez diploma de asistent medical generalist.Prima data am cerut echivalarea la Ministerul educatiei si binenteles ca am primit un raspuns negativ.in fine.... la inceputul lunii august 2011 am fost la madrid la ministerul sanatatii (si asta datorita forumului dumneavoastra) pt ca nimeni nu imi spunea nimic nimeni nu stia nimic(nici in RO nici in Spania).Azi am primit raspuns: trebuie sa dovedesc ca am lucrat ultimii 5 ani din 7 si imi trebuie cerificat de cazier judiar.De acest cazier mi s-a spus de la madrid ca trebuie sa il pregatesc ca mi-l vor cere...deja sunt depuse actele la ooammr(pt acest "cazier").problema este ca eu dupa ce am terminat cursurile(2007)am venit in spania.imi puteti spune si mie va rog frumos ce pot sa fac in aceasta privinta? Va multumesc mult pt informatiile care le-ati postat pe acest forum au fost de mare ajutor :). o zi buna tuturor!si sa speram ca totul va fi bine