• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
28 May , 2022, 21:24:03 pm

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


asistenti medicali in spania

Started by neacsu, 01 November , 2006, 09:56:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mihaela c

la prima intrebare ai raspuns corect.dar la a doua raspunsul corect este d
1))))))          ¿cuales son las etepas finales de la gota?:
a)periodo intercritico y gota tofacea
b) hiperuricemia asintomatica y artritis gotosa aguda
c) tercera y cuarta
d) periodo precritico,critico, intercritico y post-critico
e)ninguna de las antriores
2)))))))      son moleculas asociadas a artropatias por cristales:
a) corticuides de uso intraarticular
b)colesterol
c)oxalato de calcio
d)uratos
e) todas las anteriores

andreea1983

20 July , 2012, 14:05:01 pm #4591 Last Edit: 20 July , 2012, 14:06:59 pm by andreea1983
Quote from: Mihaela c on 19 July , 2012, 23:35:12 pm
la prima intrebare ai raspuns corect.dar la a doua raspunsul corect este d
1))))))          ¿cuales son las etepas finales de la gota?:
a)periodo intercritico y gota tofacea
b) hiperuricemia asintomatica y artritis gotosa aguda
c) tercera y cuarta
d) periodo precritico,critico, intercritico y post-critico
e)ninguna de las antriores
2)))))))      son moleculas asociadas a artropatias por cristales:
a) corticuides de uso intraarticular
b)colesterol
c)oxalato de calcio
d)uratos
e) todas las anteriores


Mihaela c cred ca raspunsurile corecte sunt 1 (a) si 2 (e)  :)

dina

Am o rugaminte...puteti posta va rog raspunsurile la examenul nostru de anul trecut. Vreau sa repet testul si  nu-mi gasesc raspunsurile  :(    multumesc!  Sunt sterse de pe pagina msps.

xanax

1. 3
2. 2
3. 3
4. 1
5. 3
6. 2
7. 5
8. 2
9. 5
10. 3
11. 5
12. 3
13. 5
14. 2
15. 4
16. Anulada
17. 1
18. 2
19. 3
20. 1
21. 1
22. 5
23. 4
24. 1
25. 5
26. 4
27. 4
28. 2
29. 1
30. 1

xanax

31. 3
32. 5
33. 1
34. 2
35. 3
36. 2
37. 3
38. 3
39. 2
40. 4
41. 1
42. 2
43. 3
44. 4
45. 3
46. 5
47. 4
48. 5
49. 5
50. 4
51. 1
52. 3
53. 2
54. 3
55. 2
56. 1
57. 3
58. 2
59. 3
60. Anulada

xanax

61. 4
62. 3
63. 3
64. 2
65. 2
66. 1
67. 2
68. 3
69. 2
70. 3
71. 1
72. 4
73. 2
74. 3
75. 4
76. 2
77. 5
78. 3
79. 1
80. 3
Reserva
81. 1
82. 3
83. 5
84. 3
85. 3
86. 4
87. 2
88. 1

dina

Multumesc din suflet pt. raspunsuri  :)

sylvia

Bine v-am regasit !Va urmaresc in continuare si sunt alaturi de voi cu tot sufletul. Multa bafta   s-aveti la examen!TREBUIE  sa reusim TOTI!!! :-*

VANESSA

Adevarul este ca e ft multa liniste pe forum, suntem toate cu inima in gat ...... spor la invatat si MUUULT SUCCES sa avem duminica.....

andreea1983

Buna fetelor!!!! Am si eu o intrebare.Se plateste vreo taxa pt examen? :( E prima data cand ma prezint la examen si sincer sunt un pic speriata...de TOT :|...Bafta muuuuuulta tuturor care sustin acest examen!!!!!!!!!!!!

dina

Nu se plateste nici o  taxa, stai linistita! :)

andreea1983


DianaM

Buna ziua fetelor,

Am citeva luni de cind nu am mai intrat pe aceasta pagina cu toate ca am vazut ultimile mesaje ale voastre si !!!Bafta multa la fetele ce sa prezinta acum pe 29 Iulie !!!!! si as avea citeva intrebari pentru cine poate fi in aceasta situatie ca mine  DE A NU AVEA EXPERIENTA SI CARE NU A LUCRAT NICIODATA IN ROMANIA timp de 5 ani consecutivi ca asistemta medicala generalista.
In aceasta situatie me gasesc eu ,cum de atatia ani tot am asteptat sa mi se homologheze sau sa mi se recunoasca diploma aici in Spania prin Minist.de Educatie... si imi dau seama ca am pierdut in Romania dreptul a profesa.M-am pus in contact cu cei de la Ordinul Asistentilor Medicali si Moase din Romania in special din Piatra Neamt si miau raspuns:
----ART. 18: (1) În cazul în care un asistent medical generalist, o moaºã sau un asistent medical nu îºi exercitã profesia o perioadã mai mare de 5 ani, Ordinul Asistenþilor Medicali Generaliºti, Moaºelor ºi Asistenþilor Medicali din România reatestã, la cerere, competenþa profesionalã a acestuia, în vederea exercitãrii profesiei.
Art. 4: Pentru a fi reatestat, candidatul va efectua un stagiu practic si va sustine o proba teoretica dupa finalizarea stagiului. Stagiul practic are o durata de  3 luni, cate 8 ore / zi, pentru asistentii medicali care au o vechime in specialitate mai mica de 3 ani sau nu au profesat.-------
Asa ca sunt in mare dilema ca nu stiu ce sa fac pentru ca viata mea acum este aici in Spania fiind casatorita aici si am deja puse actele cu cei de la Educatie ...Daca cineva se afla in aceeasi situatie mi-as dori sa ne punem in contact sau sa imi spuna cum a reusit sa faca aceasta planificare.
Multumesc fetelor!
Salutari si inca o data bafta lña examen pt cele care se prezinta la examen si astept curioasa intrebarile:))
Pupicei!
Ma puteti contacta al e-mail [email protected] sau yahoo : [email protected]

Gabi Lupa

Diana,daca vei vrea sa te intorci in Romania sa profesezi atunci trebuie neaparat sa faci cele 3 luni de practica sa ti se dea din nou Autorizatia de libera practica.Daca intentionezi sa ramai definitiv aici ,nu este nevoie de cele 3 luni de practica si nici de Autorizatia de libera practica.

ALI ALI

Quote from: Gabi Lupa on 27 July , 2012, 15:41:32 pm
Diana,daca vei vrea sa te intorci in Romania sa profesezi atunci trebuie neaparat sa faci cele 3 luni de practica sa ti se dea din nou Autorizatia de libera practica.Daca intentionezi sa ramai definitiv aici ,nu este nevoie de cele 3 luni de practica si nici de Autorizatia de libera practica.
diana draga si eu sunt in aceiasi situatie ca si tine in tara nu am lucrat dar nici nu am de gand sa ma intorc in  tara  cu ce te afecteaza ca in tara nu mai poti  profesa  aceasta meserie?

Mihaela c

multa bafta tuturor celor ce se vor prezenta la examenul de maine!!!!!!sa de.a dumnezeu sa.l luati cat mai multe.gabi,raspunsurile sunt corecte.tine.o tot asa.....

m.laura

buna tuturor ..... cum a fost examenul ??? astept cu nerabdare raspunsul vostru , sper ca ati stiut , eu v-am tinut pumnii .... si sper din suflet sa veniti cu vesti mai bune ca anul trecut ... Doamne ajuta!

VANESSA

Pai....dupa parerea mea.....la fel ca anul trecut sau poate chiar un pic mai greu.....sunt exact intrebari de EIR, au acelasi nivel de dificultate, nu avem scuze din pacate in fata lor.....Eu inca nu mi-am verificat raspunsurile, imi este foarte teama. Singura concluzie la care am ajuns este ca trebuie sa stim pe derost cele trei volume de CTO ed.5 (dar absolut toate detaliile pana si punctul si virgula).
In incheiere pot spune ca sunt foarte trista si dezamagita caci totusi noi vroiam doar o recunoastere profesionala de asistenti generalisti, nu vrem specializari.
Multa bafta tuturor....

dina

De aceeasi parere  sunt si eu...desi am facut mai multe intrebari decat anul trecut sunt foarte nesigura pe multe! Nu vreau sa mi le verific  :(  astept totusi rezultatul.. Au fost si fete care spuneau ca a fost mai  usor decat anul trecut, depinde de fiecare cat de mult s-a pregatit si din ce. Se pare ca nici CTO ed 5 nu mai e suficient...sunt manuale f grele. Asteptam si vedem... :)

VANESSA

Nu cred ca a fost mai usor, singura diferenta este ca noi acum veneam mai pregatite...si ne asteptam la ce este mai rau, avem deja experienta anului trecut si am invatat mult mai serios....(desi sunt multe amanunte care necesita foaaaaarte multe ore de studiu, si mai trebuie si sa muncim).

myka

Buna tuturor!
La fel ca multe dintre voi nici eu  nu am avut curajul sa verific ce am facut ....in ceea ce priveste dificultatea,pot spune ca a fost la fel de greu ca si cel de anul trecut ,cu multe intrebari care aveau in variantele de raspuns asemanari uriase .....ramane de vazut care este rezultatul.
Bafta tuturor!

mihaeka

Buna fetelor!

Eu sunt foarte revoltata de durata examenului. Dupa parerea mea, 2 ore sunt mult prea putine pentru un asemenea examen. La 2 ore pentru 88 intrebari, adica 1,36 minute pentru o intrebare cred ca este strigator la cer avand in vedere dificultatea deloc mica a examinarii.

Doresc sa fac o contestatie referitoare la durata examenului, chiar daca nu se rezolva nimic pentru aceasta sesiune, macar la urmatoarea sa se mareasca la 3 ore. Va rog, pe cele care stiti, sa ma indrumati unde si, eventual cum, sa fac aceasta contestatie.

dina

M-am uitat la examenele enterioare organizate de min. sanatatii (Consulta de los cuadernos...de exemplu)  si au avut la fel si ei 2 ore la dispozitie si 110 intrebari. Nu stiu  daca se poate rezolva ceva!

DianaM

Buna fetelor si inca o data bafta pt examenul de duminica pe care l-ati avut,
Ali Ali ideea de a intreba despre aceasta reatestare este ca cred ca cei de la ministerul de Sanidad cer un document in care sa fie de la Ordinul asist.medicali in care sa demonstez prin : Certificación de la autoridad competente del Estado miembro de origen o de procedencia en la que se acredite que el interesado es un profesional, que no se encuentra inhabilitado para ejercer la profesión (“Certificate of good standing”), y que cumple los requisitos exigidos por la Directiva de la Unión Europea para ejercer la misma (este documento no tendrá validez si no es presentado dentro de los tres meses siguientes a la fecha de su expedición).
Certificado de la autoridad competente del Estado miembro de origen o procedencia en la que se acredite que el título presentado permite el ejercicio profesional en el país de origen y, además, cumple con las condiciones establecidas en la Directiva 2005/36/CE.
En los supuestos de que los títulos de médico, médico especialista, enfermera responsable de cuidados generales, odontólogo, veterinario, matrona y farmacéutico, no respondan a la totalidad de las exigencias de formación contempladas en el Capítulo III del Título III de la Directiva 2005/36/CE, certificado de la autoridad competente, que acredite que su titular se ha dedicado efectiva y lícitamente a las actividades de que se trate durante, por lo menos, tres años consecutivos en el transcurso de los cinco años anteriores a la expedición de la certificación.
De aceea ma gindeam ca eu am nevoie neaparata sa fac aceasta procedura de a face cele 3 luni de practica si examenul cum in fata celor de la colegiul asist.medicali din Romania.
Gabi mersi pt mesaj....este ca cum am depus actele cu M.EDUC.si am doar un singur examen de dat cu ei ....cu M.Sanidad imi cer actele astea si ma ameteste cu toate documentele care le cer...si imi este un lio en la cabeza mia...
Astept raspunsul vostru dregelor mele colege!
Pupiciii

ALI ALI

salutare fetelor..... haideti sa povestim de examen ..... usor nu a fost- avand in vedere ca am auzit persoane care nu avut timp sa citesca  intrebarile- sincer de  pregatit eu nu pot spune ca m am omorat , acum insa vreau sa ma inscriu la cursuri de sanatate si sa fac mai multe teste pe net....sunt convinsa ca la anul iau sigur examenul....acum ca am experinta  stiu cum sa ma pregatesc, ce sa pregatesc .....dar sincer  va spun pe toata durata examenului  m am uitat asa in general in sala sa vad si eu daca vb  fetele intre ele .... sa ne ajutam  , ma lovit norocul cu o super  colega de banca care  nu stia cum sa si fereasca foaia de examen sa nu ma uit eu la ia.....PENIBILA CE SA VA SPUN ......si pana la sfarsitul examenului am reusit sa vad cum  a raspun la intrebarii...... cele de rezerva nu lea raspuns .......hahahahhaha...... VARZA ....AAA SPER CA ANUL ASTA SA IA EXAMENUL MAI MULTE PERSOANE CA  AU FOST FFFF MULTE FETE CARE  SPUNEAU CA A FOST MULT  MAI USOR CA ANUL TRECUT.......

tila

Buna fetelor,
Nu voi comenta nimic cu privire la examen...Va las doar link-ul (sau cel putin incerc) cu raspunsurile corecte.S-au afisat astazi ...
Bafta tuturor (si mie) :D pentru ca sunt cam asa ::)
nu indraznesc..mi-e frica...
http://www.msc.es//profesionales/formacion/recoTitulosEuro/docs/RespuestasENFERMERAS.pdf

erofei nina

Buna fetelor! eu am tremurat acum  cand mi-am facut calculul mai mult decat la examen! Daca pana sa afiseze Tila link-ul aveam un punctaj de 57 (dupa aproximarile mele) acum dupa ce am vazut raspunsurile corecte am 52, 5! Asa imi trebuie daca nu iau in serios examenul...mi-a trebuit facebook, tv, plimbari! Parerea mea despre examen: la fel ca anul trecut dar cum noi eram pregatite sufleteste sa fie acelasi grad de dificultate nu ne-am mai socat ca anul trecut!  Anul acesta au fost fete putine, mult mai putine decat anul trecut desi pe lista ar fi trebuit sa fim cu cel putin 100 mai mult...Felicitari fetelor care au aprobat pentru ca stiu ca cel putin 3 din grupul nostru au fost foarte bine pregatite!

carmencita

buna seara fetelor, nu pot sa cred ca e asa multa liniste dupa un asemenea examen, hai dati-va drumul la degete si povestiti cum a fost

mada_cjcr84

fetelor,care poate pune examenul pe forum....mersi...

juliett

buna,mi am verificat rezultatele si am facut 46,25 pct,tinand cont ca am avut un regim de 2 zile fara sa dorm,o calatorie de o noapte,si apoi direct la examen,am facut mai multe puncte decat anul trecut.
nina tu de ce nu te ai intors la mine"sa ma saluti"ca ai stat in fata mea ;D ;D ;D,si asa intre 2 faceam si noi un examen bun. :o :o
felicitari fetelor care l au luat.
p.s.timp de un an de zile voi uita de facebook,fiestas,si whats app.