• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
09 August , 2022, 03:22:41 am

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


asistenti medicali in spania

Started by neacsu, 01 November , 2006, 09:56:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alex_vf

sa-ti traiasca fetita!!


Pentru cei din tara, care sunteti interesati sa depuneti acum dosarul, programul d edepunri este DOAR MARTI si JOI dupa ora 9.00.   eu am fost azi (miercuri) si mi-a inchis usa in nas zicandu-mi ca nu azi. maine sau marti. Un mic sfat, mergeti cu tot ce aveti nevoie gata pregatit : xerox-uri, taxa si alte cele.

mirellita

  Alex eu am scris aseara de program chiar pe forum ,spune mi si mie ce taxa si unde trebuie platita ca mie nu mi a spus nimic la telefon ,te am mai intrebat si despre acte dar n am avut raspuns,salut pe toata lumea.

danadinu

buna!nu inteleg de ce in tara cer inca apostila ,ca aici (in spania) nu o mai  cer de cind am intrat in ue.....si nu mai cer nici toate supralegalizarile care se cereau inainte.cer doar ca actele sa fie traduse de un traducator autorizat.
Ramona-elena!sa-ti traiasca fetita si sa aiba mult noroc in viata!


mirellita

   Buna,nici eu nu inteleg dar cred ca din lipsa de informare ,de interes a celor ce o cer ,si din partea noastra un exces de zel de teama sa nu avem nici o problema ,asa e daca am intrat in UE nu mai trebuie apostile si celelalte ... asa a fost si cand m am interesat pentru Italia aproape toti pe forumuri scriu de apostile si suprelegalizari,am ramas se pare cu ce se cerea inainte si nu mai iesim din asta,nu stiu ce sa mai zic .Apropo de masurile compensatorii la cei ce nu au facut recunoasterea sa faca reclamatie direct la ministrul educatiei din Spania si sa scrie ca nu se respecta in cazul lor legea cutare referitoare la masurile compensatorii ,citeam undeva pe un forum ca in Austria la cei carora nu li se rec.diploma automat pot face niste cursuri de cateva luni sau dau o testare in functir de fiecare caz in parte la niste spitale acreditate de ei pentru aceasta,nu stiu ma gandesc, eu asa as face as scrie la ministru sau chiar la ordinul asistentilor din Spania.Numai bine si salutari.

danadinu

buna!ai dreptate cu masurile compensatorii insa in spania nici vorba de asa ceva....iti spun doar daca te incadrezi sau nu.....nu iti da nimeni nici o altfel de relatie...eu am depus dosarul pe 23 iunie 2008 si nu am nici o veste pina acum,ceea ce la ei e semn rau pentru ca se numeste silencio administrativo...adica un  fel de ...nu ai primit nici o veste in termenul legal...ia-ti gindul.si asa ca ..astept ,sun la ei,intreb..dar nik.

mirellita

      Avand in vedere ca in august poate au concediu mai toti nu te descuraja mai asteapta un pic,poate primesti o veste buna ,numai bine!

alex_vf

*aici gasiti toate informatiile de care aveti nevoie.
http://www.educacion.es/exterior/ro/ro/echivalare/echivalare-i.shtml.
eu cand am fost mi-a zis o tipa, secretara s-ar zice (de altfel si singura persoana care se ocupa de procesarea actelor in bucuresti) ca  " gasesti toate informatiile pe site" si mi-a inchis gura
**taxa de procesare este de 44.17 euro.
****Referitor la traduceri, eu unu am tradus tot ce aveam, pana si cartea de munca :D:D, recomandarea de la min sanatatii, prgrama scolara ..tooot tot tot.
## astept sa merg marti sa depun. mai merge cineva??????

alex_vf

am intles ca se paote plati la orice banca, prin ordin de palta la contul specificat pe site, doar ca taxa este (am vazut dupa) de:
)Solicitud de homologación al título español de Técnico de Formación Profesional,  Técnico de Artes Plásticas y Diseño, o Técnico Deportivo: 45,05€ . banuiesc ca si noi tto la categoria asta ne incadram

mirellita

     Alex mersi de informatii,referitor la taxa eu am citit pe adresa data de tine acolo unde scrie in spaniola pe una din adrese din interior ca pentru recunoastere profesionala conform directivelor europene,nu se percepe taxa astia de aici sa nu ne puna sa platim degeaba si eu am sunat acolo si secretara aia e cam plictisita ca sa nu folosesc alt cuvant,vezi mai intereseaza te sa nu dai bani de pomana,eu nu pot merge marti pentru ca nu am actele gata ,la mine mai dureaza un pic poate o mai fi si altcineva dar cu cat mergi mai repede cu atat mai bine .Daca megi poate ne spui si noua cum a fost ,multa bafta!

cris

Buna tuturor,
Revin cu vesti noi, dar...proaste. Va scriam acum ceva timp ca am trimis o scrisoare celor de la Madrid de Servicio de Homologación de titulos universitarios in care le scriam ca am toate orele necesare , adica cele 4600 de ore pe care ei le cer in cei 3 ani de studii, ca planul de studii concorda cu planul lor , dar ca in ultimii 8 ani am locuit si muncit de forma legala pe teritoriul spaniol, bineinteles nu in domeniul sanitar, deci nu pot prezenta acel Certificat eliberat de Ministerul Sanatatii din Bucuresti care spune ca ai lucrat 5 ani consecutiv din ultimii 7, ci o simpla "Recomandare" eliberata de acelasi Minister.
Astazi mi-a sosit raspunsul, nu mai zic nimic de acel Certificat , ci imi spun direct ca Scoala Postliceala nu este recunoscuta ca fiind o forma de invatamint superior, deci cererea mea este denegata din acest motiv. Simplu si stupid motiv!!!  Nu stiu ce sa mai cred , ce sa mai gindesc , ce alta cale ar mai fi pentru a reusi omologarea. Cred ca de vina aici este si Ministerul Ïnvatamintului din Romania sau cel al Sanatatii pentru ca sigur stiu problemele cu care ne confruntam afara in omologarea diplomei ( ma refer la cei care au terminat pina in 2006) si nu fac nimic, dar absolut nimic pentru a ne ajuta.
Va astept cu noutati, daca aveti, fie bune sau rele.
Pentru toti cei care au scris la Solvit, aveti ceva noutati?

cris

Quote from: danadinu on 13 August , 2009, 16:54:25 pm
buna!ai dreptate cu masurile compensatorii insa in spania nici vorba de asa ceva....iti spun doar daca te incadrezi sau nu.....nu iti da nimeni nici o altfel de relatie...eu am depus dosarul pe 23 iunie 2008 si nu am nici o veste pina acum,ceea ce la ei e semn rau pentru ca se numeste silencio administrativo...adica un  fel de ...nu ai primit nici o veste in termenul legal...ia-ti gindul.si asa ca ..astept ,sun la ei,intreb..dar nik.Dana, raspunsul trebuia sa iti soseasca in 3 luni, acum de cind am intrat in UE asta e singurul lucru bun, nu mai pun dosarul tau la rind cu celelalte care nu fac parte din UE, primesti raspunsul in 3 luni de zile; eu am depus actele pe 30 ianuarie si pe 4 mai mi-au raspuns. Apoi am trimis o scrisoare de contestación si in 2 luni si un pic am primit raspunsul , cel de care vorbesc mai sus. E adevarat , de nimic nu mi-a servit ca mi-au raspuns repede, caci rezultatul final e acelasi : denegado. Dar ai putea suna sa intrebi ce se intimpla cu dosarul tau. Cred ca tu esti una din cei care au scris la Solvit, ai primit vreun raspuns?!

danadinu

buna!toti imi spuneti sa sun la minister...oare voi credeti ca nu am sunat?
au fost perioade cind sunam si saptaminal,apoi in aprilie anul acesta am fost la madrid sa intreb la fata locului...mi s-a intimplat o chestie orecum ciudata (out of topic):nu era nimeni acolo dar ca sa solicit o informatie a trebuit sa iau numar de ordine,apoi inainte sa ies mi-am adus aminte ca vroiam sa mai intreb ceva si m-au pus sa iau alt numar...eu fiind singurul lor "client".
nu m-au lamurit cu nimic,mi-au spus sa trimit mai bine o scrisoare prin care sa cer informatii referitoare la dosarul meu,si s-o depun la registratura...am depus-o ...si iata-ma,dupa alte aproape 4 luni,fara nici o informatie.
Apoi seful meu a gasit o "pila "la minister si a tot sunat si el....i se spune ca pentru romani e foarte dificil,aproape imposibil,de   a inceput sa creada omul ca nici nu sint asistenta(..si eu lucrez ca asistenta la el la firma)
referitor la solvit,am scris mai sus ca mi-au raspuns,ei fiind cei care mi-au spus despre masurile compensatorii,si mi-au zis ca solvit romania a transmis cazul la spania,ca asta e filiera.ei se ocupa de respectarea drepturilor cetatenilor ue,care locuiesc in alte state decit cele de origine.te pot ajuta doar daca vad ca spania nu respecta anumite legi sau directive ale ue.mi-au mai spus ca voi primi raspuns in 3 luni.nu au trecut 3 luni,inca...asa ca mai astept.
am o cunostinta aici care a absolvit scoala la iasi .ei i-au cerut intr-adevar sa faca niste cursuri la o universitate din spania,ca ii lipseau materii din programa.tot cauta pe aici sa vada cum si unde face cursurile,pentru ca universitatile nu sint pregatite pentru asa ceva si nu vor s-o accepte.

danadinu

Quote from: mirellita on 13 August , 2009, 22:41:01 pm
     Alex mersi de informatii,referitor la taxa eu am citit pe adresa data de tine acolo unde scrie in spaniola pe una din adrese din interior ca pentru recunoastere profesionala conform directivelor europene,nu se percepe taxa astia de aici sa nu ne puna sa platim degeaba si eu am sunat acolo si secretara aia e cam plictisita ca sa nu folosesc alt cuvant,vezi mai intereseaza te sa nu dai bani de pomana,eu nu pot merge marti pentru ca nu am actele gata ,la mine mai dureaza un pic poate o mai fi si altcineva dar cu cat mergi mai repede cu atat mai bine .Daca megi poate ne spui si noua cum a fost ,multa bafta!

intr-adevar recunoasterea profesionala cf directivelor ue e gratis,dar voi  daca cereti echivalarea diplomei,aia e altceva.eu am solicitat intii echivalarea studiilor,si am platit taxa,apoi anul trecut eu am cerut recunoasterea profesionala si nu am platit nik,iar o colega de-a mea a  cerut omologarea diplomei si a trebuit sa plateasca.
asta e cererea care se completeaza pt recunoastere profesionala  www.educacion.es/mecd/titulos/files/Anexo6.rtf (cel putin aici,in spania)

alex_vf

multam dana. stiti careva daca pentru alte tari, excluzand italia, procesul ar fi diferit?

alex_vf

cam liniste p'aici.

****
celor interesati, am depus azi actele. vedeti ca plata se face prin transfer bancar (45.05 euro) in contul de pe site. (notati-va iban si swift precum si denumirea bancii). Tot ce aveti nevoie este sa detineti un cont in euro (eu nu aveam si mi-am facut pe azi). Comisionul este insa fooarte mare, sau asta s-a intamplat la banca cu care am lucrat eu, adik pt fiecare transfer ...30 euro comisionul.
** acum asteptam, asteptam,asteptam.......
 

                                                                                                                                                  ^  ^ o zi faina
                                                                                                                                                     |
                                                                                                                                                   ----

mirellita

      Buna seara tuturor ,Alex ,sa fie intr un ceas bun,ma intreb daca ai trimis actele cu apostila si supralegalizate si ti a primit si cartea de munca (copia )sau numai ce au cerut ei >Pentru Anglia daca te intereseaza m am uitat pe net iar noi cei cu postliceala tot asa e mai greu de recunoscut dar se poate totusi trebuie trimise actele la o adresa a lor si platita o taxa destul de mare in jur de o suta ,doua de lire si nu ne face recunoasterea automata ma rog poti sa citesti si tu am cautat pe google asist. med. Anglia si pe acolo am vazut conditiile,ma rog am scris eu undeva mai sus ,in la fel si prin Germania dar cu limba e mai greu pentru mine trebuie sa mai astept ca la noi cartile de munca sunt date la semnat in alta parte si mai dureaza pana le aduce o fi un semn si asta nu stiu eu voi trimite si in italia si asta la inceputul lui septembrie si asta e .       ...Astaluego sau Arividerci sau ma rog ,pe aproape.

mirellita

  ...revin ,pentru Anglia am citit pe google la "exercitarea prefesiei de asistent medical in republica Irlanda si in Regatul Unit"daca citesti poate imi spui si mie ce parere ai ,oricum mai ai nevoie si de un permis de munca care ar costa si el si cu acela ma rog aplici sau mergi direct in Anglia la vreun spital unde au nevoie ...?

ramona-elena

Multumesc de urarile pentru fetita mea!

Intru cam in fiecare zi sa mai citesc noutati...dar din pacte numai vesti rele...incep sa fiu tot mai dezamagita...imi pierd sperantele.
Am vorbit cu sotul si ne-am gandit sa plecam in Italia,cum acolo am echivalarea obtinuta...Stiu ca sunt probleme cu locurile de munca dar poate merita sa incerc,poate cu un pìc de noroc...
Stie cineva cum este in Italia cu inscrierea la ipasvi?ce examen se da?cum este cu dreptul de munca?
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

alex_vf


erofei nina

 salutare! si eu ,,trec´´ zilnic pe aici insa deocamdata nu am nici o noutate...voi posta mai mult si mai des in momentul in care obtin un raspuns ...Succes tuturor!!!

tila

 :)hola dragii mei nu stiu cum sa intru in acest forum:incerc si de data asta

tila

Por fin am ajuns!!Hola dragi companieri de suferinta!Ma numesc Narcisa si sunt si eu la fel ca si voi o asistenta medicala pierduta prin Spania.Sunt aici de 2 ani si ma chinui din 2008 sa mi se recunoasca studiile.Iata istoria mea:Am venit plina de entuziasm(pt. ca Romania era deja in UE)si m-am gandit ca totul o sa mearga struna.Mi-am tradus actele (diploma,foaia matricola)la un birou de traduceri langa consulatul Romaniei,crezand ca este sigur si bine tradus.Nu a fost asa.M-a costat 300 euro si titlul a fost gresit.M-am prezentat cu documentele la Subdelegacion del Gobierno.Am asteptat 5 luni raspunsul.Mi-a venit o scrisoare sa specific ce titlu spaniol doresc sa mi se omologheze.Pe traducere scria"Auxiliar medico generalista" Binenteles ca asa am solicitat si eu titlul cand am completat formularul de la Sub.del Gov.In octombrie 2008 am trimis din nou o alta cerere cu titlul Diplomada en enfermeria.Dupa alte 5 luni am primit o alta scrisoare in care imi spuneau ca titlul de "Asist.med.gen",terminat la o scoala postliceala cu un" certificat de competente profesionale"nu se ridica la nivelul de diplomada en enfermeria si ca imi trebuie un certificat de la Ministerul Sanatatii din Romania conform directivei 2006/100/CE.Am obtinut acel certificat de Recunoastere in vederea procedurii de recunoastere a omologarii titlului in CE.Am sunat la Madrid(tel.902218500)si mi-au spus ca nu necesit vechime(pt ca eu am 1 an jumate lucrati)Cert este ca s-a dat o lege pt. noi (am gasito in internet(http://www.iustel.com/v2/diario_del_derecho/noticia.asp?...)Reconocimiento de cualificaciones profesionales.Este din 2008.Am inteles ca noi suntem"Enfermero responsable de cuidados generales"si ca este o BAZA pt.a urma cursurile universitare pt a ajunge "Diplomados en enfermeria"Se vor da examene(si mie mi-e o frica de mor de ele),hartogarie,nervi,banisi muuulta rabdare.Sper din suflet ca am fost un pic de folos si mi-ar place sa schimbam niste opinii.Eu am fost la Subd.del gov si am luat un formular cu titlul:Modelo de solicitud de reconocimiento de titulos obtenidos en la UE para el ejercicio de profesiones reguladas por directivas sectoriales.(medico y medico especialista,farmaceutico, enfermero responsable de cuidados generale,vetelinario,odontologo,enfermero especialista en enfermeria obstretico-ginecologia(matrona)y arquitecto)pupici

mirellita

  Salut pe toata lumea,hola.Tila ce ai scris aici e o veste buna pentru noi cei cu postliceala din romania,multumesc pentru asta,dar oare daca ne ar recunoaste acest titlu vom putea lucra in spania cum ar fi normal si ce ar presupune aceasta un fel de asistenta inferioara celei cu diploma universitara sau nu stiu...Ma gandesc ca noi cei din Romania nu avem de unde lua acel formular de care scrii tu aici sau daca are cineva vreo idee am sa intreb la biroul spaniol de invatamant dar ma indoiesc sa l aiba oricum am invatat ceva ca daca la ei ceri un anume titlu si acela nu se potriveste cu studiile lor ei nu se obosesc sa te incadreze la cel care ti se potriveste tie de fapt ..asta e ,pupici.

tila

 :)Hola Mirellita,aceasta lege este stabilita pt. noi dar este un "inceput" de carrera universitara.Nu ne dau voie sa profesam cu acest titlu.Au acces direct pt. a profesa (dar nu stiu daca cu acest titlu)cei care au 5ani lucrati din ultimii 7ani consecutivi in Romania.Se numesc "derechos adquiridos". Legea spune ca:"In Spania,formarea basica de "enfermera responsable de cudados generale"este aceea ce conduce la obtinerea de titlu universitar oficial de Diplomado en enfermeria stabilit in decretul real...."Cei care nu au 5ani din cate am citit si am inteles (scrie in spaniola si o multime de paragrafe si articole)trebuie sa mai faca ore de practica si teorie stabilite dupa programa lor cuprinse in mai putin de 3ani de studii sau 4.600de ore de formare teoretica si clinica.Este o lege incalcita pt.ca iti pune o groaza de conditii:limba spaniola pt.ca totul o sa se studieze in spaniola si sa sti limba autonoma a comunitatii in care esti(eu sunt in provincia valenciana),cand este vorba de profesii relationate cu sanatate sau seguritate si cand titlul nu se recunoaste direct(fara 5ani vechime)se realizeaza o verificare(nu stiu in se consta)de calificari.Mi-ar place sa o citeasca si alte persoane poate intelege cineva mai multe.Eu una nu pot sa dorm noaptea si incep sa regret ca am venit aici.Va rog poate sa-mi spuna cineva ce titlu are pe traducerea din romana in spaniola??Eu am prins o frica cu titlul pt. ca este pt. a treia oara cand o sa-mi trimit actele.Legea asta mi se pare atat de grea inca imi vine sa-mi omologhez titlul ca auxiliar de enfermeria si dupa aceia daca oi mai putea sa fac 4 ani de universitate.Dar ma gandesc ca imi bat joc de trei ani de studii si sacrificii.Ma mai gandesc sa fac un curs de auxiliar aici si sa astept sa vedem ce se intampla cu legea asta.Sincer m-am saturat de spalat wc-uri si de facut curat...sa auzim de bine...

tila

Hui perdon am dat clic pe adresa afisata de mine mai sus si ca sa ajungeti la articolul de "Reconocimientos de cualificaciones profesionales"trebuie sa selectati data de 20.11.2008.Astept vesti...

alex_vf

holla tila.

multam mult. eu am depus actele de curand si mi s-a spus ca nu va fi echivalata diploma ca diploma de enfermero ci doar ca ATS (asistent techino sanitar) sau ceva de  genu. mi s-a explicat  destul de clar cam cum stau lucrurile si cat de mai este de munca pana a ajunge sa obtinem diploma de enfermera.   multa rabdare si....rabdare

tila

Hola alex,asi dori sa te intreb ce titlu ai solicitat in formularele de la Sub. del Guv.si cu ce titlu ti-ai tradus actele???Iertare dar am o obsesie cu asta Maine vreau sa sun la Madrid sa intreb de lege.Daca ne-ai putea da mai multe informatii ar fi super...

mirellita

      Hola Tila si tuturor ,nu e bine deloc ce se aude ,eu cred ca pentru cei ce nu avem cinci ani vechime ,ar fi mult mai usor sa lucrem in Italia ,acolo se recunosc diplomele celor ce au pe programa scolara a scolii postliceale 4600 ore ,de aceea foarte multi pleaca in aceasta tara,la asta ma gandesc si eu in acest fel omi fac meseria eu as mai avea inca trei ani pana fac cei cinci ani de vechime decat sa plec in Spania si sa fac cine stie ce munci ;asa dupa trei ani imi voi putea echivala direct studiile si gata eu n as mai rezista sa mai iau scoala de la inceput ,nu mai am nervi pt asa ceva,Tila gandestete la aceasta oportunitate iti pot spune ce acte iti trebuiesc pentru Italia,iti trimiti singura la ministerul lor si in cateva luni scoti echivalarea eu zic ca nu strica ,altfel cine stie ce le mai da si italienilor prin cap mai tarziu,si eu voi face cum am zis.In Romania e foarte greu si asta o spun eu care lucrez totusi intr un spital imi fac meseria si am ce invata ,am doi ani vechime dar salariul e de patru cinci ori de cat as castiga pe aceeasi munca in Italia sau oricare alta tara ,munca la greu ce sa zic...Pupici .

tila

Draga mea iti multumesc nu ar strica sa stiu care sunt demersurile,hartiile,si toate cele.Ma intreb insa odata omologate intr-un stat din renumita UE (italia)de ce nu ar fi valabile si intr-un alt stat din UE???Sau daca le omologhezi intr-o tara le mai poti omologa in alta?Ideea este ca eu nu ma mai pot "plimba" dintr-o tara in alta pt. ca am un baietel de 8 ani jumate care merge acest an deja in clasa a treia aici.A invatat limba si ii merge foarte bine.Am o prietena in Romania cu 15 ani de experienta ;a terminat liceul sanitar cum era atunci,postliceala,iar acum este anul 2 sau 3 la facultatea de asistenti medicali.Am auzit ca si in Romania acum s-a dat o lege sa se urmeze in echivalare niste ani de facultate.Ma gandesc ca este aceasi Directiva faimoasa de care ne izbim noi aici.Dar ar fi o idee cu echivalarea in italia.Nu se stie niciodata unde ne duce soarta.Si ai dreptate cine stie cat mai tine chestia asta acolo.... 

mirellita

      Da asa este dupa aceea m am gandit ca poate ai familie acolo si atunci e greu;draga Tila e adevarat ca aici spre ex. in Bucuresti sunt facultati particulare unde daca ai cinci ani vechime poti intra dupa anumite testari in anul doi sau trei ,costa cam trei mii de lei pe an ,pentru Italia se fac traduceri legalizate la notar si copii in limba romana legalizate la notar dupa :certificatul de competente profesionale,foaia matricola ,adeverinta cu nr. de ore (trebuie sa ai 4600 ore cu totul ),certificatul de libera practica , " Recomandarea" de la Ministerul Sanatatii ,cazier judiciar(unii spun ca n ar mai fi nevoie),adeverinta cu vechimea in munca de la unitatea unde ai lucrat,si o copie simpla dupa pasaport,se trimit apoi prin DHL sau orice alta firma rapida in Italia la Ministerul Sanatatii adresa ti o pot da ,in ziua de miercuri a saptamanii de la orele 8-12,sau in ziua de 1 a fiecarei luni ,ajunge de pe o zi pe alta daca trimiti prin dhl(cu 24 ore inainte)toata tevatur acosta cam 250 euro sau putin mai mult.Actele nu mai trebuiesc apostilate sau supralegalizate ci numai traduse si legalizate si copii in limba romana si ele legalizate doar cazierul se trimite si in original.Am trimis si eu de curand de aia stiu.Pe mine m ar interesa daca cu ce ne recunosc ei in Spania pe studiile pe care le avem putem lucra ceva in domeniul sanitar sau nu,...S-auzim de bine.