• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
16 January , 2022, 22:18:23 pm

News:

Click aici pentru a te intoarce pe portalul Spania Romaneasca. www.SpaniaRomaneasca.com


asistenti medicali in spania

Started by neacsu, 01 November , 2006, 09:56:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

danadinu

buna.aia am vazut,dar sa speram ca nu patesc si cu scrisoarea asta ca si cu cealalta.Oricum o sa sun la Valladolid sa vad daca aia stiu ceva.

MIMAMI


MARIA-CRISTINA

 :-* BUNA FETELOR SI UN SINCER ,,LA MULTI ANI,,CELOR CE POARTA NUMELE SFINTILOR..IOAN-A,GRIGORE,SI VASILE-LICA-- PETRECERE FRUMOASA.!!!!AM SI YO O INTREBARE PT VOI:CUM V-ATI INSCRIS LA EXAMENUL ASTA SAU CE V-A TREBUIT PT A AJUNGE LA EL????CA POATE TREBUIA SI YO SA MA INSCRIU SI NU STIAM!!!NU VA SUPARATI DE INTREBARE!!VA UREZ SUCCES LA INVATAT :-*
,,El verdadero amor se recibe cuando te lo dan,no cuando lo pides,,

corina39


corina39

Voi pe ce pagina intrati sa vedeti despre examen?? :-*

ktina

Buna fetelor ; pagina unde se pot vedea detalii despre examen : http://www.educacion.es/convocatorias/enfermeria
Succes tuturor si pentru cele care inca nu au primit scrisoare cu aceste masuri compensatorii , ar fi indicat sa sunati la ministerul educatiei - daca ati avut dosarul de recunoastere de titlu aici (MEC) .Nu am detalii cum va proceda Min Sanatatii , dar banuesc ca asemanator ; inca odata succes la ex la toate .

ktina

Mai e cineva din Mallorca sau Baleares ?

ankutel

30 January , 2010, 18:01:58 pm #877 Last Edit: 30 January , 2010, 18:08:31 pm by ankutel
buna fetelor ma bucur mult pt voi sper ca in curand si ms sa ia o decizie cu cei care avem dosarul la ei
va poop si multa bafta la examen
si pt cine are dosarul la ms certificatul ca nu ai abateri in servici se ia de la oamr cu copia dupa certificatul de membru si il da la oricine nu trebuie procura costa un milion jumate in bani vechi ca astia noi nu ii stiu:))
in fine eu nu am acest cerificat dar o sa il aduc se cheama adeverinta de malpraxis
va poopp o seara frumoasa

dani7asi

Quote from: ankutel on 30 January , 2010, 18:01:58 pm
buna fetelor ma bucur mult pt voi sper ca in curand si ms sa ia o decizie cu cei care avem dosarul la ei
va poop si multa bafta la examen
si pt cine are dosarul la ms certificatul ca nu ai abateri in servici se ia de la oamr cu copia dupa certificatul de membru si il da la oricine nu trebuie procura costa un milion jumate in bani vechi ca astia noi nu ii stiu:))
in fine eu nu am acest cerificat dar o sa il aduc se cheama adeverinta de malpraxis
va poopp o seara frumoasa

da Ankutel se da o adeverinta de malpaxis de la oammr o sa merg si eu sa o iau saptamana viitoare dar din cate am inteles eu se da daca ai certificatul de membru avizat ,creditele necesare si asigurare de malpraxis(offfff credeam ca o sa scap si nu o sa trebuiasca sa o reinoiesc!)
Cat despre taxa nu cred ca ar costa asa mult!
Si inca ceva :sa o ridici de la sediul principal OAMMR de pe strada avrig.
va pup si bafta la invatat cine mai poate!

ankutel

eu  personal am sunat la oamr si ca sa iti dea adeverinta iti trebuie certificatul de de membru  cel nou (pt cine nu stie sau schimbat in martie am depus actele pt certificatul de membru si sa eliberat in august cel putin asta era in iasi) si dani chiar te rog sa nu crezi ce am spus te poti duce si sa vezi ca nu sam de ce sa mint stiu ff bine ce am vb  si nu vb minciuni
vad ca tu le stii pe toate poate ar trebui sa nu mai postez nimica
intentia mea a fost sa ajut nu altceva
si nu iti trebuie decat copia dupa certificatul cel nou
dar dute si te convinge si apoi vb

dani7asi

Ankutel nu te supara tu!eu am scris ce am citit pe site.inca nu am fost la OAMMR

Gabitza

Eu inteleg ca sunteti stresate cu examenul da ce aveti toate draga de va sifonati asa repede? Nu mai poate nimeni sa zica nimic, sa glumeasca, ca voi repede sariti de parca-i sfarsitul lumii!! Sunteti ca niste oua vopsite, toti trebuie sa va tina numa-n puf! M-am cam saturat de aere de-astea de fandosite....Hai pa si poate va mai ganditi cum va comportati..
bafta la examen la toate!!!!

Lunera

Ha,ha,ha,Gabita,m-ai facut sa rid ;D ;D ;D.Te-ai sculat devreme cu capsa pusa si nu ai vazut ca cine s-a ofuscat in ultimul timp nu da examenul acum.Nu-i bai,iti multumim de urarile de bafta si...sa auzim de bine!

ramona-elena

31 January , 2010, 13:11:13 pm #883 Last Edit: 03 February , 2010, 10:57:12 am by ramona-elena
mie mi se par cat de normale "ciocnirile" intre noi fetele :D ideea este sa nu se ajunga la jigniri!!!!unii percep anumite mesaje intr-un fel anume,desi poate intentia nu a fost deloc rea.si eu am patit-o dupa cum stiti ;D problema este ca scriind nu poti folosi si INTONATIA care da caracter mesajului!!!si atunci cand unul citeste interpreteaza in felul lui.mai mult,suntem multe fete aici pe forum si drept urmare multe caractere!!!!atat timp cat se pastreaza RESPECTUL si se incearca clarificarea lucrurilor mie mi se pare k.
Bafta!!!!!!!!!!!!!!!!!!ca incepe numaratoarea inversa :'(
Eu nu mai stiu cum si ce sa mai citesc sa ingras "mielul de Paste" ;D
va pup
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

elly27

Buna seara! Revin cu o intrebare legata de acel certificat de conformitate. Am dat o gramada de telefoane la Minister si nu raspunde nimeni sa ma lamureasca si pe mine ce acte trebuie depuse pt eliberarea certificatului. Cele care ati obtinut deja actul, spuneti-mi, va rog, daca e nevoie de toate actele de mai jos:
- copie act identitate
- copie legalizata dupa diploma de absolvire ( certificat de comp. prof.)
- copia legalizata a foii matricole
- copie legalizata a cartii de munca
- copie legalizata dupa doc. de schimbare a numelui (certificat de casat)
- copie legalizata a diplomei de bac
- copie dupa procura ( depun actele pt sora mea, deci am nevoie de procura)

  Asta e tot sau mai trebuie si altceva?
Vreau sa ii depun dosarul pt certificat cat mai repede si trebuie sa stiu tot ce trebuie sa contina.

       Va multumesc!

kali

31 January , 2010, 19:24:03 pm #885 Last Edit: 31 January , 2010, 19:30:43 pm by kali
Elly, suna draga cel mai bine la Ministerul Sanatatii, deoarece noua, cele care avem deja hartia de ceva timp, e posibil sa ne fi cerut alte documente. Nu stii ca in Romania se schimba legile dupa cum bate vantul? Cel mai corect vei auzi direct de la ei. E o doamna f draguta care-ti raspunde si tu poti nota exact ceea ce-ti cere.

kali

Fetelor, hai sa va dau ceva sa cititi... e copiat de pe site-ul OAMMR... sper ca literele specifice romanesti sa nu fie inlocuite cu simboluri. Daca asa va fi, imi cer scuze anticipat:
  "Martie 2009
Recunoaºterea automatã a diplomelor

Asistenþii medicali generaliºti care au început ºcoala postlicealã sanitarã dupã 1 ianuarie 2007 vor putea solicita locuri de muncã în statele UE în aceleaºi condiþii ca ºi colegii care au studii superioare. Diplomele care vor avea trecut ca titlu de calificare asistent medical generalist cu studii post-liceale sunt conforme ºi vor fi recunoscute prin sistemul automat de recunoaºtere. Drept urmare, profesioniºtii care vor solicita de la Ministerul Sãnãtãþii documentul de recunoaºtere a calificãrii profesionale vor primi un certificat de conformitate, care în momentul de faþã se elibereazã doar asistenþilor medicali absolvenþi de studii superioare, în timp ce asistenþii medicali cu ºcoli postliceale primesc o recomandare. Diplomele asistenþilor medicali cu studii post-liceale care au finalizat ºcoala pânã în 2009 nu sunt recunoscute prin sistemul automat, de aceea statele membre UE în care doresc sã îºi gãseascã un loc de muncã au dreptul de a solicita mãsuri compensatorii, de exemplu susþinerea unui examen sau un stagiu practic.
Asistenþilor medicali cu ºcoalã postlicealã, începând cu absolvenþii din 2010 nu li se vor mai impune mãsuri compensatorii.
Introducerea titlului de asistent medical generalist cu studii post-liceale în lista titlurilor privind calificãrile profesionale a avut loc la finalul anului trecut dupã ce România, dar ºi alte state au notificat Comisia Europeanã, cerând adãugarea unor noi titluri în lista celor recunoscute prin sistemul automat".

cameliamary

BUNA CORINA39 ,EU SINT CAMELIA ,STAU IN COSLADA ,MADRID SI , CA SI TINE  AM TERMINAT LICEUL SANITAR+1 AN DE POSTLICEALA IAR ACUM DUPA ANI DE INCERCARI ASTEPT MINUNATUL EXAMEN  ??? DACA VREI SA VORBIM MESUL MEU ESTE :[email protected] 
VA PUP FETELOR SI SA NE VEDEM CU BINE LA EXAMEN

Murgocika

Buna CORINA39, eu sunt din Cercedilla(Comuniad de Madrid) si cred ca o sa ne intalnim la examen daca vrei sa corespondezi si cu mine id-ul meu de mess este murgocika.Pupici si sa ne auzim de bine ;)

popa biatrice elena

ceau fetelor, cine este din Cataluña, Barceloana?
Sigur ne intalnim la examen. Mie inca nu mi-a ajuns scrisoarea.
Bafta tuturor si sa auzim numai de bine

ktina


ankutel
ASISTENTI MEDICALI GENERALISTICertificat  de  ConformitateSe elibereaza in cazul titularilor :

Diplomei de absolvire de studii superioare de scurta durata de asistent medical generalist incepand cu promotia  2006  de  absolventi;

Diplomei  de Licenta de asistent medical generalist incepand  cu  promotia  2007  de  absolventi;Documente necesare:

-          cerere  in  care  se  vor  preciza  si  datele  de  contact;

-          copia  actului  de  identitate;

-          copia  legalizata  dupa  diploma  de  bacalaureat ;

-          copie  legalizata  dupa  diploma de asistent medical generalist;

-          copie  legalizata  dupa  foaia matricola;

-          adeverinta  eliberata de unitatea de invatamant  absolvita in care se precizeaza  perioada  in care au fost efectuate studiile universitare;     

-          copie  legalizata  dupa  documentele  de  schimbare  a numelui.2)Certificat care atesta drepturi castigate specifice in profesia de asistent medical generalistSe elibereaza in cazul asistentilor medicali generalisti care fac dovada  exercitarii  efective si  legale a activitatilor de ingrijiri generale de sanatate in Romania pe  o  durata  de  minim  5 ani  consecutiv din ultimii 7   care  preced  eliberarea  acestui certificat, titulari ai:Certificatului de Competente Profesionale de Asistent 

Medical  Generalist  eliberat   de  scolile  sanitare  postliceale sanitare,Documente necesare:

-          cerere  in  care  se  vor  preciza  si  datele  de contact;

-          copia  actului  de  identitate;

-          copia  legalizata  dupa  diploma de  bacalaureat;

-          copie  legalizata  dupa  Certificatul de Competente Profesionale;

-          copie legalizata  dupa  foaia matricola;

-          adeverinta  eliberata  de unitatea de invatamant  absolvita prin care se atesta perioada in care au fost efectuate studiile postliceale;

-          copie legalizata dupa cartea de munca sau adeverinta de la unitatea angajatoare din care sa rezulte conditia de experienta profesionala mentionata ;

-          copie  legalizata  dupa  documentele  de  schimbare   a  numelui
acese acte iti trebuie e poti uita pe situl mimisterului snatati ca sune intradevar legatua la bucuesti se prin ffgru:(


corina39

am incercat sa pun direct site-ul....dar nu merge :'(...intrati voi pe www.mec.es....Spor la invatat!!!!Pupici!!!! :-*

Lunera

Fetelor,au pus structura examenului pe site,punctajul,etc,parca nu i foarte greu,e mai mult practica decit teorie.Bafta la toate,sigur ca o sa l luam!!!!


danadinu

buna,fetelor!in sfirsit ,pare ca e adevarat,incredibil dar adevarat...de data asta vom avea examen.Azi am sunat la valladolid,unde am fost "repartizata" si mi-au zis ca nu-mi pot spune nimic,doar cit stiam si eu...ca va fi un examen de evaluare pe 13,dar nimic mai mult.nu au nici subiecte,nici ora,nimic,dar ca sa sun pe la sf saptaminii si poate atunci vor avea ceva noutati.mi se pare ciudat sa ne trimita scrisoarea fara sa ne spuna ora......si daca nici cei de la centre nu stiu inca ora..inseamna ca nu ne-au trimis inca scrisoarea......dar nu conteaza,mult a fost,putin a ramas!!!uraaa

danadinu

Quote from: kali on 31 January , 2010, 19:27:44 pm
Fetelor, hai sa va dau ceva sa cititi... e copiat de pe site-ul OAMMR... sper ca literele specifice romanesti sa nu fie inlocuite cu simboluri. Daca asa va fi, imi cer scuze anticipat:
  "Martie 2009
Recunoaºterea automatã a diplomelor

Asistenþii medicali generaliºti care au început ºcoala postlicealã sanitarã dupã 1 ianuarie 2007 vor putea solicita locuri de muncã în statele UE în aceleaºi condiþii ca ºi colegii care au studii superioare. Diplomele care vor avea trecut ca titlu de calificare asistent medical generalist cu studii post-liceale sunt conforme ºi vor fi recunoscute prin sistemul automat de recunoaºtere. Drept urmare, profesioniºtii care vor solicita de la Ministerul Sãnãtãþii documentul de recunoaºtere a calificãrii profesionale vor primi un certificat de conformitate, care în momentul de faþã se elibereazã doar asistenþilor medicali absolvenþi de studii superioare, în timp ce asistenþii medicali cu ºcoli postliceale primesc o recomandare. Diplomele asistenþilor medicali cu studii post-liceale care au finalizat ºcoala pânã în 2009 nu sunt recunoscute prin sistemul automat, de aceea statele membre UE în care doresc sã îºi gãseascã un loc de muncã au dreptul de a solicita mãsuri compensatorii, de exemplu susþinerea unui examen sau un stagiu practic.
Asistenþilor medicali cu ºcoalã postlicealã, începând cu absolvenþii din 2010 nu li se vor mai impune mãsuri compensatorii.
Introducerea titlului de asistent medical generalist cu studii post-liceale în lista titlurilor privind calificãrile profesionale a avut loc la finalul anului trecut dupã ce România, dar ºi alte state au notificat Comisia Europeanã, cerând adãugarea unor noi titluri în lista celor recunoscute prin sistemul automat".

din cite vad eu in tot acest text se vorbeste doar de" recunoastere"...intrebarea mea e:omologare nu se va da nimanui???si daca obtinem recunoasterea asta ne "limiteaza"intr-un fel sau altul?ca pina laurma nimeni nu a raspuns la intrebarea care e diferenta intre o asistenta cu recunoastere si un cu omologare,poate si pentru ca pina acum nu stie nimeni,nu?..... :o oare statul roman chiar a notificat comisia europeana???m-ar mira ca statul roman sa faca ceva pt noi...

MARIA-CRISTINA

BUNA,PT.ELLY27 YO AM UN NR DE TELF.DE LA MINS.DIN ROM LA CARE CU GREU  :-[AM REUSIT.. DIN TOATE CARE LE AVEAM SA VORBESC NR E:0040213072524--LA CARE MI-A RASP O DMNA-DMNISOARA FF SEC(NU ASA AMABILA CUM SE ZICE)SI AM INTREBAT CE ACTE IMI TREBUIE LA CARE MI-A RASP.::CA TOT CE IMI TREBUIE GASESC SCRIS IN SITE MS. FOARTE CLAR(M-LASAT CAM CU GURA CASCATA CUM SE ZICE)IN FINE.. :-\SI DE IMPUTERNICIT DA.. CU PROCURA PT CINE CREZI TU(CA SI YO O IMPUTERNICESC PE MAMA) SI DE ACTE CE SA ZIC TOT CE AI SCRIS SI TU AM DEPUS SI YO +CA YO TRE SA SPECIFIC CA AM TERM IN 2003 SI CAM ATAT ELLY...SPER CA TI-E DE FOLOS NR.  SI MULTUMESC FETELOR DE RASP. PT MINE, LA CARE AM INTREBAT SI YO --SUNTETI FF STRESATE CU EXAMENUL SI VAD CA NUMAI INTRE VOI VA DATI RASPUNSURILE(IN LEGATURA CU TEMATICILE SI ORA SI ZIUA)DAR YO VA UREZ SUCCES SI SA-L LUATI.BAFTAAAAAAAAAAAA :-*!!!!!!!!
,,El verdadero amor se recibe cuando te lo dan,no cuando lo pides,,

MARIA-CRISTINA

  AA..elly inca ceva:nuj-stiu!? tu daca ai lucrati ani in sistemul sanitar iti  trebuie si copie de la cartea de munca (yo nu am pt ca nu am lucrat ca si asistenta in tara)si de la Ommr si Autorizatia aia de Malpraxis nuj de trebe dar yo le depun decat sa ma intoarc(dupa cum vad yo fetele aici specifica ca acu trebuie) :-*.
,,El verdadero amor se recibe cuando te lo dan,no cuando lo pides,,