• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
20 October , 2021, 21:15:06 pm

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


ANUNT UMANITAR (DIRECT PERSOANEI IN MARE NEVOIE DE AJUTOR)

Started by elenaM, 30 October , 2009, 08:46:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

elenaM

Buna tuturor romanilor din Spania!(sper sa va fie bine tuturor).
Am o mare rugaminte:daca citeste vreun om de bine din Cordoba acest mesaj sau cunoasteti pe cineva care are o inima buna si il poate ajuta,va rog ca cel putin stati de vorba cu el si convingeti-va singuri daca acest om de care va voi povesti are sau nu nevoie de ajutor.
E prea mandru si orgolios sa cerseasca,si din acest motiv m-am hotarat sa scriu eu.Orice ajutor sau sfat cei ii poate salva viata,va fi rasplatit undeva acolo sus.E o adevarata pomana fiecare ajutor.
E un prieten de al meu,Nicu,care de 6 luni e in Spania si dupa multe peripetii(intre care si o muscatura de vipera acum o luna aproximativ) acum traieste efectiv pe strada pentru ca a plecat  din centrul in care a ajuns in Cordoba sa stea,la indrumarea unor "binevoitori" conationali la munca intr-un sat la vreo 200 km.Pentru ca si-a cheltuit si ultimii bani si nu a gasit nimic de munca in nici un sat desi spune ca a batut la picior multe sute de km,s-a intors la Cordoba in speranta ca va locui din nou in centru pana isi gaseste un loc de munca .Dar,el n-a inteles sau nu i s-a spus ca daca va pleca din centru va mai avea dreptul sa intre din nou abia dupa 4 luni!!!!! Prietena lui a reusit si locuieste intr-un centru de femei,insa el e pe strada de cateva saptamani flamand,nespalat si  nedormit.Cu fiecare zi cand vorbim la telefon vocea lui ii e tot mai stinsa....A ajuns dintr-un om cu frica lui Dumnezeu(voia sa se faca calugar la inceputul vietii lui) respectat,cuviincios,om la locul lui,ce mai, sa fie cred acum un boschetar.A plecat la munca in Spania in speranta ca va reusi sa-i asigure un trai mai bun fiului lui pe care l-a lasat in grija fostei sotii.Aici a lucrat ca si agent imobiliar,iar cu prabusirea sistemului practic a ramas agatat de speranta ca Spania ii va reda respectul de sine.Acum se zbate sa supravietuiasca.Prietena lui intra la munca ca si interna la cativa km de Cordoba,dar el ramane inca afara(cat o mai rezista pana lesina).I s-au luat ieri datele si daca se gaseste vreun loc sa-l ia in vreun centru.....pana cand vor fi gata toate formularele.....Pana nu ia primul salar,prietena mea, nu are nici bani sa-i dea sa vina acasa.....Acasa e un cuvant pe care el nu-l regaseste nicaieri in Roamania... Desi a lucrat ca si agent imobiliar,pentru ca nu voia sa faca tranzactii tepoase, nu castiga decat atat cat sa-si plateasca chiria,utilitati,mancare,imbracaminte pentru el si fiul lui.Aici nu are unde sa stea decat daca gaseste vreun prieten care sa se ofere sa-i dea adapost,nu are la cine sa apeleze.Eu chiar daca sunt casatorita si am doi copii si stau intr-un ap.f.micut,il primesc,dar.....I-am trimis f multi bani in toata aceasta perioada,iar acum nu mi s-au terminat rezervele,ci pur si simplu s-au terminat banii din creditele luate.
EU CRED FOARTE SINCER CA ARE NEVOIE FOARTE REPEDE DE AJUTOR ; II TREBUIE UN LOC SA DOARMA,MANCARE SI HAINE.
POATE IL PUTETI AJUTA CU ORICE PUTETI:O PERECHE CURATA DE PANTALONI,O BLUZA CURATA,MANCARE...pansamente,medicamente(are probleme la picioare de atata mers si stat incaltat),ORICE...
VA LAS NR.LUI DE TEL.SPANIA NICU-672555990 SI AL PRIETENEI LUI (IOANA) 672540326
DACA CUNOASTETI VREO FUNDATIE,VREO BISERICA ROMANEASCA IN CORDOBA SAU IN IMPREJURIMI,VREO PERSOANA CU INIMA BUNA,CARE N-A UITAT CUM A FOST LA INCEPUT,VA ROG SA-L AJUTATI!!!! E un om bun,care prin intortocheatele cai ale vietii a ajuns intr-o situatie extrem de nefavorabila lui.Puteti avea deplina incredere in el,daca il ajutati,puteti fi siguri ca veti avea consideratia lui eterna...chiar daca nu o arata.
Sper din tot sufletul sa se gaseasca un OM printre toti cei care sunteti in Spania acum.