• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
19 October , 2021, 18:16:27 pm

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


vreau niste sfaturi!

Started by martin_38, 03 March , 2010, 09:49:25 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

martin_38

sunt un roman din bucuresti si vreau sa vin in spania definitiv,respectiv valencia.as vrea sa stiu anumite lucruri:cat timp am voie sa merg in spania cu o masina imatriculata in romania?cum a-mi pot gasi de lucru?o casa unde sa stam.eu sunt de meserie instalator sanitar,ancalzire,gaze+sofer b,c,d.gasesc oare un sprijin an valencia?am 42 de ani,sotia 40 si copilul 12.vrem sa ne stabilim definitiv pentru ca ne-am saturat de guvernul din romania care nu vrea decat sa ne suga sangele din noi(atat cat a mai ramas)va multumesc anticipat!

traducator

Poti sa te faci autonom si sa lucrezi independent pe meseria pe care o ai. Dar concurezi cu instalatorii de aici, evident, si va dura pina iti vei face clientela. Trebuie sa ai rabdare. In Valencia, nu prea exista incalzire. De asemenea, ca sofer, e de cautat, dar nu imposibil de gasit un job.

Daca te muti in Spania definitiv, trebuie sa preschimbi carnetul de conducere (legal ai voie 3 luni), iar cu masina la fel.

De ce te gindesti doar la Valencia?

martin_38

hristos a inviat! nu ma gandesc doar la valencia,dar m-am gandit ca este un oras mare!oriunde altundeva.

traducator

Quote from: martin_38 on 06 April , 2010, 22:34:56 pm
hristos a inviat! nu ma gandesc doar la valencia,dar m-am gandit ca este un oras mare!oriunde altundeva.


Mai sunt si alte orase mari.

LooneybinCEO

Quote from: traducator on 13 April , 2010, 16:44:51 pm
Quote from: martin_38 on 06 April , 2010, 22:34:56 pm
hristos a inviat! nu ma gandesc doar la valencia,dar m-am gandit ca este un oras mare!oriunde altundeva.


Mai sunt si alte orase mari.


Sa luam orasele mari la rind, pornind de la cel mai mare: Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilia si restul nu mai conteaza. In Barcelona sunt eu si va spun sigur ca este mort. Valencia cam la fel, Sevilia este de jale.

Deci, eventual Madrid daca nu Valencia. Dar este destul de mare concurenta pentru a afla un job ca si instalator, si hai sa fim cinstiti, cit timp sunt o groaza de spanioli concurind pentru acelasi job..... si daca nu din alte motive numai ca au istoria muncii lor in Spania, limba, obiceiuri, sistem de lucru etc. Nu este imposibil dar sfatul meu ar fi sa va ginditi la o tara cu un procentaj mai scazut de someri ca si Spania. Si spaniolii sunt disperati dupa munca! Problema este ca nu-i ceva care o sa treaca curand si o sa revina tot la normal. Chiar spuneau cei din revista "The Economist" ca spaniei o sa-i dureze multi ani pina o sa vada semne de recuperare. Si in toate ziarele engleze, Spania este data ca exemplu a marei caderi si somajului. Eu spun ca nu cea mai buna alegere. Ca si autonom, (persoana fizica autorizata), la fel concurenta mare. In plus, si daca ai si daca nu ai de lucru se platesc taxele care sunt undeva in medie de 250€ pe luna. In Valencia poate ca aveti sansa in agrigultura, dar cam atit. Fug romanii pe capete din Spania! Si nu uitati ca spaniolii sunt un popor de escroci si de ticalosi!

Mai buna alegere ar fi Suedia, unde va incadrati de la bunul inceput intr-un ajutor de stat (echivalent la 600+€ pe fiecare adult) in timpul in care invatati limba si cautati de munca, care nu sunt limitate de timp. In plus, mai au un sistem superb de ajutor pentru familii pentru a se integra. Sa nu spun ca datorita sistemului lor bine gindit, au si cel mai mic procentaj de diferenta intre clase bogat/sarac din lume. Eu as alege Suedia si in nici un caz Spania!

faly

Ai dreptate looney in legatura cu spaniolii, ca sunt ticalosi dar cu respect la raspunsul acelui domn care vrea sa vina in sapania si sa lucreze ca instalator de aire si etc.., autonom este prea dulgent. In situatia oricarui Roman trebuie sa isi faca o societate limitata, asa platile la stat sunt mai mici si daca nu are activitate plateste o lei la stat. Ca autonom in funtie de regiune a spaniei, cum ar fi valencia sau Barcelona taxele ca autonom sunt mai mari ca in regiunea Andaluciei, si daca esti autonom in funtiune si nu ai activitate tot platesti la stat taxa de autonom si asa umlem buzunarele statului spaniol.


Numai bine la toata lumea