• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
28 May , 2022, 21:00:48 pm

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


Rata la banca e prea mare? Sfaturi pentru o renegociere a creditului ipotecar

Started by benu, 12 January , 2010, 13:08:43 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

benu

  Dintre cei care au o locuinta in Spania cumparata, majoritatea au si credit ipotecar. Bancile au profitat de necunoasterea legislatiei de catre straini (nu doar romani, in special toti imigrantii chiar si englezii) si au impus masuri abuzive. Astfel desi Euribor-ul a scazut de la 5.39 in iulie 2008 la 1,24 in decembrie 2009 multi dintre cei care au cumparat locuinte au vazut cum rata le-a scazut foarte putin sau aproape deloc.

Sa nu mai vorbim despre cei care deja au lasat cheile la banca si au plecat in Romania, lasand casele si datorii imense.

Eu zic sa impartasim din experiente si cunostinte aici, eu lucrez in domeniul imobiliar deci am o oarecare experienta si pot ajuta putin cu experitza mea, daca am mai gasi pe cineva din domeniul bancar si un avocat sau pe cineva cu destule cunostinte juridice am putea sa oferim sfaturi folositoare.

Sper sa ma auda cineva :) ca in iulie 2008 cand am cerut public Ambasadei Romaniei sa ofere consultanta romanilor care plateau rate de 1.500 de euro pe luna si erau in somaj nu m-a auzit nimeni.Trendul Euribor-ului
mândru ca-s român ;)

Ared_Apartamente_Noi

 Guvernul Romaniei a hotarat:

Pentru achizitionarea locuintelor pentru care au fost sau vor fi incheiate antecontracte de vanzare-cumparare pana la 15 februarie 2010 inclusiv, pot fi emise garantii in conditiile normelor de implementare a programului Prima casa in vigoare.
Astfel FNGCIMM va continua primirea si analizarea dosarelor de garantare pe tot parcursul anului.
Conditia impusa de lege pentru eligibilitatea dosarului de garantare este ca antecontractele de vanzare-cumparare sa se incheie in forma autentica sau sub semnatura privata, cu data certa pana la 15 februarie 2010.
FNGCIMM sugereaza in continuare beneficiarilor programului sa negocieze in antecontractele de vanzare - cumparare un termen de minim 65-75 de zile pana la finalizarea tranzactiei...

gcalvoperez

si eu am fost in aceeasi situatie dar am reusit sa vand chaletul. si mi-am recuperat o parte din bani. am ramas tablou cand am vazut AREDul aici. am reusit sa imi cumpar la arad un apartament nou si cred ca ma retrag in tara. nu mai e ca pe vremuri in spania. ne-au scazut salarul si nu prea mai mai descurc. ma bucur ca am reusit sa mai si strang ceva si plec acasa. au facut acolo la arad un cartier nou care a fost pe gustul meu si mi l-am aranjat cum am vrut eu. va doresc succes si sanatate. ne vedem in romania.