• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
18 January , 2022, 15:25:49 pm

News:

In perioada 1-19 decembrie 2012 forumul a functionat doar partial din cauza unor probleme tehnice. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.


asistenti medicali in spania

Started by neacsu, 01 November , 2006, 09:56:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ALI ALI

gabriela in ce provincie esti?....se pare ca aici tratamentul pe care il primim e diferit .....cine mai e din cadiz?......aici la mine e nebunie ....nu stiu saracii nici unde e madridul pe harta....hahahhaah.......dac ai i au si examenul asta sa pot lucra  ........sun CINEVA .........

Gabi Lupa

Gabriela,se pare ca ti-au spus ceea ce ne-au spus si noua dar cu alte cuvinte( cuvinte de PP )ca nu se omologheaza titlul...si noua ne-au cerut acel act cu Directiva 2005/36/CE.Am insistat la Ministerul sanatatii Bucuresti sa imi scrie directiva pe recomandare dar degeaba.Deci ,cred eu(parerea mea)ca trebuie sa astepti si tu ce asteptam si noi Examenul(ca mortul ,colacul). Iti cer hartia cu directiva pe care in cazul nostru MS Bucuresti nu o elibereaza,deci tu ai depus tot ce se putea depune.

Mihaela c

Cum sa scrie pe recomandare ca studiile sunt in conformitate cu directiva din  2005;daca nu sunt? as vrea si eu sa fie,ca sunt in aceeasi oala,dar gata....trebuie sa acceptam realitatea!nu mai conteaza de ce e asa..si nu asa!eu una ma recunosc invinsa,dar nu am renuntat la.luptaCine a inceput dupa 2007,au 4900 ore,alt plan de studiu.trebuie sa acceptam realitatea pt ca dupa cum stim,am facut tot ce am stiut si putut face!si poate..poate,dar acum numai cu voia lui dimnezeu(ca al statului spaniol nu!)poate se vor mai schimba din legi...speranta moare ultima.va pup pe toooooate!!!!!!

Mihaela c

Si.mi e tate,tare dor de voi si de spiritul acela care.a.fost inainte de.examen.Sa aveti o primavara la fel de frumoasa precum sufletul fiecareia dintre voi... cald si prietenos!

claudia ruja

buna fetelor,am tinut sa ma alatur si eu in grupul vesel sa va mai tin si eu la curent ce mai aflu sau bineantales sa ma informez si sa ma sfatuiesc cu voi  ;)daca imi permiteti .multumesc

LoreM

Buna fetelor....de mult nu am mai trecut pe-aici....[am inceput sa trec pe-aici din nou datorita unei vizitatoare care v-a gasit si imi zicea una alta si am zis sa intru sa vad si eu ce mai fac fetele....vad ca sunt acum noi ┬Ęboboci┬Ęcare intreaba cum, ce, unde?Sincer chiar acum e tarziu....dar maine voi incerca sa intru si sa va spun experienta mea...e nevoie intradevar ca fiecare din noi sa spunem pe unde am trecut si cine poate intinde o mana de ajutor sa o faca cu CLARITATE si EXACTITATE...sa se citeasca fiecare pagina a acestui forum...va spun sincer e complicat si muuuulllltttttt timp pierdut..nu costa nimic sa ne repetam cele care avem ce...salvam intr-un word :) experienta noastra cu actele si demersuriile ce le-am facut si apoi postam de fiecare data ce suntem intrebati sau putem ajuta....va pup si revin zilele astea cu AJUTORUL meu...tin sa precizez ca sunt una dintre asistente cu diploma omologata si care lucrez in domeniu(imediat implinesc un an)va pup /size]

Gabi Lupa

Claudia,BINE AI VENIT!!!!! stai cu noi,ca stai bine....noi stam de ceva ani(eu am 3 sunt norocoasa,altele stau de 4-5)...Forumul e mare incap multi(dar de buna credinta...shmecheri au mai fost si au iesit repede din forum)Daca iti pot fi de folos,cu mare drag!!!

claudia ruja

buna,multumesc :)sunt un pic panicata in acest moment :( sincer eu chiar as avea nevoie de sfatul tau sau de al altor fete :) sunt un pic in ceata poate ma ajutati  sa ma limpezesc si eu :) ..iti voi scrie pe scurt care este nedumerirea mea :eu miam depus in 2010 august pt recunoasterea titlului la minist sanatati dupa vreo jumat de an mia venit o scrisoare cum ca miar lipsi o hartie de certificat de la autoridad competente de su pais in care sa fie justificat ca nu am incidente sau nu sunt acuzata de malpraxis ,bun eu am intales ca este o hartie pe care trebuie ceruta de la OAMMR jud de unde sunt nu???bun eu de acolo am cerut .acum adica azi imi ajunge o alta scisoare cum ca mai am nevoie de o hartie CERTIFICAT DE COMPETENTA PROFESIONALA DE ASISTENT MEDICAL GENERALIST  con titulacion otorgada por una socala postliceala si van acompaniados de un certificado de la autoridad competente de su pais ,que acredite haber ejercido la profecion al menos cinco años consecutivos en el transcurso de los siete anteriores a la fecha de expedicion del certificado,las actividades anteriormente mencionaadas deberan haber incluido una responsabilidad plena en la programacion,organizacion y la administracion de los cuidados de enfermeria prestados al paciente art 46 p 2y 3 del real decreto 1837/2008.                                                                                                                           va rog daca puteti sa imi explicati mai bine ,eu am intales ca le trebuie un certificat care trebuie sa il cer de la ministerul sanatati bucuresti care ma autorizeaza sa lucrez in UE si in care sa mentioneze cum ca am lucrat 5ani in ultimi 7 nu ????sau mai trebuie ceva in plus specificat??? apoi in scrisoare mai jos alt paragraf zice ca daca nu pot sa aduc certificatul este necesar sa prezint un certificat de la autoritatiile competente de romania ce acrediteaza el nivel de calificare profesionala ART 11 SUCESIVOS DE LA CITADA DIRECTIVA 2005/36/CE. ei asta mi-au trimis :(. am nevoie de sfaturiiiii ,pareriii orice este bine venit .multumesc.

juliett

hello girls ;D na vin si eu cu ale mele......astazi am avut examenul de auxiliar enferm.hmmmm......mai mult a fost curiozitatea mea decat materia in sine,am fost 1800 de persoane ;D au venit ziaristi si ne au facut poze in sala de examen ::) ::) asa ceva nu vezi zilnic.hahhaha.
in fine.........am avut 45 de intrebari+3 de rezerva,timp 45 de minute.
m a derutat si examenul asta,invatand din carti de auxiliar,difera iar ce am citit si ce am avut la examen,a fost putin greu,dar nu se poate compara cu ex de la madrid(clar si gradul e altul)
intrebari de genu:cual de los siguentes no es un requisito de una posicion quirurgica correcta?
a.alineacion del cuerpo adecuada
b.accesibilidad a las vias vasculares venosas
c.conseguir estiramientos de los musculos
d.accesibilidad a las vias arteriales.

2.cual de las siguientes escalas utlilizarias para detectar el riesgo de caidas de un paciente?
a.escala de barthel
b.mohs
c.likert
d.downton
si intrebari de genu asta.......vreo 4 din legislatie.
in fine..........nu cred ca l voi lua......daca iau minim 5 raman in bolsa de trabajao a spitalului,daca iau nota mare 9(imposibil)merg mai departe la proba parctica ptr ocuparea unuia din cele 9 locuri disponibile.in martie vor da rezultatele cam 80%sunt sigura ca l am picat.....intrebarile au fost dificile.......en fin....fac experienta prin prezenta la examene ;D ;D oricum nu ma astept sa l iau,si nici pe cel de la madrid,ca nu am invatat nimic.pupiciii si baftaaaaaaaa

juliett

la intrebarea 2 am pus d ca raspuns corect,si acuma imi verific raspunsurile si rezulta ca l am pus corect ;D :o :o la nimeriala :P

DianaM

Buna ziua a celor care vad acest mesaj.
Am citit citeva raspunsuri pina acuma si vad ca sunt multe persoane in aceasi situatie ca mine.Am terminat en promotia de 2000 -2003 in Iasi in(F.E.G) si nu am lucrat niciodata in romania deoarece am venit aici in Spania in Malaga in noviembrie 2003.Eu am deja 6 ani cu tramitarea titului de Asistent Medical Generalist si abia acum 2 ani miau dat o solutie care ar fi 4 oportunitati de a recunoaste diploma mea aici in Spania.Aceste oportunitati sunt :1)Un examen scris - oral 2)Doua turnuri de Practicas tutelata de cite 2 luni fiecare (unde eu deja am facut 4 luni consecutive de practica tutelata in spitalul comarcal de Velez Malaga anul trecut incepind pe 15 Februarie -3 Junio 2011);3) examen scris-oral ;4)alt examen scris oral.
Rezultatul de la practica nu a iesit favorabil y ministerul in la carta ce miau trimis ca exista o alta  nueva convocatoria pentru inceputul anului 2012.
Suntem deja in sfirsitul lui Februarie si nu am nici un raspuns de nicaieri.
As avea o rugaminte la persoanele care trec prin aceasta situatie ca mine sa se puna in contact cu mine referitor la posible noutati si daca stiti ce temarios ar exista pentru pregatirea examenului ?
Salutari si aici aveti numarul de telefon :610763605 in caz ca mati putea contacta referitor la tema expusa.
Astept raspunsurile voastre!
DianaM

Gabi Lupa

Claudia,spune-ne cand ai terminat si cati ani de experienta profesionala ai(daca ai) lucrat in tara.Pentru cele care au lucrat 5 ani consecutiv in ultimii 7 este nevoie de un alt document de la MS Romania,iar cele care nu au experienta un alt document(care de fapt e rahat cu apa rece daca ai terminat inainte de 2010).

claudia ruja

buna,Gabi in primul rand tin sa iti multumesc :) ;)am terminat in 2000 si am lucrat din 2001 pana in 2009 ca si as medical genaralist,ani frumosi  :-[.daca ma poti ajuta cu vreo sugestie o accept cu drag.acum lucrez aici de aproape 2ani intr-o rezidenta de batrani,daca pot sa ajut cu ceva o voi face tot cu drag ;)

claudia ruja

buna,eu tin sa te rog din suflet daca poti sa imi intinzi o mana mi-ar veni fenomenal ,niste sfaturi...sau daca poti sa ma contactezi la telf:686371363 dami un bip sau un mesaj si te sun eu  ;)multumesc

Gabi Lupa

Juliet....te-a batut norocul fata in ziua examenului.Ai fost VIP pentru o zi...ziaristi,fotografi...ai zambit si tu la fotograf sau le-ai aratat degetul mijlociu? :)) Mai, d-eul cred ca a fost corect..(zic si eu) si mai zic ca vei lua examenul(sau iti este teama de cinste?hai ca nu fac consumatie mare)..mamaaa 1800 de candidati!!!! sunt toti locuitorii orasului sau au mai venit si neamurile de la tara???

Gabi Lupa

   DIANA,fete care au avut dreptul la practica tutelata si nu au aprobat,nu stiu daca sunt sau poate sunt si nu au postat nimic in forum.Banuiesc ca trebuie sa astepti si tu ceea ce asteptam si noi inca de la sfarsitul lui 2011,adica examenul.De temario...uita..nu am avut si nici nu cred ca vom avea,noi am facut teste din internet(pe mine nu m-au ajutat cu nimic) si dupa calvarul ,,IULIE 2011'' cand am avut examenul am cumparat CTO 5 Enfermeria care este plin de praf(ca si al lui Juliet,spunea ea :)) ).Personal nu am nici o tragere de inima sa le deschid deoarece nici Ministerul Sanatatii nu are tragere de inima sa ma anunte daca va mai fi vre-un examen( eu ma rog sa fie, nu dati cu pietre in mine )

juliett

gabi lupa ce m au distrat comm tale ;D ;D da am fo vedeta ptr o zi a aparut si ziarul http://www.elperiodicomediterraneo.com/ sa vedeti cum arata sala cu candidati ptr 9 LOCURI:)))))) e doar o poza acolo ca eram si mai multi,era o sala imensa,da majoritatea sunt din castellon si din valencia au fost cativa,restu noi si satele:))
sincer stau si ma gandesc de ce mi am cump cto urile >:( am si uitat unde le am pus in casa,o sa mi ia ceva timp sa le caut hahhahahaha.
hai bafta la invatat(nu sunt ironica ;D ;D )

Gabi Lupa

=))))))))......Juliet,fata mea....zici sa sunteti la cantina(sala de mese)!!!!Unul in fata celuilalt....nu v-ati dat si voi la o mica barfa??CTO-urile le iau la vara in tara....sa ii fac praf pe fostii colegi 8) 8) ...sa le arat ce inteligenta INTENTIONEZ (dar nu pot) sa ma fac, la 40 de ani :))))
PS daca ne-ar fi asezat la fel si la examenul de la Madrid...aveam timp sa ne bem si cafeaua,in timpul examenuli

juliett

da gabi:))) sala era imensaaa,dar fiind 1800 de persoane ne au asezat ca sarmalele,cineva ma intreba daca putem copia unii de la altii:)))),dar sincer nu s a copiat ptr ca am avut 45 de min si 48 de intrebari,a fost totul repede, ni se vorbea la microfon ca sa auzim toti regulile desfasurarii examenului:))

Gabi Lupa

Juliet.....in pagina de facebook Oposiciones Sanidad au pus astazi testul online de la examenul vostru.Promit sa ma uit peste el cand am timp...pana atunci vezi unde  ai gresit :))  si musca-ti buzele

juliett

da gabi ,ms ,mi am verificat examenul :o :o,se pare ca mai am multe de invatatttttt,si chiar imi pare rau ca nu am stiut ca exista apa superoxigenata,nici ce inseamna meseta,raspunsurile bune le am dat la tehnici,in rest totul a fost varzaaaaa :P :P

ALI ALI

gabi cum se numeste pagina de  facebook a ministerului sanatatii? te rog spune mi si mie  ca ma intereseaza. ms frumos

dina

Am facut si eu testul vostru  Juliett, pe facebook (il gasiti in oposiciones sanidad)...chiar greu  :( Nu pot sa cred,nu mai seamana cu examenele anterioare de auxiliar. Sa vedem ce ne pregatesc noua  ;D

juliett

da asta am zis si eu,greu examenul,nu ma asteptam ptr un auxiliar......eu am facut 20 bune,si 45 de minute,timpul prea scurt,am cautat pe net despre agua superoxigenata si nu am gasit nimic,poate au dat raspunsurile gresite pe net(unele)ajajajjaja.

juliett

deci cuestion...m am prezentat la 2 ex in viata mea aici in spania,unu de enfermeria,unu de auxiliar,am vazut cum se procedeaza si ce se cere,am ajuns la concluzia ca nu are statul nimic cu noi.asta e nivelul de opozitii aici,sunt mai pregatiti decat noi,sau cel putin examenele sunt total diferite ca si nivel,asa ca trebuie sa invatam,sa ne preagtim mai mult,si sa trecem de "bariera" asta"noi suntem asistente,am inv in romania,atat m au invatat in scoala"aici dupa cum ati simtit pe propria piele examenele sunt mult mai grele,deoarece nivelul de pregatire e mult mai ridicat.
LA MULTI ANI de 1 Martie,si o primavara frumoasa.

Gabi Lupa

Ali Ali ,nu stiu de nici o pagina de facebook a Ministerului Sanatatii. http://www.facebook.com/#!/pages/Oposiciones-Sanidad/214492741924209    doar de Oposiciones sanidad, am in pagina mea......da-i like in facebook-ul tau si cand actualizeaza ei pagina iti trimit si tie noutatile.

ALI ALI


Gabi Lupa

Juliet....ce mi-ai ridicat moralul!!!!! :)) nu stiu daca ma mai prezint la viitorul examen  :o .Cum tu ai titlul de auxiliar,incearca sa depui Cv la rezidentele private,acolo nu trebuie sa treci prin oposiciones.Din luna Iunie incep concediile si au nevoie de personal de suplencias.Doamne ajuta!!!!!

VANESSA

Adevarul este ca in perioada asta totul e mult mai greu, zilele astea am facut examenul de EIR ca s-a dat in 2010 si acum am inceput cel de 2011 sunt MUUUUUULT mai grele decat cele din 2007-2008....tinand cont ca in spitale nu se vor mai face de moment suplencias, nici oposiciones......sunt ft putine posturi si atunci examenele sunt mai grele....ca sa reuseasca Doar cei mai pregatiti.....
Eu sunt ft descurajata....

doctorock

La Multi Ani tuturor doamnelor si domnisoarelor!
Gabriela sunt in aceasi situatie.Recomandarea am depus'o in 29 februarie si am primit raspunsul pe 3 martie.Spun ca ceea ce am depus nu e ceea ce au solicitat ei si atat.
Imi cer acelasi lucru... certificatul de calificare prof. in lipsa celui de competente prof.Am trimis un mail astazi la Ministerul Sanatatii din Ro.Consider ca o sa am noroc...si daca imi raspunde cineva de acolo.
Ce putem face acum??..macar sa putem intra in examen...asta-i intrebarea!? cum cerem masurile compensatorii...prin ce procedeu??
O zi frumoasa la toata lumea.