• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
11 August , 2022, 13:08:10 pm

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


Omologarea permiselor de conducere

Started by benu, 07 May , 2006, 22:32:30 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

benu

In urma zecilor de mesaje care le-am primit la redactie in care vizitatorii acestei pagini ne solicitau mai multe informatii despre omologarea permiselor de conducere, am hotarat sa redeschidem subiectul si sa publicam cateva impresii despre procesul de convalidare. Pentru inceput e bine de stiut ca acordul de recunoastere reciproca a fost semnat in septembrie 2004. Iar de atunci si pana la data de 27-12-2005 romanii rezidenti in Spania au asteptat cu sufletul la gura sa fie publicat in monitorul oficial (BOE) acest acord. Asadar a durat "doar" 1 an si 4 luni pentru a intra in vigoare. Dar cu timpul apare obisnuinta, iar romanii vrand ne vrand s-au obisnuit cu conditia lor de emigranti si cu asteptatul la cozi interminabile.In mass-media din Romania circula zvonul ca ne-ar fi luat-o bulgarii inainte, in cursa pentru aderarea la UE, daca in tara mai exista inca vre-un dubiu pe aceasta tema, noi aici in Spania suntem ferm convinsi din moment ce ei isi pot convalida permisele din data de 30-04-2004 iar noi nici in ziua de azi NU.


Informatii oficiale puteti gasi pe pagina DGT ( Direccion General de Trafico). http://dgt.es/tramites/canjes/rumania.htmDupa cum am mai scris intr-un articol anterior,  numarul de telefon la care se poate face programare este


902.300.175 intre orele 9:00 si 16:00  de luni pana vineri. Desi linia este foarte ocupata, insistati in continuare. Totusi daca nu aveti rabdare, programarea se poate face si pe internet la pagina de mai jos:https://canjes.dgt.es/canjes/index_canjes.jsp?formulario=siOdata realizata cererea fie prin telefon sau internet  puteti verifica periodic, daca cererea de omologare a fost verificata la adresa :https://canjes.dgt.es/canjes/index_canjes.jsp?consulta=estadoIMPORTANT:  Nu va prezentati la DGT in ziua si data la care ati fost programati daca pe internet cererea nu a fost acceptata. Eventual sunati la numarul de telefon la care ati facut programarea  si intrebati daca cererea a fost acceptata. In caz contrar riscati sa patiti ca miile de romani care au fost programati pana acum la ora si data exacta, au stat la cozi de zeci de persoane, s-au invoit de la servici, iar cand au ajuns la ghiseu li s-a spus ca cererea lor este "pendiente de verificar", adica pe romaneste inca nu a fost verificata. Cand DGT va verifica daca solicitantul este intradevar titularul permisului de conducere romanesc deabia atunci cererea de omologare va fi acceptata si va puteti prezenta la DGT.Ce documente trebuie sa prezentati la DGT in momentul in care pe internet sau la telefon vi s-a confirmat ca cererea de convalidare a fost acceptata?1. Cerere tip de convalidare, completata si semnata de catre solicitant. (formularul se poate obtine la sectia DGT de care apartineti la Informacion).


2. Sa platiti o taxa in valoare de 17,40 € la caserie la DGT (pentru cei care au platit-o deja pentru ca s-au prezentat la programarea facuta dar li s-a spus ca trebuie sa astepte pana va fi acceptata, e bine de stiut ca taxa este valabila 1 an de zile, nu trebuiesa o platiti din nou.)


3. Tarjeta de Residencia (TIE) , permisul de rezidenta original si copie xerox, iar in cazul in care este expirat trebuie sa aportati si cererea de renovare a rezidentei.


4. Original si copie xerox al permisului de conducere care doriti sa il convalidati. ( nu se vor omologa permise internationale, nici cele eliberate dupa prima rezidenta legala in Spania.)


5. Declaratie a titularului model tip. (se poate obtine de la Informacion)


6. O poza de tip buletin (35x25mm)


7. Certificat medical care sa ateste faptul ca sunteti apt pentru a conduce un autovehicol. (Recnocimiento medico, pe langa DGT veti gasi foarte multe centre.)Nota: Daca domiciliul nu este acelasi cu cel din Tarjeta de Residencia veti fi nevoiti sa prezentati si certificatul de Empadronamiento.Orice alte noutati pe aceasta tema vor fi publicate pe acest site. Pana atunci inarmati-va cu multa rabdare.
mândru ca-s român ;)