• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
11 August , 2022, 13:53:55 pm

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


Avocat Român în Almería

Started by avocatromaninalmeria, 14 November , 2015, 17:04:15 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

avocatromaninalmeria

•   AVOCAT  ROMÂN ÎN ALMERÍA LUNGEANU EUGEN  OFERA  SERVICII  DE  CONSULTANTA  GRATUITA. TEL. 950036503/662945120
•   Carrera Alhadra nº 52 local 2 Almería
Înscrierea în sistemul de asigurãri sociale a angajaților constituie obligația angajatorului dar, în situația în care acesta nu o respectã, angajatul trebuie și poate sã o solicite personal. De prestațiile de asigurare socialã pot beneficia copiii și rudele soțului/soției titularului.
Asigurarea contra riscului producerii accidentelor de muncã și boalã profesionalã se încheie cu Institutul Național de Securitate Socialã (INSS) sau cu un fond de gestiune (Mutua de Accidentes de Trabajo y Enfermedades Profesionales de la Seguridad Social). Contribuția pentru asigurarea riscului se plãtește de cãtre angajator separat de celelalte contribuții de Asigurãri Sociale, în condițiile prevãzute pentru o persoanã care lucreazã legal.
În urma producerii unui accident asigurat, se acordã prestații precum: 
- asistențã medicalã gratuitã pe perioada de spitalizare și recuperare;
- medicamente gratuite sau compensate;
- indemnizație pe perioada de incapacitate temporarã;
- indemnizație pentru incapacitate permanentã totalã;
- în situația producerii unei vãtãmãri corporale (pierderea unui organ, membru) se acordã, o singurã datã, o indemnizație în bani;                           
- indemnizație de deces;
În cazul în care un accident de muncã s-a soldat cu decesul unei persoane pe teritoriul Spaniei, familia acestuia poate obține o pensie în valoare de 50% din valoarea ultimului salariu al lucrãtorului, o indemnizație cu o valoare egalã cu șase pensii și un ajutor de înmormântare.
Legislația spaniolã nu prevede obligația asigurãrii cheltuielilor aferente repatrierii corpului neînsuflețit.
Indemnizația specialã, dacã moartea s-a datorat unui accident de muncã
Este o indemnizație care completeazã pensiile de vãduvie și de orfan, în cazul în care moartea celui de pe urma cãruia se solicitã pensia s-a datorat unui accident de muncã sau unei boli profesionale. Aceastã sumã este echivalentã cu șase plãți lunare din baza de reglementare a pensiei de vãduvie pentru soțul supraviețuitor și o platã lunarã pentru fiecare dintre orfanii beneficiari. În cazul în care pensia se acordã pãrinților, aceștia beneficiazã de 12 plãți compensatorii, dacã trãiesc ambii pãrinți, și de 9 plãți compensatorii, dacã trãiește doar un pãrinte.
Creștere a sumei datoratã lipsei mãsurilor de siguranțã:
Dacã Inspecția Muncii stabilește cã decesul s-a produs din cauza lipsei mãsurilor de siguranțã obligatorii la locul de muncã, din cauza angajatorului, sumele menționate anterior pot crește cu 30-50%. Responsabilitatea acordãrii acestei sume cade direct asupra angajatorului care încalcã legea din cauza neîndeplinirii obligațiilor de protecție a muncii. Totuși, declarația privind responsabilitatea este de competența Institutului Național al Asigurãrilor Sociale.