• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 

Bursa locurilor de munca pentru asistenti medicali din Spania

Started by ramona-elena, 21 February , 2010, 14:46:39 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ramona-elena

Salut fetelor!! :-*
De cand stiu ca am aprobat examenul caut,si caut,si iar caut informatii privind oposiciones,cursos,convocatorias,meritos,etc.etc....stiti voi deja.
Fiecare comunitate are propriile ei legi,dupa cum bine stiti,asa ca probabil,la un moment dat,se vor forma grupuri si grupuri pe aceasta tema.
Mare lucru nu am gasit  :( ,legi si iar legi...
Am sa va las cateva link-uri utile de studiat sa ne punem un pic in tema cu sistemul sanitar spaniol.Nu am studiat noi asta pentru examen,dar acum chiar trebuie tinand cont ca vrem sa lucram,sa avem idee de cum functioneaza toata treaba asta.

http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/l55-2003.html#c3
http://www.cge.enfermundi.com/servlet/Satellite?pagename=SiteCGE/Page/Home_cge
http://www.satse.es/home.cfm

Eu sunt din Valencia dupa cum stiti,si am gasit asta care mi s-a parut interesanta:

http://www.san.gva.es/docs/bolsa/preguntasfrecuentasbolsatrabajoc.pdf
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

ramona-elena

Tot pentru cei din Comunitatea Valenciana este necesar in unele institutii sa ai cunostinte de limba valenciana,chiar se primesc puncte.Pentru a studia limba valenciana am gasit acest site foarte util cu dictionar,ghid de conversatie roman-valencian,vocabular medical,etc.:

http://www.edu.gva.es/polin/es/jqcv/preparacio_proves.html

Tot pentru Comunitatea Valenciana acest site este interesant de studiat:

http://www.san.gva.es/cas/prof/homeprof.html

"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

irenne

tot caut pe net de cateva zile cursuri pt. asistent,dar "presenciales" sau "semipresenciales"....mi-as dori tare mult sa fac.....sa invat acasa si sa practic in clase.....oare e asa dificil de gasit? cand primesc hartia de la Minister ma voi duce la facultatea de enfermerie sa intreb....voi stiti ceva?

Lunera

Buna fetelor,mi-a cam greu sa ma mut pe alt site dar....trebuie sa facem loc celor care vin dupa noi ;D
Despre cursuri se poate intreba la colegiul asistentilor din provincia respectiva sau la sindicat SATSE,sint multe cursuri presenciales dar cred ca trebuie sa fi afiliat ca sa le faci gratis.
Cind primim hirtia trebuie sa ne ducem,in primul rind,la serviciul de salud de la fiecare comunitate autonoma,in Andalucia se numeste SAS=SERVICIO ANDALUZ DE SALUD,intrati in pagina web respectiva si cititi de ce ai nevoie ca sa te poti inscrie;eu sper ca ne vor accepta din moment ce scrie DUE,cind ma voi duce o sa va spun,desi poate varia ptr ca fiecare comunitate autonoma are regulile ei.Cum e relativ recent,eu cred ca nici ei nu stiu bine ce e cu recunoasterea asta,de fapt inca ne e putin cam neclar si noua,e ceva aiurea:recunosc ca esti asistenta dar ....nu recunosc ca ai studiat ptr asta,e o absurditate,in fond,dar...asta e,bine ca putem lucra.

ramona-elena

Pe Comunitatea Valenciana este Conselleria de Sanitat.Am postat mai sus adresa paginii lor.
Din cate am citit eu in unele legi,oposiciones este un examen teoretic care poate fi insotit de concurso unde intra si partea practica.Mi-am prins urechile rau ca nu mai stiu care e diferenta intre cele doua  ;D
Si ce avem de pierdut daca nu putem face specializare?Salarii mai mari banuiesc...grad....
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

doinelia

Referitor la cursuri ca punctaj la oposiciones,vreau sa va spun ca eu acum 2 ani am facut un curs de urgente de la asociacion de enfermeria Valencia.Am platit 120 euros si sunt 125 ore dar sunt valabile ca punctaj.Daca vreti cautati pe google pagina si dau destule informatii-Se trimite cartea si caietul prin posta si cand terminati de completat se retrimite si in 2 luni aveti un certificat si la 6 luni diploma.Eu am facut la ei si curs de auxiliar de enferm ca sa pot lucra cu acte in regula la rezidenta in care inca mai lucrez,sper ptr nu prea mult timp.

Lunera

Cursuri exista multe dar sint cam scumpe...
Ramona,uite ce am gasit in una din paginile afisate de tine: "La finalidad del presente Curso de Nivelación es facilitar, al mayor número de ATS posible,  la convalidación académica de su Título de Ayudante Técnico Sanitario por el de Diplomado Universitario en Enfermería con el objetivo de actualizar los conocimientos, habilidades y actitudes de acuerdo a las necesidades y demandas, académicas y profesionales, en el actual contexto enfermero.

El Curso de Nivelación está dirigido a todos los Ayudantes Técnicos Sanitarios en posesión del Título correspondiente o del resguardo acreditativo de haber abonado las tasas de expedición."

deci inca se mai fac omologari intre vechii ATS si DUE,pe baza unor cursuri.Poate in viitor va fi si ptr noi la fel,vom obtine si o convalidacion academica.Eu,oricum,nu am de gind sa fac specializare-trebuie sa dai un examen de acces la fel de greu ca oposiciones,doar fara atitea legi,apoi trebuie sa faci 2 ani ,eu prefer sa dau oposiciones sa-mi gasesc un post fix de funcionar.

ramona-elena

eu deja de studiu sunt arhisatula!sigur ca mi-ar placea dar nu stiu daca ma mai simt capabila...sunt super obosita psihic!!eu imi doresc un loc de munca ca si asistent medical si imi este suficient.vorba ta dau cateva oposiciones,dar inca 2 ani de studiu......nu.
lunera vad ca esti foarte bine informata cum este cu specializarile,oposiciones  :)
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

Lunera

Ramona,incerc sa ma informez  ca sa stiu ce ma asteapta,am zapacit computerul asta,plus ca am o cunostinta asistenta si mai imi spune cite ceva,desi sursa mea de baza e Internetul.Uite,am gasit cursuri care te-ar putea interesa: http://www.formacioncecova.es/ .

ramona-elena

Fetelor,la conditiile cerute pentru prezentarea la convocatorii se cere printre altele:

No haber sido separado del servicio, mediante expediente disciplinario, de cualquier servicio de salud o Administración pública en los seis años anteriores a la convocatoria, ni hallarse inhabilitado con carácter firme para el ejercicio de funciones públicas ni, en su caso, para la correspondiente profesión.

En el caso de los nacionales de otros Estados mencionados en el párrafo a, no encontrarse inhabilitado, por sanción o pena, para el ejercicio profesional o para el acceso a funciones o servicios públicos en un Estado miembro, ni haber sido separado, por sanción disciplinaria, de alguna de sus Administraciones o servicios públicos en los seis años anteriores a la convocatoria.

Ce vrea sa insemne asta???????????De unde luam dovada asta?O fi aceasi adeverinta de la OAMR despre care vorbesc fetele cu dosare la MS????

"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

Lunera

Din cite am citit eu e vorba de o declaratie jurata,deci declari pe propria raspundere ca nu esti inabilitat,etc,etc.Aici atasez ce am gasit eu: http://www.juntadeandalucia.es/servicioandaluzdesalud/library/plantillas/externa.asp?pag=../../contenidos/profesionales/bolsaempleo/DeclaracionJurada.pdf

Lunera

In ceea ce priveste inscrierea la colegiul asistentelor,eu nu zic sa nu ne inscriem,ci sa nu o facem imediat dupa ce primim credencialul ci sa asteptam intii sa ne angajam,sa cistigam intii acesti bani.Nu stiu cum e in alte parti dar in Andalucia,la stat,nu-i obligatoriu,iar la particulari,depinde,unii iti cer sa fi colegiata,altii nu,de aceea eu zic sa asteptam intii sa ne ceara acest lucru si apoi sa ne inscriem.Oricum,fiecare trebuie sa intrebe la consejeria de salud de la comunitatea autonoma respectiva ptr ca nu-i la fel peste tot.

ramona-elena

Lunera,eu am un prieten roman ce lucreaza intr-o rezidenta de 2 ani si nici acum nu este colegiat,pentru ca asa cum spui tu depinde de unitatea sanitara,nu neaparat de comunitate.Unii iti cer numar de colegiat,altii nu.Eu personal nu am de gand sa ma inscriu de moment,vorba ta,sa ma vad angajata,sa castig ceva banuti si apoi daca imi aduce beneficii clare ma voi colegia dar de moment nici eu nu consider asta un pas primordial(dar cum zice dana....sunt locuriunde nu te primeste fara numar...)
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

ramona-elena

stateam eu si ma gandeam azi...
am inteles ca experienta din tara ne este luata in considerare aici in spania,atunci nu ar trebui sa primim puncte pe lunile lucrate la stat?...cred ca nu daca activitatea nu a fost desfasurata in spania,nu?.....ce bine ar fi fost!!!!
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

Lunera

Eu am citit in pagina web a bolsei de trabajo ca se punctueaza experienta,deci daca ai lucrat la stat in orice tara de la Comunitatea Europeana cu acelasi nr de puncte cu cei de aici,0,30 punctos pe luna lucrata ,doar cei care au lucrat la adimistratia publica.De asemenea se punctueaza,mai putin ce-i drept,timpul lucrat aici la particulari,chiar si daca ati lucrat ca auxiliari .Ptr mine ar fi grozav,am lucrat 8 ani in tara,asa ca as avea o multime de puncte.Cind primesc credentialul,primul lucru o sa fie inscrierea la bolsa de trabajo,voi afla daca e asa intr-adevar.
In orice caz,trebuie sa intrebati sau sa cautati in Internet ptr ca pot varia normativele de la o comunitate autonoma la alta.

Lunera

Acceso a la página web de la Junta de Andalucía Acceso a la página web del Servicio Andaluz de Salud  Se encuentra en: principal > Profesionales - Atención al Profesional > Normativa > Selección de personal y provisión de puestos > Personal Funcionario > Modificación de la convocatoria de selección de Personal Estatutario Temporal (Resolución de 27 de julio de 2006)Viernes, 26 de Febrero de 2010       
Tercero.- Modificar la redacción del punto 1 de los apartados A, B y C del Anexo III que establecen el baremo de méritos para los Grupos A, B, C, D y E, quedando redactado de la manera que sigue:

1. EXPERIENCIA PROFESIONAL (Máximo 55 puntos)

1.1. Por cada mes completo de servicios prestados, en la misma categoría y especialidad, en centros del Sistema Nacional de Salud y del Sistema Sanitario Público de Andalucía o en sus centros integrados y en instituciones sanitarias públicas españolas y de países miembros de la unión europea (UE) o del espacio económico europeo (EEE): 0.30 puntos".

1.2. Por cada mes completo de servicios prestados, en la misma categoría y especialidad, en centros no sanitarios de otras Administraciones Públicas: 0.15 puntos".

1.3. Por cada mes completo de servicios prestados en la misma categoría y especialidad en centros concertados con la Consejería de Salud de la Junta de Andalucía o adscritos al Sistema Sanitario Público de Andalucía en virtud de un convenio singular de vinculación: 0.05 puntos (máximo: 2.00 puntos).

1.4. Por cada mes completo de servicios prestados en diferente categoría o especialidad, en centros del Sistema Nacional de Salud y del Sistema Sanitario Público de Andalucía y sus centros integrados: 0.025 (máximo: 3.00 puntos).

El cómputo de servicios prestados se calculará aplicando la siguiente fórmula: se sumarán todos los días de servicios prestados en cada uno de los subapartados anteriores y se dividirán entre 365, el cociente resultante se multiplicará por 12. Al resultado así obtenido, una vez despreciados los decimales, se le aplicará el valor asignado al mes completo en el correspondiente subapartado.

Los servicios prestados desempeñando

carmencita

buna fetelor,ramona inca vreo 3-4 luni de munca pe forum si cred ca poti sa-ti mai treci o meserie in cv; glumesc...esti o comoara la casa omului...cine are rabdare sa citeasca tot forumul cred ca obtine raspuns la mai toate intrebarile; f importante sunt comentariile post examen....informatii despre joburi...voi citi tot ce apare aici...poop :D :D

danadinu

lunera,ce bine ar fi sa fie adevarat,ca eu am lucrat vreo 14 ani in tara,in spital de stat......as avea o groaza de puncte...sper sa fie valabil si pt Castilla y Leon.Dar cred ca iar ii vom baga in ceata pe spanioli,deoarece mai mult ca sigur ca nu sint pregatiti :D......daca ar fi adevarat i-as "lua la puncte pe colegii mei spanioli.....ce as mai ride 8)

ramona-elena

carmencita,multumesc dar meritul nu este doar al meu ci si al celorlalte fete prezente pe acest forum! ;)

daca iau in considerare experienta din tara,eu am lucrate doar 8 luni  ;D suficient cat sa scot punctul necesar pentru inscrierea in bolsa de trabajo.dar ma intreb cum dovedim ca institutia la care am lucrat este de stat?pt ca in comunitatea valenciana se ia in considerare doar experienta la stat!
voi pt demonstrarea experientei ce prezentati?carte de munca,recomandare de la ms sau adevrinta de la locul de munca?
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

Lunera

Eu voi prezenta o adevarinta de la spital,tradusa si legalizata,nu stiu daca e buna sau imi vor cere ceva oficial,de la Min Sanatatii,poate.O astfel de adeverinta am depus eu si la dosar cind am cerut recunoasterea,sper sa fie valabila,nu stiu,pina nu primesc credentialul si ma duc sa ma inscriu la bolsa nu pot spune nimic sigur.Vom vedea,ce mi se pare pozitiv e faptul ca pe credential scrie ca avem toate drepturile pe care le are au aici asistentele,deci inclusiv cel de a da oposiciones,a ne inscrie la Colegiul asistentelor,etc,bineinteles e vb de drepturi laborale,deci avem aceeasi categorie laborala,acelasi salariu.

dana-mirela

buna,am senzatia ca ma bag si eu ca musca in lapte,nu-mi iese din cap insa o indoiala-intrebare referitoare la eventuala punctare a timpului lucrat pana acum ca asistenta.
nu stiu de ce,dar am senzatia,din cele citite,ca se refera la lunile lucrate in tarile membre UE,daaaar numai incepand cu data la care tara respectiva a intrat in UE,asa ca pt.cele plecate de acasa de mai mult de 3ani nu stiu ce se poate puncta (in cazul meu ar conta probabil numai cele 18 din Germania...)
Nu vreau sa fiu pesimista,dar dupa experientele de pana acum cu aplicarea legislaturii spaniole mi se pare todo cam mas o menos,cel putin in ceea ce ne priveste pe noi,cei de la coada CE.
voi ce credeti?

Lunera

Buna Dana Mirela,nu-ti face probleme,pe forum putem toti sa ne spunem parerile,asa ne impartasim grijile,necazurile si ne putem ajuta cu informatii utile.In ceea ce priveste punctarea timpului lucrat inainte,fie in Romania fie in alta tara de la CE,eu cred ca nu are importanta daca ai lucrat acum 2 ani sau acum 10,experienta e experienta,nu are termen de valabilitate,nu-i un curs pe care l-ai facut acum 10 ani si nu mai tii minte nimic...Cel putin eu asta cred,in orice caz,pina nu primesc credentialul si ma duc sa ma inscriu la bolsa de trabajo nu pot sa fiu sigura suta la suta;sper din tot sufletul sa am dreptate ptr ca as avea citeva puncte bune ptr ca am lucrat la stat,m-as pune pe lista inaintea multor asistenti de aici si as avea posibilitatea sa lucrez la stat,chiar daca numai substituind in concedii,ptr inceput m-as multumi.

dana-mirela

Da,Lunera,ar fii super pt. ca as avea si eu aproape 14 ani in total!!!
In alta ordine de idei tocmai mi-am rasfoit mailurile mai vechi si am dat peste o adresa la care am scris cerand consultanta si a jutor in ianuarie 2008,este vorba de o firma de recrutare de personal medical pentru Spania si anume se numeste:
AdecuA HCR. Recrutment Romania,dupa cate stiu eu are sediul in Bucuresti si in Barcelona,la vremea respectiva mi-au raspuns ca nu ma pot ajuta cu omologarea,mi-au povestit despre varianta cu posibilitatea recunoasterii meseriei si mi-au spus ca intermediaza si ajuta(trimit ei actele la Madrid si mai apoi iti cauta de lucru) in principiu numai asistentele medicale universitare,cu studii finalizate incepand cu 2006(asa ca daca e cineva in situatia data si e interesat ii poate contacta),dar totodata si pe cele care si-au obtinut omologarea,ma gandesc ca intre timp si cele cu recunoasterea,tocmai m-am uitat scurt pe pagina lor  -www.adecuahcr.com-   par destul de profesionali desi ultimele stiri sunt de acum sase luni....,oricum cine e interesat poate intra pe site si ii contacteaza pe e-mail,mie una mi-au raspuns atunci prompt si la obiect.
Poata merita o incercare.
Bineinteles ca ma gandesc ca nu are nimeni ,nimic de daruit pe lumea asta(in afara de Solvit,se pare) asa ca e vorba precis si de o oarecare suma de bani la mijloc.

ramona-elena

Fetelor am o veste SUUUUUPER BUNA!!!!!
Am scris la Conselleria de Sanitat din Valencia sa intreb daca experienta profesionala din tara puncteaza si mi-au raspuns asta:

"Buenos días, le informamos que en el caso de que usted haya prestado servicios en Instituciones Sanitarias Públicas si se tendrá en cuenta en la baremación de puntos. Debe de acreditar que el lugar donde trabajó en Rumania es una Institución Pública."

Acum nu stiu ce document sa aportam pt a dovedi ca institutia unde am lucrat este publica!!si de unde anume sa luam acest document.Fetele care au multa experienta trebuie sa fie super fericite!!!nu mai au nevoie de oposiciones...eu am lucrat doar 8 luni dar ma bucur ca astfel pot face dovada unui punct pt a ma inscrie la bolsa de trabajo.
Banuiesc ca acest lucru se aplica la toate comunitatile.

Sper ca v-am dat o veste buna ;)
Va pup.
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

Lunera

Da,Ramona,ne-ai dat o veste buna,mai ales mie,care am 8 ani la un spital de stat;poate trebuie vreun certificat de la min sanatatii ptr a dovedi ca spitalul respectiv e o institutie publica,nu stiu,o sa ma interesez.Oricum,cind te inscrii la bolsa prin internet trebuie sa-ti faci tu un autobarem si sa-ti calculezi numarul de puncte,apoi te duci ptr a depune toate actele,diploma,certificat,etc si-ti spun ei daca e nevoie de altceva.Sper sa avem noroc si sa ne gasim repede de lucru,desi cu criza asta nu se stie...O cunostinta asistenta la stat mi-a spus ca la ea pe sectie,de sarbatorile de iarna,era nevoie in fiecare an de 10 asistente ptr a substitui pe cele care plecau in concediu,iar anul asta au angajat doar 5,s-au redus nr de paturi ptr a face economie.Vreau sa va spun ca cele 5 terminasera anul trecut facultatea,deci erau noi-noute,fara cursuri,fara nimic,poate aveau note f bune,se punctueaza la bolsa si notele f bune-sobresalientes,matricula de honor.

ramona-elena

da asa este ..dar cum facem noi dovada de sobresaliente...matricola de honor.... :(....ca eu as puncta aici  ;D...
pacat ca nu am experienta profesionala dar asa a fost sa fie....am terminat scoala....am lucrat 8 luni si am venit in spania.....
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

Lunera

Pai notele se vad pe foaia matricola:

a) Certificados de servicios prestados, expedidos por la dirección del centro,
en los que se haga constar la categoría / especialidad en la que se han
prestado los servicios y el Tipo de vinculación. Los servicios prestados en
centros concertados con la Consejería de Salud de la Junta de Andalucía
se acreditarán mediante la certificación indicada en el párrafo anterior y la
presentación de la vida laboral.
Los servicios prestados en Instituciones Sanitarias públicas de algún país
integrante de la Unión Europea o del Espacio Económico Europeo se
acreditarán por medio de certificación oficial expedida por el órgano que
proceda del país en cuestión, acreditando su traducción por el Organismo
Oficial correspondiente,
y de ser necesario se exigirá su homologación por parte de la oficina
diplomática española del país de que se trate.
Los servicios prestados en el Servicio Andaluz de Salud no deberán ser
acreditados.
b) Certificación académica donde consten las calificaciones obtenidas en
todas las asignaturas del correspondiente plan de estudios.
c) Fotocopias compulsadas de los títulos académicos, Master y diplomas.
d) Fotocopias compulsadas de los certificados de realización de cursos
donde conste el nombre del curso, la fecha de realización, el número de
horas docentes, la entidad organizadora y, en su caso, la entidad
acreditadora y el número de créditos concedidos.

ramona-elena

documentele ce le-ai postat se cer la inscrieerea in bolsa de trabajo de andalucia?ca pe valencia eu nu am citit nicaieri de foaie matricola.foarte interesant ce postezi de pe siteul andaluciei...sunt foarte bine organizati....au informatii concrete....pe valencia nu gasesti mai nimic...macar de s-ar aplica si pe valencia aceleasi cerinte ca in andalucia.
care o fi institutia care elibereaza acea hartie care sa acrediteze ca institutia in care am profesat este publica?eu am trimis ceva mailuri in romania la diferite institutii sa intreb de unde pot obtine un asemenea document...sa vad ce mi se raspunde.dar nu am terminat inca cu acte necesare din romania!!!asa m-am saturat!!!!!!!!!!!
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

irenne


Lunera

Da,ceea ce am postat e de la bolsa de trabajo de la Servicio Andaluz de Salud dau multe informatii,e adevarat.Uite ce am gasit ,poate tu,Ramona,ai citit inainte-http://www.san.gva.es/docs/bolsa/preguntasfrecuentasbolsatrabajoc.pdf

http://www.san.gva.es/docs/bolsa/20091028INSCRIPCION_DEFINITIVA.pdf

Nu-ti face griji,vom afla de unde trebuie sa cerem hirtia in care sa scrie ca spitalul respectiv e de stat,important e ca legea ne recunoaste experienta,poate va trebui o adeverinta de la Min. Sanatatii,cine stie ??? cind ne ducem sa ne inscriem vom afla.