• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
30 November , 2021, 20:15:30 pm

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


asistenti medicali in spania

Started by neacsu, 01 November , 2006, 09:56:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MIMAMI

BUNA.AM PRIMIT UN MESAJ DE LA BETTY SI SCRIE CA PUTEM AVEA SANSA DE A DA UN EXAMEN SAU DE A FACE PRACTICA INCEPAND CU LUNA MARTIE 2010 DE TREI LUNI SI DUPA ACEEA DA UN ALT EXAMEN. IMI SCRIE CA PT MAI MULTE INFORMATII PUTEM LUA LEGATURA CU MARGARITA LA TEL 915065738. EU O SA SUN AZI SA VAD CE ZICE SI VA POVESTESC.

ramona-elena

mihaela cine este betty si cine este margarita????asteptam sa ne povestesti ce ai vorbit cu margarita........
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

erofei nina

ar fi bine sa fie asa..dar eu cred ca masurile astea compensatorii trebuie sa apara oficial in vreo lege nu putem sa ne bazam pe spusele cuiva....desi....e un inceput ! Nu ezitati sa postati orice informatie pe forum.

tila

Buna eu ma ingrozesc ce citesc.Cei cu" Margarita"???Astea sunt" istorii"legea e lege.Desi ai perfecta dreptate cu anii de studiu si de practica ce i-am facutin Ro.Eu la fel am facut multe sacrificii pt. scoala asta;pt. ca am facut-o casatorita iar baietelul meu avea pe atunci 1 an;lucram,de la 5 dimineata,apoi mergeam la scoala.Am pierdut o sarcina in 6luni din cauza stresului si a oboselii.Problema este ca suntem intr-o tara straina iar U.E. a impus anumite legi cu privire la studii si la profesarea anumitor profesii in tarile care ne"adopta"ca emigranti.Practic nu avem nici o putere...Eu astept un raspuns la "reconocimiento del titulo"la fel ca toata lumea.Nu ne ajuta nimeni.Ne-ar putea pune legea in fata;daca ne convine bine,nu nu ne opreste nimeni sa ne profesam meseria ACASA...Bafta tuturor!!

BETTY


BETTY

IN SFIRSIT AM REUSIT SA INTRU PE FORUM DUPA CUM V-AM SPUS AM TERMINAT SC POSTLICEALA IN 1997 BUN AM LUCRAT 10 ANI IN RO PINA IN 2007 IN SPITAL DIN RO.AM VENIT IN SPANIA PTR CA AICI ESTE FAMILIA MEA SI AM CUMNATA MEA CARE A TERMINAT SC. POSLICEALA ODATA CU MINE SI ARE DIPLOMA OMOLOGAT DAR BINE DIN 2006.ATUNCI IN 2007 AM FOST CA SA MI SE OMOLOGHEZE TITLUL SI MI SA SPUS DESPRE RECONOCIMENTO DEPUN ACTELE DUPA 6 LUNI IMI VINE SCRISOARE PTR CA AU NEVOIE DE CERTIFICATUL DE CONFORMITATE CONFORM CU DIRECTIVA 100/2006 IN CARE SA SPECIFICE CA AI LUCRAT 5 ANI DIN ULTIMI 7 AM SCOS DE LA MINISTER O "RECOMANDARE" CARE NU-TI FOLOSESTE LA NIMIC PTR CA DIPLOMA MEA DE SC EATE DIN 1997 NU DIN 2003.CE VINA AM EU CA AM STUDIAT IN 1997?DACA AI DIPLOMA DIN 2003 SI 5 ANI DIN ULTIMI 7 ATUNCI MINISTERUL RO ITI DA ALTA CERTIFICATUL IN CARE TI SE RECUNOASTE AUTOMAT TITLUL VB DE SPANIA NU STIU CELELALTE TARI.DACA NU AI CERTIFICATUL ATUNCI SE I-AU MASURI COMPENSATORII EU AM VB MARTI CU D-NA MARGARITA SI MI SA SPUS CA S-AU LUAT MASURILE COMPENSATORI PTR ASISTENTI MEDICALI DIN RO SI CA SE VA TRIMITE O SCRISOARE ACASA LA FIECARE CU MAI MULTE INFORMATII DAR MI-A SPUS CA O SA FIE UN EX. IN 30 IANUARIE DACA NU LUAM EX ATUNCI MAI AVEM 3 SANSE PRACTICA DIN 1 MARTIE 4 LUNI IN SPITAL IN CARE O SA FIM EVALUATE CONTINU DACA NICI ATUNCI NU SE REUSESTE DUPA VARA ALTA SESIUNE DE PRACTICA SI MAI ESTE INCA O SESIUNE DACA NICI ATUNCINU REUSIM ATUNCI NU PUTEM SA LUCRAM PE TERITORIUL SPANIEI.ASTA ESTE TOT CE STIU DEOCAMDATA DACA PRIMESC VREO SCRISOARE SA ANUNT.

ramona-elena

11 November , 2009, 22:46:05 pm #216 Last Edit: 11 November , 2009, 22:51:24 pm by ramona-elena
ne-am lamurit cine este betty :)....dar betty,nu ne-ai spus cine este d-na margarita si de unde are ea aceste informatii?mi se pare cam devreme examenul in ianuarie...eu personal nu am mai lucrat de 5 ani si sunt constienta ca am foarte multe de repetat :(...ma indoiesc ca are sa fie examenul in ianuarie...trebuie sa vina o programa de examen sa ai timp sa studiezi ceva,sa te pregatesti cat de cat(sau se presupune ca deja suntem la zi cu teoria ;D)...dar ma rog,daca asa este da doamne!cu cat mai repede cu atat mai bine!si bafta tuturor!
noapte buna...ma duc sa ma apuc de invatat pt examen ;)
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

danadinu

Quote from: MIMAMI on 11 November , 2009, 08:38:41 am
buna. sunt mihaela. eu am inceput cu actele in 2007. cand mi-au raspuns ca nu imi vor da titulo de enfermera deoarece nu am 5 ani  lucrati din ultimii 7 si ca e unica sansa de a obtine titulo de momento mi -au spus sa cer de auxiliar de enfermeria si ca in orice moment daca se schimba ceva pot sa cer titulo de enfermera. asa ca intre timp decat sa astept deageaba prefer sa lucrez de auxiliar de enferm. decat altceva. eu am experienta de 5 luni in tara. asa ca pana se schimba ceva...auxiliar de enfermeria. astept sa primesc hartiile.

Fetelor,nu va lasati inselate!daca vi se omologheaza caa auxiliar nu mai poti solicita nimic! "in orice moment daca se schimba ceva pot sa cer titulo de enfermera".....vedeti ce complicat e atunci cind se schimba ceva!...am intrat in ue..s-a schimbat ceva,nu ne mai recunosc nimic.!!! ???drept e ca nici statul roman nu face nimic ca sa ne ajute...eu am asteptat 6 luni acea recomandare de la minister ,dupa ce am stat la o coada interminabila ,deoarece l-am cerut in feb.2007 cind era o chestie f noua.la inceput nu vroiau sa-mi dea pt ca pe adev de la munca scria ca am lucrat in ATI ,iar diploma de echivalare e de asistent obstetrica ginecologie.....pina la urma mi-au dat ,dar a trebuit sa mai pierd citeva zile,sa mai dau spaga,ca sa-mi schimbe adev de la dosar.Ei spun ca fac totul legal......OARE????Cine schimba tot timpul sistemul de invatamint?sintem atitea pe forum si cred ca fiecare a terminat alt tip de scoala....colegiu,postliceala.....ca in 2001,ca in 97 sau in 2007,ce importanta are?toate munceam la fel in tara!hai ca plec la munca!va pup...poate aflam totusi cine e MARGARITA!

BETTY

VOI FACE-TI CE VRETI SIMTEM IN UE SI TREBUIE SA SE RECUNOASCA DREPTURILE LA FEL CA SI IN CELELALTE TARI DE LA UE. D-NA MARGARITA SE OCUPA CU OMOLOGARI DE ACCEIA AM PUS SI NR DE TF.CA VOI SA INTREBATI SI SA CONFIRMATI ACEASTA INFORMATIE PE CARE EU O AM EU AM NR DE TF DE LA O ASOCIATIE A ROMANILOR DIN SPANIA DATI TF. NU VA COSTA  NIMIC SI O SA VA INTREBE NUMELE CA SA CAUTE DOSARUL AM CREZUT CA DACA DAU ACEASTA INFORMATIE O SA SE INTERESEZE MAI MULTE PERSOANE SI SA VEDEM DACA TOTUSI ESTE ADEVARAT DE ADEVARAT PTR CA SI AICI ESTE MULTA BIROCRATIE.
CIT DESPRE OMOLOCARE NU SE MAI FAC PTR CA EU AU PLANUL DE INVATAMINT MAI AVANSAT CA NOI SI CIND OMOLOGHEAZA TITLUL EI VB DE PREZENT NU CIND AM FACUT NOI SC.PTR CA SI ACUM12 ANI CIND AM TERMINAT EU SC EI AVEAU SC DE ENFERMERIA NU STUDII UNIVERSITARE DAR LA NOI CUM PLANUL DE INVATAMINT ESTE MAI INCET SE SCHIMBA MAI GREU SI DE OMOLOGAT DE ACUM INAITE VA FI SI MAI GREU PTR CA INCEPIND DIN ANUL ACESTA S-A TRECUT LA GRAD DE ENFERMERIA SI SE FAC 4 ANI CU PLAN BOLONIA CEA CE IN ROMANIA DEOCAMDATA NU S-A AUZIT

BETTY

TREBUIE SA NE FIE CLAR NU SE MAI OMOLOGHEAZA DACA AVEM O SANSA ESTE DE RECUNOASTEREA TITLULUI,EU AM DE AUX DE ENFERMERIE DAR EU NU SINT MULTUMITA ESTE DREPT SE CASTIGA MAI BINE CA IN RO SI CONDITIILE DE MUNCA SINT ALTELE CA IN RO DAR EU VREAU SA FIU ASISTENT MEDICAL SUB ORICE FORMA SI CA SA NU MAI PIERD TIMP CU ASTEPTARI M-AM APUCAT SA FAC SC DIN NOU IN SPANIA,DACA SE DA EX SI SE RECUNOASTE TITLUL ATUNCI LAS SC SI FAC DECIT UN AN CA SA TREC LA LICENTIATURA DE ENFERMERIA.

BETTY

EU CA SA AM ACESTE INFORMATII DESPRE OMOLOGARII DESPRE CERTIFICATUL DIN RO CARE NU TI SE ELBEREAZA DECIT IN ANUMITE CONDITII STUPIDE AM DAT TF M-AM INTERESAT INTERESATI-VA CA NIMIC NU VINE DIN CER CU CIT NE INTERESAM MAI MULT ATUNCI PUTEM SA REUSIM PUTE-TI SA CERE-TI SA VB CEI DE LA AMBASADA CU CEI DE LA MINISTER AU MAI MULTA INTRARE CA NOI CU CIT PRESIONAM MAI MULT CU ATIT DE MULT SANSE AVEM

MIMAMI

buna am scris la solvit. mi au rasp ca va avea loc un examen sau pracctica si se va stabili pana la sf anului.  am vb si la minist educ si mi au spus ca pot cere homologarea de aux de enferm si recunoasterea prof in acelasi timp ca e compatibil.

tila

Draga Bety si eu m-am gandit sa cer recunoasterea sau omologarea titlului de auxiliar, iar apoi sa incep din nou scoala aici de enfermerie.La urma urmei si daca te intorci acasa in RO diploma este recunoscuta si nu te mai lupti cu" morile de vant"aici asteptand sa se dea vreo lege,si sa se gandeasca peste cine stie cat timp cineva sa-si aduca aminte de noi.Eu am fost si m-am interesat la scoala sa imi fac matricula dar am nevoie de diploma recunoscuta ca auxiliar.Mi-au spus ca se vor face 4 ani de anul acesta cu programa de Bolivia si ca diploma va fi recunoscuta in toate statele membre U.E.O sa vedem ce se intampla anul care vine pana in toamna,pt. ca si eu ma gandesc sa incep din nou.Cum te descurci cu termenii, cu idioma cu totul?Imi imaginez ca e foarte greu sa o iei de la capat cu invatatul.Te rog daca vrei sa ne dai mai multe informatii.Ar fi interesant pentru toata lumea aceasta tema.

BETTY

in primul rind iti trebuie sa-ti  mergi la facultate la uned cu diploma de bacalaureat si ti se da in citeva saptamini o hirtie in care te poti inscrie la orice facultate din spania in fct de nota de la bac.dupa aceia in iunie te duci la fac care vrei tu cu hietia de la uned si duppa aceia cu nota cu care sa intrat la fac. iti spune daca esti admis sau nu daca nu ai sansa sa treci la selectividad adica examen.apoi platesti matricola si in toamna incepi sc.CEI CARE NU ATI LUCRAT TIMP DE 5 ANI IN RO SI NU ATI PLATIT LA COLEGIUL ASISTENTILOR DIN RO.  NU MAI PUTETI SA PROFESATI STIATI ASTA?

BETTY

Asa ca nu ne ramane alta posibilitate ori ni se recunoaste titlul ori ne apucam sa invatam din nou este un drum f.f.f.greu in primul rind cu plan bolonia nu ai timp de nimic f.multe teme acasa ex,evaluari ex pe calculator esti intr-o evaluare continua mi daca mi se da posibilitatea de medidas compensatori las sc ca nu mai pot este multa materie in scurt timp este f.f.f.greu.

danadinu

Quote from: BETTY on 12 November , 2009, 15:11:41 pm
EU CA SA AM ACESTE INFORMATII DESPRE OMOLOGARII DESPRE CERTIFICATUL DIN RO CARE NU TI SE ELBEREAZA DECIT IN ANUMITE CONDITII STUPIDE AM DAT TF M-AM INTERESAT INTERESATI-VA CA NIMIC NU VINE DIN CER CU CIT NE INTERESAM MAI MULT ATUNCI PUTEM SA REUSIM PUTE-TI SA CERE-TI SA VB CEI DE LA AMBASADA CU CEI DE LA MINISTER AU MAI MULTA INTRARE CA NOI CU CIT PRESIONAM MAI MULT CU ATIT DE MULT SANSE AVEM

BETTY,SA NU CREZI CA CEI CARE SCRIEM PE FORUMUL ACESTA ASTEPTAM SA NE VINA CEVA DIN CER! TOCMAI DE-ASTA SCRIEM,CA SA FACEM SCHIMB DE INFORMATII,CA FIECARE ARE ALTA SITUATIE,DAR AVEM UN NUMITOR COMUN:SINTEM DIN ROMANIA!POATE UNELE AU AVNSAT UN PIC MAI MULT IN ACEST HATIS BIROCRATIC.IN CEEA CE PRIVESTE FAPTUL CA TREBUIE SA FIM UNITE SI SA NE FACEM AUZITE,DE ACORD!

danadinu

"CEI CARE NU ATI LUCRAT TIMP DE 5 ANI IN RO SI NU ATI PLATIT LA COLEGIUL ASISTENTILOR DIN RO.  NU MAI PUTETI SA PROFESATI STIATI ASTA?"
Stiam asta numai ca si in tara se aplica masuri compensatorii,de exemplu examene sau practica ,iar in tara se pot rezolva altfel lucrurile,cum stim toate.Si din cite stiu eu ca sa platesti colegiul trebuie sa fii angajat undeva,deoarece "cotizatia" se stabileste  in functie de salariu.e o alta chestie idioata din sistemul nostru: nu poti sa te angajezi daca nu esti membru OAMR,si nu poti sa te inscrii in OAMR daca nu duci adeverinta de salariat!!spun asta deoarece am vrut sa ma reinscriu in OAMR ,si mi-au zis ca nu pot,daca nu lucrez.

cris

Betty, ce anume stii despre examenul din ianuarie de care vorbeai mai sus? Se va da vreo programa, ceva, plan de studii.....ca sa stim pe ce anume sa ne axam in pregatirea examenului? Se va anunta oficial acest examen? Unde se sustine....ai mai multe detalii?

Ma intreb daca in ianuarie este acest examen, mie nici macar nu au timp sa imi trimita raspunsul cei de la Madrid la cererea mea de reconocimiento profesional!!!

Cit despre practica....cine anume va hotari cind si unde sa o facem?

Daca ai informatii noi, nu ezita si pune-le pe forum, asa ne ajutam toate. Ceea ce spui despre cei 4 ani de studiu incepind cu anul care vine aici in Spania , este adevarat, am vorbit si eu cu o fata care studiaza enfermeria si este in ultimul an, adica al 3 lea, si mi-a spus ca de la anul va intra Bologña, 4 ani de studiu si reconocimiento automat in toate tarile.

Eu nu as mai lua-o de la capat, alti 4 ani de scoala, as prefera sa fac practica si sa dau examen.......


erofei nina

Si eu auzisem tot felul de aberatii legate de faptul ca daca nu profesezi in ultimii 5 ani iti pierzi diploma..este total neadevarat! pentru mai multa siguranta am fost personal la OAMR chiar inainte de a parasi tara si mi s-a explicat ca nu voi pierde diploma insa  va trebui sa fac un curs de 3 luni, cateva credite si voi reintra in circuit... informatiile noi aparute pe forum pe mine personal m-au bulversat total! nu-mi convine sa o iau de la capat sa fac 4 ani de scoala aici...viata trece prea repede si nu-mi permit sa pierd timpul. Astept un raspuns oficial de la autoritati si in functie de asta voi lua o decizie. Daca nu merge treaba cu masurile compensatorii imi fac bagajelul si ma intorc in tara...mi-e teama de examen intrucat eu nu stapanesc bine limba si daca se da in luna ianuarie nu cred ca voi fi pregatita..dar as incerca....daca nu, m-as baga la practica care incepe din martie caci pana atunci voi sti mai multa spaniola...stie cineva daca aici, in Spania, examenele sunt sub forma de teste grilar ?

MIMAMI

buna. am sunat la minister si mi au spus ca pot cere homologarea cu auxiliar de enfermerie si dupa aceea pot cere reconocimiento profesional. stiti voi ceva despre asta?

BETTY

Informatia pe care o am este de la nr. de tf pe care il aveti pe forum mi s-a spun ex.tip grila in data de 30 ianuarie, m-a cautat in ordenador dupa nume si mi-a zis ca mi s-a redactat scrisoarea si incepind de saptamina care vine trebuie sa apara cu tot ce avem de facut daca imi vine scrisoarea eu am sa scriu mai multe. Eu v-am dat nr de tf ca voi in fct de nr de dosar care aveti vedeti ce masuri compensatori se iau.Eu de aceia am dat nr de tf.ca asa puteam sa nu scriu nimic si asta e.
Cit despre fac. de enfermerie de aici din spania esti total dezinformata de anul acesta este 4 ani eu am inceput scoala,este facultate de enfermerie,este cu plan bolonia da daca termini aceasta scoala poti sa lucrezi oriunde pe teritoriul u.e fara sa mai fie nevoie de omologat sau recunoscut,dar daca ne recunosc diplomele celelalte cine vrea sa mai plece in alta tara

BETTY

ma refer de aici din Spania cred ca cine e aici a obosit sa emigreze in alta tara si cu limba si toate celelalte,este bine acest sistem ptr copii nostri cine are ca nu s-ar chinui ca noi.

lorelai-39

Buna ziua, sunt asistent medical, am lucrat 15 ani in neurologie, sunt aici in Spania de 1 an, astept sa-mi recunosca experienta profesionala de 1 an si 3 luni, am depus toate actele ...si mi-au spus ca totul este in regula si ca am de asteptat..ca poate dura si 2 ani, recunoasterea profesionala.In prezent lucrez la o firma de servicii funerare in Madrid, sunt multumita ca mi-am gasit un loc de munca, dar regret ca mi-am lasat locul de munca din Rom...ce s-a fac daca m-am indragostit si mi-am gasit jumat...asa de tarziu..in Madrid.Am pierdut un loc de munca dar am jumat. langa mine.
Eu inca sper sa-mi iasa actele ca sa pot lucra aici.Am gasit multe locuri de munca..dar ce pacat ca nu am inca acel act de la minister de aici.Mai astept un an..si dupa..cred ca am s-a revin in tara..ca este mai bine.Si eu am alergat f mult ptr a fi intrg acest dosar..cu toate actele necesare..am trecut prin multe..dar..mi-a ramas speranta..ca in curand voi putea lucra aici. Sfatul meu este ..ptr  pers. care vor sa lucreze aici...si sunt inca in Rom. sa ramana acolo..pierd ani..degeaba asteptand omologarea sau recunoasterea profesionala.
Viata aici nu este usoara..satisfactia este una sing.- Financiara- atat.Va doresc la toti multa bafta..si luptam in continuare ca doar speranta ne-a mai ramas.Salutari.

ramona-elena

cu pierderea licentei in tara eu stiam altfel....faci practica 3 luni si apoi dai examen....dar daca nina zice ca a fost personal la OAMR atunci asa o fi...dar eu nu vreau sa ma intorc in tara...si nici scoala din nou nu vreau sa o fac...cum ramane cu munca mea de 3 ani pt a obtine diploma?acum ca s-a vorbit de planul bolonia incep sa dau dreptate cu omologarile....daca si la ei s-a schimbat planul de invatamant e normal sa nu se mai dea echivalari.mi-au mai trecut din nervii pe ei ;D...
mie nu imi este frica de examen pt limba,o stapanesc destul de bine...ma gandesc doar ca a trecut cam mult timp de cand nu am mai lucrat si trebuie sa recunosc ca nu stiu in ce stadiu ma aflu cu teoria...dar nu cred sa fie greu(sper)...si pana in ianuarie e cam putin timp de studiat :(
prefer sa plec in italia(acolo am recunoasterea obtinuta)decat sa mai fac odata scoala...betty ai avut curaj sa incepi iar scoala!!!
a mai vorbit cineva cu d-na margarita?
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

lorelai-39

Azi am dat telefon la Minister, ptr a m-a interesa in legatura cu dosarul meu, cat mai am de asteptat pana imi va da recunoasterea profesionala si stiti ce mi-a rasp.? Ca ea poate sa-si piarda serviciul daca imi spune ceva...ce prostie...apoi am intreb. unde pot depune Hoja de reclamacion...ptr ca sunt satula de cate tel am dat ptr a m-a interesa cat dureaza aceste demersuri.
Pararea este sa mergem toate...Paseo Del Prado nr.28, si sa depunem reclamatii.Ne-au dat acest tel. ptr a ne interesa de dosar...si cu toate astea..ele nu stiu ce sa ne zica...cat dureaza aceste tramite?????
Eu personal voi merge luni aici..si voi depune o reclamatie...ptr ca nu suntem niste gunoaie...
Trebuie sa facem ceva...asteptand atat ..pierdem ..timp...bani...si cine stie la anul ce-or mai inventa...ca mai avem nevoie de nu stiu ce ¨´ document ´´ca sa atasam la dosar...prostii..minciuni...
Sunt curioasa ce am sa rezolv..luni. Bafta.

danadinu

buna!Am sunat si eu azi si am vb cu Margarita....f amabila,mi-a spus ceea ce a scris si Betty,anume ca saptmina viitoare vor trimite scrisori tuturor celor care au solicitat recunosterea si care au dosarul complet(prin asta eu inteleg sa nu lipseasca renumitul certificat sau recomandarea de la min din tara),scrisori prin care nise aduc la cunostinta masurile compensatorii,si anume:
Examen in 30 ianuarie,care va avea loc in Comunitatile in care locuim,in functie de numarul de solicitanti.Examenul consta in :proba scrisa test grila,si examen practic de tehnici(ea mi-a dat exemplu punctia venoasa ).
Daca nu trecem acest examen,din martie putem face" practica tutelada"  timp de 4 luni,intr-un spital.dupa 4 luni se face o evaluare si daca trecem,avem recunoasterea,daca nu,ni se mai ofera posibilitatea de inca doua transe de practica de cite 4 luni.daca nici dupa astea nu trecem,nu mai avem nici o sansa.Eu sint sigura ca nici una dintre noi nu va ajunge la a doua transa de practica.Poate ca examenul nu-l vom trece multi dintre noi,pentru ca la proba practica,e mai complicat,mai ales pentru cei cu experienta,deoarece am mai uitat descrierea tehnicilor si cred ca le-am adaptat in timp dupa cum ni s-a parut mai usor si dupa cum ni s-a aratat in spitale.Oricum,bafta tuturor!daca mai e cineva din casttilla y leon.....poate ne vedem la examen!

cris

Quote from: danadinu on 13 November , 2009, 17:42:49 pm
buna!Am sunat si eu azi si am vb cu Margarita....f amabila,mi-a spus ceea ce a scris si Betty,anume ca saptmina viitoare vor trimite scrisori tuturor celor care au solicitat recunosterea si care au dosarul complet(prin asta eu inteleg sa nu lipseasca renumitul certificat sau recomandarea de la min din tara),scrisori prin care nise aduc la cunostinta masurile compensatorii,si anume:
Examen in 30 ianuarie,care va avea loc in Comunitatile in care locuim,in functie de numarul de solicitanti.Examenul consta in :proba scrisa test grila,si examen practic de tehnici(ea mi-a dat exemplu punctia venoasa ).
Daca nu trecem acest examen,din martie putem face" practica tutelada"  timp de 4 luni,intr-un spital.dupa 4 luni se face o evaluare si daca trecem,avem recunoasterea,daca nu,ni se mai ofera posibilitatea de inca doua transe de practica de cite 4 luni.daca nici dupa astea nu trecem,nu mai avem nici o sansa.Eu sint sigura ca nici una dintre noi nu va ajunge la a doua transa de practica.Poate ca examenul nu-l vom trece multi dintre noi,pentru ca la proba practica,e mai complicat,mai ales pentru cei cu experienta,deoarece am mai uitat descrierea tehnicilor si cred ca le-am adaptat in timp dupa cum ni s-a parut mai usor si dupa cum ni s-a aratat in spitale.Oricum,bafta tuturor!daca mai e cineva din casttilla y leon.....poate ne vedem la examen!


Buna, Dana
Stii unde se va tine exact acest examen sau unde trebuie sa te duci pt a te inscrie? Daca ti se faciliteaza o bibliografie sau ceva asemanator....
Si eu sint interesata sa dau examenul, dar as vrea sa pregatesc partea teorica, a trecut mult timp de cind am terminat scoala....

irenne

13 November , 2009, 20:24:53 pm #237 Last Edit: 13 November , 2009, 20:27:23 pm by irenne
fetelor....eu nu am dosarul complet( imi lipseste faimoasa hartie de la minister)....si de acum doi ani mi-au trimis denegarea...asta inseamna ca nu pot da examenul,sau doar ca nu sunt instiintata de el?Vaaaai de mine...de 7 ani nu am mai pus mana pe nimic.....ce examen practic?

ankutel

buna !am sunat si eu la margarita si e o doamna foarte amabila si a vb frumos si e  asa cum spune bettyeu am cerut recunoasterea profesionala marti si am depus faimoasa foaie de la minister.acea doamna a zis ca dureaza maxim 4 luni dar eu stiu???si in legatura cu faimoasa foaie de la bucuresti se poate obtine mai repede daca ajungeti la bucuresti si .. ;)stiti voi cum e in tara.eu in tara am lucrat in urologie si sincer va spun ca prefer sa fiu aici auxiliar decat sa ma intorc casa.asistentii medicali din romania is ff bine pregatiti si sunt ff bine vazuti in strainatate daca trec de bariera lingvistica.deci fetelor la examen cu noi ca romani se descurca oriunde .bafta  :-*

erofei nina

din cantabria nu e nimeni?...unde-s multi puterea creste...betty...sa-ti dea d-zeu sanatate..ai venit cu informatii noi...fetelor, ati observat ca si forumul e mai animat in ultimul timp...?