• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
30 November , 2021, 01:02:11 am

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


asistenti medicali in spania

Started by neacsu, 01 November , 2006, 09:56:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

danadinu

Buna!sint intr/o situatie oarecum asemanatoare celei descrise de voi.Incerc de vreo 4 ani sa/mi omologhez diploma sau sa obtin recunoasterea profesionala in Spania.In cele din urma am scris la SOLVIT ro,de unde am primit raspuns f repede,si mi/au spus ca pentru cei care nu intrunesc ceea ce cer spaniolii...5 ani in ultimii 7....nu stiu ce scoala postliceala....exista masuri compensatorii,descrise chiar in Directiva europeana,cum ar fi un stagiu care nu poate sa depaseasca durata de 3 ani,sau un examen.Toate astea le stabileste Ministerul educatiei din spania in functie de fiecare caz....vechime,studii,etc.Eu v/as sfatui sa scrieti toate la SOLVIT,POATE CA ASA PRESIONAM INTR/UN FEL PE CEI DIN SPANIA.Am colege din Polonia si din Bulgaria care au apelat la ei si li s/a raspuns cu promptitudine.incercati si voi!Va urez succes!

o descriere a sistemului SOLVIT:
Sistemul SOLVIT este format dintr-o retea de centre SOLVIT, care functioneaza in cadrul administratiilor nationale din fiecare stat membru, precum si din Norvegia, Islanda , Liechtenstein . Rolul sau este de a gasi solutii pragmatice si rapide la situatiile concrete care ii sunt prezentate, prin cooperarea intre centrul SOLVIT care a primit sesizarea (centru cu care petentul are legatura administrativa cea mai stransa) si centrul SOLVIT din statul unde a avut loc incalcarea dreptului comunitar. SOLVIT reprezinta un mod informal de solutionare a problemelor care apar in cadrul Pietei Interne a Uniunii Europene, un mecanism alternativ procedurii contencioase.Astfel, persoanele fizice sau juridice care intampina probleme in exercitarea drepturilor care decurg din dreptul comunitar privind Piata Interna pot sa solicite interventia SOLVIT daca situatia reclamata indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

- este generata de neaplicarea sau aplicarea necorespunzatoare a dreptului comunitar aferent Pietei Interne (libera circulatie a persoanelor, marfurilor, serviciilor si capitalurilor) de catre administratia unui stat membru;

- prezinta un element transfrontalier (caracterul transfrontalier nu presupune ca petentul sa se afle in alt stat membru decat cel unde a aparut problema; este suficient sa existe un element de extraneitate care sa poata face aplicabile prevederile dreptului comunitar);

- nu exista deja o actiune in justitie pentru solutionarea sa (datorita caracterului informal al actiunii SOLVIT).

ramona-elena

Buna Dana
Nu stiu ce probleme ai intampinat tu la recunoastere...Acum 4 ani nu eram inca in UE si se dadeau recunoasteri...am chiar 2 prieteni aici in Spania care lucreaza ca as.med.si au obtinut recunoasterea inainte ca Romania sa intre in UE.Problema echivalariolor a aparut de cand suntem in UE....desi ar fi trebuit sa fie mult mai usor cu demersurile...dar.....
Nu am inteles cu SOLVIT....scriem,dar cu ce ar presiona asta Ministerul Educatiei din Spania?
Si masurile compensatorii sunt intradevar mentionate pe siteul spaniol cu privire la omologari....dar nu am auzit pe nimeni inca sa fi primit aceasta recomandare de la Ministerul Educatiei Spaniol...in a da un examen sau a realiza un stagiu practic....au primit denegare si atat....
Probabil nu ne ramane decat sa asteptam sa vedem ce noi directive vor da pentru noi cei in situatia lipsei celor 5 ani in ultimi 7...sau absolventi dupa 2006....vor trebui data o solutie si pentru noi....nu au cum sa ne lase pe dinafara...trebuie doar rabdare....
Mie una in mai 2010 imi expira licenta in Romania...se implinesc 5 ani de cand nu mai lucrez in domeniu...sper sa se rezolve ceva pana atunci...daca nu.....la curatenie cu mine....sau in bar de "camarera" ca altceva.........................
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

danadinu

15 June , 2009, 12:41:17 pm #32 Last Edit: 28 January , 2010, 17:59:11 pm by danadinu
buna,Ramona.Tocmai despre aplicarea masurilor compensatorii e vorba.ca celor carora li s-a denegat omologarea sau recunoasterea nu li s/a acordat nici o sansa,cu toate ca directiva UE vorbeste de acele masuri compensatorii.ce probleme am eu ...pai nu indeplinesc acea conditie a directivei referitoare la vechime.nu am lucrat 5 ani consecutivi in tara ,in ultimii 7,deoarece am fost plecata la munca in germania prin intermediul ministerului muncii din Ro.In ceea ce priveste SOLVIT,intra pe pagina lor si citeste exemple de cazuri care au fost solutionate de ei.Eu incerc sa ma agat de fieacare firicel,oricit de mic pentru ca aceasta problema nu ma lasa sa dorm,si tocmai de asta ,cind aflu ceva nou  anunt pe toti cei care sint intr/o situatie asemanatoare,poate asa reusim sa facem ceva.Nu mi/am imaginat ca in spania o sa intimpinam atitea probleme.Am cunostinte in anglia,in noua zeelanda,in germania,in italia.....nu au avut astfel de probleme...au facut niste cursuri...au dat vreun examen....si gata...lucreaza de ani de zile,iar noi aici....stam si asteptam....bafta tuturor................tu unde locuiesti???

adinela

salutare la toata lumea
va rog,in special pe ramona ,sa imi spuneti ce pasi trebuie urmati pt echivalare.de la zero
precizez ca am absolvit sc postliceala in 1998 si am lucrat 3 ani in tara
si,de asemeni,ce acte imi trebuiesc.absolut tot ce trebuie sa fac.va roooog

ramona-elena

Dana,locuiesc in Ontinyent(Valencia),tu?Am sa intru sa vad ce este si pe SOLVIT.

Adinela...pasii sunt destul de simpli...nu trebuiesc multe acte doar ca cele care trebuiesc nu ne ajuta sa obtinem recunoasterea.
Iti faci programare la Subdelegacion del Gobierno-Alta Inspeccion de Educacion din comunitatea in care te aflii(daca esti in Spania)...si te prezinti acolo la data stabilita cu Diploma/Certificatul de competente profesionale tradus ,act de identitate(pasaport),o cerere tip care apare pe net(directivas sectoriales) la http://web.micinn.es/contenido.asp?menu1=4&menu2=6&menu3=&dir=04_Universidades/022EdUnSu/[email protected]/031HoDeTi/031Reconocimiento/05-DoBassi,in cazul tau, Recomandare tradusa de la Ministerul Sanatatii din Romania(obtinerea acestei recomandari am explicat-o detaliat intr-o alta postare).Sa ai si fotocopii dupa diploma,pasaport si Recomandare si bineinteles toate actele in original pentru a pune ei acolo compulsa(stampila) pe fotocopii(originalele nu se opresc).Nu se plateste nicio taxa pentru recunoasterea profesionala (asta trebuie sa ceri daca vrei sa lucrezi);pentru continuare de studii se cere recunoastere academica si se plateste taxa!
Actele nu necesita Apostila de la Haga!
Traducerile se fac numai la anumiti traducatori autorizati din Spania.Nu stiu sincer cu traducerile in Romania cum este....Eu am lucrat si continui sa lucrez cand am nevoie cu Ana Elisa Gil Vodermayer:movil:652814699;fax.:961466047;e-mail:[email protected].Este din Pu├žol(Valencia) insa traducerile se fac prin posta:trimiti prin mail sau fax o fotocopie dupa documentul ce vrei sa-l traduci si in cateva zile iti trimite prin posta traducerea care o platesti la primire.Este 39 euro fiecare document(diploma si recomandarea).Eu o sun mereu inainte sa-i spun ce document ii trimit pt tradus.

"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

adinela

multumesc Ramona
sunt in Spania,chiar in Madrid.Am traducerile facute in tara si chiar cu apost. de la Haga.  Nu stiam atunci ca nu trebuie

ankutel

buna eu sunt noua pe aci.:) am absolvit in 2006 postliceala si lucrez de 2 ani in spital .am depus si eu actele in spania in tarragona si acum astept raspuns .doamna care mi-le preluat nu mia zis ca nu ar fi bune.mai e cineva promatia 2006???
o sa va tin la curent cand imi da raspunsul daca is bune sau nu actele 

gossa

Buna...
am o intrebare pentru danadinu:

spui ca ai apelat la solvit, le-ai expus problema si ai primit un raspuns.

Ti-au rezolvat problema? ai obtinut, prin intermediul lor, recunoasterea profesionala?

toate bune,
gossa
Ma gasiti in facebook: CABINETUL TRADUCATORULUI sau GABINETE DEL TRADUCTOR ANCA NITULESCU sau la adresa: traducator.es.ro@gmail.com. Telefon: 650028599.
www.traduceri-traducciones.eu

danadinu

buna!au transferat cazul la solvit spania si mi-au spus ca dureaza cam 10 saptamini,asa ca inca astept...mai am de asteptat ca 3 sapt.va tin la curent.succes.

erofei nina

  Fetelor, ati mai rezolvat ceva cu diploma de asistent medical? vreau sa va spun ca si eu am ajuns intr-un impas mare si sunt foarte deceptionata...am plecat la drum cu un optimism iar acum sunt atat de dezamagita de tot acest demers de omologare a diplomei...deschid zilnic acest forum sa vad daca a mai aparut cineva cu vreo noutate..sau cu orice alta informatie care sa ne ajute...Ieri, am completat si eu formularul online la solvit si astept..poate, poate apare vreo speranta.
  Spania are nevoie mare de asistente dar ne ingreuneaza procedeul de omologare a diplomei...cum vine asta? Oare chiar nu se sesizeaza nimeni?! ce ar trebui sa facem noi cei cu scolile postliceale si fara cei 5 ani de experienta..sa ne strangem in fata oficialitatilor spaniole si sa facem greva foamei...? rusine sa le fie!
O rog din suflet pe Aly_Aly sa-mi dea adresa de email sau un id...se pare ca ea a reusit si de aceea as avea mai multe intrebari sa-i pun.
  Succes in continuare tuturor...si scrieti mai des pe acest forum..."unde-s multi, puterea creste!"

gossa

Problema nu este a institutiilor din Spania ci a celor din Romania.
Iar Romania nu are nici o graba...
stie ca, atunci cind omologarea va fi o doar o formalitate, sistemul sanitar va avea o mare problema.

In Spania, scoala care formeaza asistenti medicali are grad universitar.
In Romania, nu.
In plus, in ultimii 20 de ani, scoala postliceala sanitara a suferit nenumarate schimbari de plan de invatamint (materii studiate, numar de ore de teorie si practica etc.).
Pina una alta, nu s-a decis care sunt examenele de diferenta de sustinut pentru o omologare de asistent medical cu toate drepturile.

De aceea, omologarea/recunoasterea profesionala titlului de asistent medical se face analizind fiecare caz in parte, in functie de anul in care s-a inceput scoala sanitara postliceala. Si de aceea se cere experienta profesionala de x ani. Asta e fundamental pentru a nu se ajunge la omologare la nivel de infirmiera.

Prin urmare, "cu rabdarea treci marea". Trebuie dovedita experienta profesionala. Altfel, no way, cel putin deocamdata si nimeni nu poate da un termen.

Ideea este ca se poate obtine recunoasterea profesionala daca se merge pe o anume cale si se prezinta un dosar, la biroul potrivit, dupa regulile celor care decid daca e da sau nu.
O sa-mi spuneti ca vad lucrurile prea rece, dar asa sunt cintarite aici, la rece.

Fruntea sus!!!
Ma gasiti in facebook: CABINETUL TRADUCATORULUI sau GABINETE DEL TRADUCTOR ANCA NITULESCU sau la adresa: traducator.es.ro@gmail.com. Telefon: 650028599.
www.traduceri-traducciones.eu

lilimaena

Buna.Citesc de ceva timp ce vi se intampla si adevarul e ca nu stiu ce sa mai cred.Se poate sau nu sa profesam in Spania?Situatia mea e si mai incurcata ,deoarece am facut liceul sanitar ,am lucrat 4 ani dupa care am facut doar 1 an de scoala postliceala pentru echivalare.in total am 12 ani de experienta.Am sa depun totusi actele,am programare pentru data de 10 august,doar ca de la subdelegatia de guvern din Valencia mi-au dat un formular din care reiese ca nu-mi solicita recomandarea de la ministerul sanatatii din Romania.Nu mai inteleg nimic.Am sa va spun ce se intampla si am sa le prezint totusi si recomandarea.Dintre cei care au depus deja poate sa-mi spuna cineva daca sunt bune si traducerile facute in Romania sau e nevoie sa fie totul tradus si legalizat aici?Pe curand.

cris

Buna,

Va urmaresc de ceva timp, mai precis de cind m-am lovit, ca mai toata lumea de aici, de obstacole in omologarea diplomei de asistent medical. Rezumind: am absolvit Sc.Postliceala Sanitara in 1998, am lucrat 2 ani dupa care am venit in Spania. In 2004 m-am intors in Romania pt a lucra 6 luni in acelasi domeniu( dupa cum probabil stiti, daca nu exerciti meseria de asistent medical mai mult de 5 ani, pierzi dreptul de a mai practica pe teritoriul Romaniei aceasta meserie).   In toamna lui 2004 m-am intors in Spania, dar abia anul trecut am pregatit toate documentele necesare pentru omologarea diplomei aici; le-am depus si la exact cit mi-au spus in Subdelegacion, adica la 3 luni, mi-a sosit rapunsul - mi se cere un certificat de la Ministerul sanatatii din Romania conform caruia se demonstreaza ca am lucrat 5 ani consecutiv din ultimii 7. Acest certificat eu l-am solicitat la Minister, inainte de a depune toate actele, mi s-a eliberat o adevarinta care spune ca "se elibereaza pentru a ma sprijini in demersurile necesare pentru recunoasterea diplomei in strainatate....". Cind i-am intrebat de ce nu imi elibereaza certificatul care se cere in Madrid acum pentru omologarea titlului, mi-au spus ca nu se elibereaza decit celor care au lucrat 5 ani din ultimii 7. Atunci ma intreb , cei care nu au aceasta vechime??? Ce posibilitati au?  Am scris din nou celor din Madrid, spunindu-le ca imi este imposibil sa prezint acest certificat, intrucit in ultimii 8 ani am locuit si muncit legal in Spania; pentru credibilitate am prezentat inclusiv o copie de la "vida laboral" de aqui. Astept in continuare sa imi raspunda, au trecut deja 7 saptamini. Daca primesc raspuns am sa va fac cunocut ce contine. Deocamdata sint blocata efectiv in demersurile omologarii diplomei, sint dezamagita si cu putine sperante.
Daca cineva s-a confruntat cu aceeasi problema si a gasit o solutie, rog faceti-o cunoscuta.
Va salut si va doresc mult succes si ....noroc!

mirellita

     Salut.Sunt noua pe forum,sunt si eu asistenta medicala ,deocamdata lucrez in  Romania.As ruga pe cineva care deja lucreaza in Spania ca asistenta medicala ce acte trebuiesc pentru recunoasterea studiilor de asistenta medicala ca sa pot lucra acolo .Am citit si eu pe acest forum dar nimeni nu spune clar ce acte a depus si unde anume in SPANIA .Sunt si eu in posesia acelei faimoase Recomandari de la Ministerul Sanatatii ,va rog daca cineva cunoaste mai mult .

mirellita

            Pentru Cris eu cred ca acea Recomandare de la minister este buna spre exemplu in italia toti cei fara vechime isi iau "recunoasterea"cu aceasta.Poate trebuie sa depui copie dupa cartea de munca cum am mai vazut .As vrea sa stiu de la tine daca se poate unde ai depus aceste acte. 

cris

Buna Mirellita,

Iti scriu mai jos actele care le-am depus eu :
-copie dupa diploma de absolvire a Scolii Postliceale Sanitare
- plan de studii
- foaia matricola. (aceste ultime 2 hirtii, cei de la Scoala postliceala unde tu ai absolvit stiu despre ce e vorba, tu doar le spui ca ai nevoie pt recunoasterea diplomei in strainatate)
- certificatul (recomandarea) de la Ministerul Sanatatii Romania
Toate documentele de mai sus trebuiesc traduse si legalizate. Apostila de la Haga nu este necesara.
- buletin de identitate
Cartea de munca eu nu am prezentat-o, nu se cere , dar nici rau nu poate sa faca daca o prezinti; eu nu aveam mai mult de 2 ani de experienta intr-un spital, medicina interna.

Toate actele le prezinti la Subdelegaci├│n del Gobierno din provincia unde locuiesti, in cazul tau, cum inca esti in Romania , presupun ca trebuie sa le prezinti direct la Madrid. O sa caut adresa, acum nu o am la indemina.

Tie de ce ti-au dat doar recomandarea si nu certificatul cei de la Minister? Citi ani de experienta ai?
Tine-ma la curent daca ai noutati.
Salutari,
Cris

mirellita

  Multumesc Cris pentru informatii si iti doresc rezolvare cat mai rapida.mi s a eliberat acea recomandare pentru ca si eu am vechime doar doi ani ,am terminat in 2007 scoala postliceala iar ca diploma mi s a eliberat "Certificat de Competente Profesionale"iar ca specialitate asistent medical generalist ;lucrez la o sectie de chirurgie generala la un spital de urgenta din Bucuresti acum .Aici in romania la biroul atasat invatamant al ambasadei Spaniei scrie ca trebuie depus la ei copie compulsata dupa pasaport pentru ca acesta contine semnatura apoi pe langa traducerea legalizata dupa ce ai scris si tu mai trebuie si copia compulsata(stampilata cu stampila lor banuiesc)a actelor in limba romana .Eu am fost astazi acolo dar nu au program in august stii e vacanta desi ar fi trebuit sa fie macar cineva, eu aceste informatii le am luat de pe net .aici asa e procedura daca le depui de aici din romania,sau asa cred eu, nu stiu ce sa zic aflam variante si variante.Apropo in Spania ai trimis actele prin posta sau ai fost personal?oicum aceasta luna daca e asa e pierduta,cu vacanta si nici eu ni mai am rabdare m am saturat de mizeria de aici ,de salariul mic si lipsa de respect dar mai mult mizeria si rautatea .M am apucat de aceasta scoala mai tarziu acum imi place meseria asta dar vreau sa ma linistesc sa termin cu stresul si cu obosela .Sper sa fie bine, pana la urma,ai speranta ,poate trebuia sa depui si o adeverinta cu vechimea ceva,nu sti ,oricum am mai citit ca ei te tin la curent cu ceea ce mai trebuie.Multumesc si mai vorbim.Pa.

alex_vf

SALTARE.
NUMELE MEU ESTE ALEX, SUNT MAI LA INCEPUT CU PROCESUL ASTA. SI EU AM TERMINAT TOT IN 2007, LUCREZ DE ATUNCI, AM STRANS ACTELE DOAR CA NU STIU INCA UNDE VREAU SA MERG. AM URMAT NIJTE CURSURI LA CERVANTES IN BUC, CA ERAM BUCHIE. ACUM INSA NU STIU DACA ESTE MAI BINE SA LAS ACTELE LA BIROU SAU..SA LE TRIMIT CU FEDERAL EXPRES-UL? . MA PUTETI AJUTA CU O PARERE CEVA? PENTRU UN CONTACT MAI RAPID , DACA FOLOSITI YAHOO MESSENGER ID MEU ESTE ASE_LIX1985. MULTAM FAIN

cris

Pentru cei care au terminat incepind cu promotia 2006, si li s-au eliberat "Certificat de competente profesionala" si nu "Diploma de absolvire a Scolii Postliceale Sanitare" care aici in Spania nu este recunoscuta, cred ca este este un avantaj. Nu sint sigura, dar cred ca am citit pe undeva ca "Certificatul de competenta profesionala" este recunoscut, in schimb stiu sigur ca "Diploma...." nu o recunosc, deoarece ei nu recunosc "Scoala Postliceala", pentru spanioli nu este o institutie de invatamint superior.

mirellita

      Cris mi ai dat o veste buna ,multumesc si sa primesti si tu vesti bune .Alex ,nu stiu in ce masura te ai ocupat de acte ,eu tocmai asta ziceam inainte ca noi cei din romania oricum trebuie sa trecem pe la biroul lor din intrarea bitolia pentru ca ne vor pune o stampila pe copia in limba romana a actelor noastre si apoi impreuna cu copiile legalizate dupa dipl., plan de invatamain foaie matricola  sa intrebam daca neaparat le trimitem pri ei sau le putem trimite si noi personal la Madrid .Acum luna asta din pacate totul e inchis acolo eu am fost chiar ieri si nu ea nimeni cred ca sunt in vacanta  luna aceasta.Daca mai trebuiesc "oaresce "acte sa mi spui si mie te rog,in rest asteptare .

danalavy

buna.abia am descoperit si eu acest forum si mi s-a parut foarte interesant avand in vedere ca termin si eu in toamna facultatea de asistenta medicala.mi-as dori  sa ajung si eu prin spania sa lucrez in domeniu avand in vedere ca in perioada asta toate posturile sunt blocate in spitale
(cel putin in orasul meu,nu stiu cum e in alte parti)
as vrea sa stiu daca iti trebuie experienta ca sa lucrezi in spania, care sunt atributiile unei asistente (am auzit ca in afara o asistenta medicala nu face aceleasi lucruri pe care le face in tara). v-am pupat

mirellita

    Buna Dana,actele necesare au fost prezentate mai sus de mine si de Cris precum si unde trebuie sa mergi sa le depui despre procedura am inteles ca numai trebuie apostilate ci numai traduse si legalizate,daca stie cinava mai mult sa ne spuna as ruga dupa cum vad nu mai scrie nimeni din aceeia care si au luat omologarea sa ne spuna ce au trimis la minister si pe unde si cum se lucreaza in spania ;eu personal cred ca important aeste sa stim bine limba spaniola iar despre meserie se invata la locul de munca dar e foarte bine sa ti formezi mana intr un spital ,adica sa prinzi o vena ,modul de prelevare al analizelor de sange,sonde urinare,nazogastice ,urmarirea pacientului cu nevoile sale,eu zic ca nu e greu dar dupa mine trebuiesc niste luni bune de practica in tara pentru siguranta ta.Din ce m am interesat eu am inteles ca au nevoie de personal si conditiile de munca sunt foarte bune .Eu oscilez intre a pleca in Italia sau in Spania sa vedem ,imi pregatesc acum pentru Spania si mai vedem,as vrea tare mult sa ne spuna cineva mai multe.Salut.

xanax

Salutare tuturor!
Nu stiu daca pana acum a reusit cineva sa isi omologheze diploma de asistent medical absolvent de scoala postliceala cu cea de diplomado en enfermeria. Am citit una din primele postari pe acest forum si cineva spunea ca ar fi reusit aceasta "performanta".
Din punctul meu de vedere si din experienta proprie, nu stiu cand si cum se va putea intampla asta. Am terminat postliceala in 1995 si am 12 ani vechime in munca, fara sa mai pun la socoteala gradul principal sau specializarea in pediatrie. Eu am depus actele cerute pentru omologare anul trecut in martie. Le adusesem din tara traduse si legalizate si apostilate (ulterior am aflat ca nu mai era necesara apostilarea). Am depus doua maldare de acte la Alta Delegacion del Gobierno en Catalunya (Barcelona), unul pentru diploma de bacalaureat si celelalt pentru diploma de postliceala. Dupa 3 luni am primit instiintare ca puteam merge sa imi ridic echivalentul diplomei de bacalaureat (Graduada en ESO y Bachiller) - asta a mers relativ repede si fara probleme. In octombrie, la 6 luni de la inceperea tambalaului cu omologarea diplomei de postliceala am primit o alta instiintare de la MEC, de la Madrid in care eram anuntata ca nu se poate sa imi fie recunoscuta diploma ca asistenta medicala pentru ca nu concorda forma de scolarizare de studii de scoala postliceala cu studii universitare si ca pot aduce "alegaciones" in termen de 14 zile. Am mers la un avocat care se lauda ca are experienta in domeniu si care mi-a scris respectiva contestatie si mi-a incasat 450 euro, iar dupa alte 2 saptamani am primit decizia finala de la Madrid: DENEGADO. Bun, si cu banii luati si fara nici un rezultat pozitiv, am inceput a doua oara formalitatile de omologare, daca diplomada en enfermeria nu se poate, atunci sa fie macar tecnico auxiliar en cuidados de enfermeria. Alte taxe, alt timp pierdut. Am sunat la Madrid de mi s-a acrit pana cand catadicsea cate o centralista sa imi preia apelul si de 3 ori raspunsul a fost negativ, cum ca a doua cerere de omologare nu figureaza in baza lor de date. Am mers atunci la biroul unde depusesem actele a doua oara, la Barcelona si de acolo m-au "lamurit": nu se mai trimit dosarele la Madrid pentru auxiliari de enfermeria, ci se verifica in alta parte, in Barcelona si asta dureaza intre ... 1 an si 1 an si jumatate!!!!
Dupa atata timp pierdut si bani cheltuiti am ajuns la concluzia ca un asistent roman, scolarizat acum 15 ani, e prost cu diploma! De acord, au aparut si in Romania colegiile universitare, la fel cu durata de 3 ani de unde se iese cu diploma, ceva mai sus de mai noul "certificat de competente", insa nu cred ca se poate sa i se ia dreptul cuiva care a terminat o postliceala sa nu lucreze pe meseria lui in Spania!

cris

Quote from: xanax on 05 August , 2009, 18:24:10 pm
Salutare tuturor!
Nu stiu daca pana acum a reusit cineva sa isi omologheze diploma de asistent medical absolvent de scoala postliceala cu cea de diplomado en enfermeria. Am citit una din primele postari pe acest forum si cineva spunea ca ar fi reusit aceasta "performanta".
Din punctul meu de vedere si din experienta proprie, nu stiu cand si cum se va putea intampla asta. Am terminat postliceala in 1995 si am 12 ani vechime in munca, fara sa mai pun la socoteala gradul principal sau specializarea in pediatrie. Eu am depus actele cerute pentru omologare anul trecut in martie. Le adusesem din tara traduse si legalizate si apostilate (ulterior am aflat ca nu mai era necesara apostilarea). Am depus doua maldare de acte la Alta Delegacion del Gobierno en Catalunya (Barcelona), unul pentru diploma de bacalaureat si celelalt pentru diploma de postliceala. Dupa 3 luni am primit instiintare ca puteam merge sa imi ridic echivalentul diplomei de bacalaureat (Graduada en ESO y Bachiller) - asta a mers relativ repede si fara probleme. In octombrie, la 6 luni de la inceperea tambalaului cu omologarea diplomei de postliceala am primit o alta instiintare de la MEC, de la Madrid in care eram anuntata ca nu se poate sa imi fie recunoscuta diploma ca asistenta medicala pentru ca nu concorda forma de scolarizare de studii de scoala postliceala cu studii universitare si ca pot aduce "alegaciones" in termen de 14 zile. Am mers la un avocat care se lauda ca are experienta in domeniu si care mi-a scris respectiva contestatie si mi-a incasat 450 euro, iar dupa alte 2 saptamani am primit decizia finala de la Madrid: DENEGADO. Bun, si cu banii luati si fara nici un rezultat pozitiv, am inceput a doua oara formalitatile de omologare, daca diplomada en enfermeria nu se poate, atunci sa fie macar tecnico auxiliar en cuidados de enfermeria. Alte taxe, alt timp pierdut. Am sunat la Madrid de mi s-a acrit pana cand catadicsea cate o centralista sa imi preia apelul si de 3 ori raspunsul a fost negativ, cum ca a doua cerere de omologare nu figureaza in baza lor de date. Am mers atunci la biroul unde depusesem actele a doua oara, la Barcelona si de acolo m-au "lamurit": nu se mai trimit dosarele la Madrid pentru auxiliari de enfermeria, ci se verifica in alta parte, in Barcelona si asta dureaza intre ... 1 an si 1 an si jumatate!!!!
Dupa atata timp pierdut si bani cheltuiti am ajuns la concluzia ca un asistent roman, scolarizat acum 15 ani, e prost cu diploma! De acord, au aparut si in Romania colegiile universitare, la fel cu durata de 3 ani de unde se iese cu diploma, ceva mai sus de mai noul "certificat de competente", insa nu cred ca se poate sa i se ia dreptul cuiva care a terminat o postliceala sa nu lucreze pe meseria lui in Spania!Buna Xanax,

O intrebare : cind ti-au dat raspunsul , atit prima data cit si a doua  oara, nu i-ai intrebat care sint masurile compensatorii despre care se vorbeste in directiva europeana nu-mi amintesc acum ce nr, adica daca nu exista posibilitatea de a face vreun curs  sau a sustine vreun examen in vederea omologarii diplomei? daca tot nu recunosc Scoala Postliceala ca o forma de invatamint superior....

xanax

Prima data, cand am primit "denegado" pentru solicitarea omologarii ca diplomada en enfermeria, mi-au spus doar ca pot solicita omologarea diplomei pe care o am ca auxiliar de nefermeria, adica sa fie  conform cu catalogul oficial de titulos non-universitare, motiv pentru care am reluat formalitatile pentru omologarea ca auxiliar de enfermeria.
Ca sa ma inscriu la o forma de invatamant, de formare profesionala de grad superior, imi cer deja diploma si materiile omologate, ca sa imi poata echivala, zic ei, anumite materii.
Ca sa ma duc la scoala universitara de enfermeria, imi "ofera" posibilitatea de acces ori via celor peste 25 de ani, ori via humanidades sau ciencias de la salud. Si intr-un caz si in altul, pe langa faptul ca trebuie sa aduc dovada ca am studii de specialitate, pe langa bacalaureat, si trebuie sa trec de PAU (pruebas de acceso a la universidad), probe care constau in examinarea la lb si literatura castellana, lb si literatura catalana si o limba straina la alegere, apoi proba la matematica si biologie.
Am fost si am intrebat la secretariatele a 2 universitati ce anume trebuie sa fac si unde sa ma duc sa ma interesez despre ce trebuie facut sa imi pot regulariza studiile aici; m-au trimis la Barcelona la oficina de orientacion universitaria. De acolo mi-au dat 2-3 brosurici si m-au trimis la UNED sa cer o adeverinta cum ca am bacalaureatul si ca sunt cetatean UE si sa pot intra la universitate, in anul I. NICAIERI insa nu am primit un raspuns clar si concis despre ce anume trebuie sa fac in situatia mea. Doar te plimba pe drumuri dintr-un loc in altul, fara sa dea vreo informatie la subiect.

mirellita

     Buna seara tuturor,este nedrept ce se intampla cu recunoasterea meseriei noastre in Spania,spre ex in Anglia se recunoaste automat celor care au terminat in anii 2006 si 2007 dar numai la cei care au facut studii universitare de scurta durata si cei cu facultate nu si celor care au facut postliceala ca mine spre ex.;li se mai recunoaste automat si celor care au ca diploma certificat de competente profesionale si au lucrat cinci ani din ultimii sapte bineinteles la toti cei enumerati pana acum care si au scos de la minister certificatul de conformitate deci ;pana acum nimic interesant dar la ei cei care nu fac parte din aceste cazuri enumerate mai sus ,acelora nu li se mai vor recunoaste automat calificarea ci vor face o perioada de practica in unitati abilitate de oammrul lor cum ar fi si daca vor face fata acolo li se va recunoaste si lor profesia.Asta scrie pe un site al englezilor.Deci daca ei care vorba aia sunt mai pretentiosi cum s ar zice si tot recunoasc si celelalte diplome dupa o perioada de practica de ce oare spaniolii nu o fac ca doar asta este o directiva europeana pentru recunoastere profesionala odata cu intrarea in ue a tarii noastre;nu stiu ce sa mai zic.probabil in cazul de mai sus trebuie scris la solvit si vazut de ce si cealalta modalitate adica acea cu practica si cu testele nu se aplica in Spania.Salutare si s auzim de bine.

danadinu

Buna,tuturor!
un sfat pentru cei care inca nu s-au decis in ce tara sa mearga sa lucreze ca asistent:nu alegeti spania!!!deocamdata sint foarte putini cei care au obtinut omologarea,si din pacate nu posteaza nici unul pe aceste site-uri,ca sa ne spuna cum au reusit.Asa cum poate am mai spus am prieteni in anglia,italia,noua zeelanda care lucreaza de mult timp si au obtinut omologarea f repede.  .Pentru celelalte persoane:scrieti si voi la solvit.....poate ne ajuta cumva....eu nu am inca nici un raspuns,dar nu-mi pierd speranta!
Pt Xanax..ai incercat  sa soliciti si "reconocimiento a efectos profesionales"??....
in rest.........poate ca ar trebui sa ne adunam intr.o zi toti si sa mergem la madrid,la usa ministerului...dar oare sintem atit de uniti?????sau poate ca ar trebui sa angajam toti un avocat..nu stiu..sa formam o asociatie....stiu ca suna aberant....dar, dupa cum se vede,  nu avansam deloc....
Sa auzim numai de bine!

alex_vf

nu e de loc aberant. eu voiam sa va propun celor care sunteit de prin bucuresti sa ne intalnim sa mergem toti odata. sau macar hai sa ne intalnim for real. id meu e ase_lix1985. ma gandesc ca poate mai multe capete gandesc mai bine decat unul singur, si ala cu mintea inprastiata.   app de italia, am un preten care a plecat in mai si pamaacum nu a gasit de munca, asta in conditiiler in care a dat ipasvi si a stat la paova vreo luna juma. are recunoasterea primita de la roma si sta cu ea in buzunar.

ramona-elena

Nu am mai postat de mult...2 luni...3...Am nascut o minunatie de fetita...nu mai am timp nici sa respir...

Am reusit sa trimit la Madrid recomandarea de la Min.Sanatatii din Bucuresti...dar nu cred ca ma va ajuta cu nimic din cate am citit in alte postari.........
Ideea cu asociatia este interesanta...Eu una ma aflu in Spania.
Eu am 2 prieteni care au obtinut recunoasterea profesionala...unul din ei chiar lucreaza,problema este ca au obtinut echivalarile inainte sa intram in UE...problemele au aparut dupa ce am intrat in UE...PARADOXAL...TREBUIA SA FIE MAI USOR ACUM DAR......!!!!

Va anunt daca primesc denegado.....
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

mirellita

      Ramona-Elena ,sa ti traiasca fetita,cum se zice pe la noi sa fie sanatoasa si sa aiba parte de toate lucrurile bune si ti mai doresc sa ti vina si recunoasterea cat mai repede.Eu am mai citit pe net ca Romania si Bulgaria se judeca cu mai multe tari din ue pentru ca nu ne recunosc studiile si se pare ca acest proces va dura cam doi ani ,eu sunt sigura ca pana la urma tot se vor recunoaste.Eu vreau sa mi depun si pentru italia sa fie acolo chiar daca vreau sa lucrez in Spania dar vazand ce se intampla daca voi avea mai devreme rec. in italia voi pleca acolo pentru inceput.Daca cineva ar putea sa mi spuna ce documente trebuiesc pentru italia sau mai bine zis daca trebuie sa le apostilez sa le traduc legalizez si supralegalizez (exista acel forum pentru Italia)sau sa folosesc varianta mai simpla numai traduse si legalizate si atat cum cred eu de fapt ca trebuie de cand am intrat in UE.Daca stie cineva sa-mi spuna as ruga daca se poate.Alex ce ai facut cu actele pentru Spania ai fost la biroul atasat invatamant al ambasadei Spaniei sau cum ai procedat tu te rog sa mi  spui si mie eu m am interesat de program si se lucreaza si in luna asta martea si joia ,trebuie sa mergem acolo cu actele cu apostila de la Haga ,traduse si legalizate si supralegalizate,asa mi a spus tipa de acolo la telefon pe un ton cam plictisit si mai mult in sila,ce sa faci de... Salut pe toata lumea si s auzim de bine de la toata lumea.