• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
26 October , 2021, 04:27:19 am

News:

In perioada 1-19 decembrie 2012 forumul a functionat doar partial din cauza unor probleme tehnice. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.


asistenti medicali in spania

Started by neacsu, 01 November , 2006, 09:56:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ramona-elena

eu stau la 80 km de valencia....mai este cineva prin zona?
ma bucur tare mult ca am devenit asa comunicative.incep sa simt spiritul de colegialitate.
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

danadinu

probabil ca in scrisoare ni se va spune unde sa cerem mai multe informatii in legatura cu locul desfasurarii examenului si bibliografia.
Nimeni din castilla si leon?

MIMAMI


ale

Buna tuturor...eu sunt la inceput de drum si am o intrebare programa analitica tebuie si legalizata???eu am inteles doar tradusa si atata,luna viitoare actele vor fi gata si ma duc la subdelegacin del gubierno sa le depun personal....ai apoi mai vedem ce se intampla...

BETTY

Cine primeste scrisoarea acasa saptamina care vine va rugam sa o publicati ca sa stim din timp ce avem de facut sa nu mai pierdem timpul,acum nu mai este timp de pierdut,trebuie sa ne pregatim.Ma bucur ca ati vb cu d-nd Margarita atunci daca v-a spus acelasi lucru ca si mie atunci informatia este adevarata.Si trebuie sa me incurajam sa trecem cu bine acest ex nu cred ca nu putem sa facem fata la acest ex.va rog cine primeste scrisoarea primul sa o publice, multumesc

lorelai-39

Pentru toata lumea interesata de ce spune legea,aici postez partea din decretul din 2008 referitor la asistentii medicali care au absolvit inainte de data aderarii Romaniei la UE.
Artículo 46. Derechos adquiridos específicos de las enfermeras de cuidados generales adquiridos en Rumania.

1. Por lo que respecta a los títulos rumanos de formación de enfermera responsable de cuidados generales, se aplicarán únicamente las normas sobre derechos adquiridos que figuran a continuación.

2. En el caso de nacionales de los Estados miembros cuyos títulos de formación de enfermera responsable de cuidados generales hayan sido expedidos en Rumania o cuya formación hubiera comenzado en dicho Estado antes del 1 de enero de 2007, fecha de su adhesión a la Unión Europea, y que no cumplan los requisitos mínimos en materia de formación establecidos en el artículo 43, se reconocerán los títulos de formación de enfermera responsable de cuidados generales (Certificat de competente profesionale de asistent medical generalist), con titulación de enseñanza postsecundaria otorgada por una sócala postliceala, si van acompañados de un certificado que acredite que esas personas han ejercido efectiva y lícitamente en Rumania las actividades de enfermera, dispensando cuidados generales, durante al menos cinco años consecutivos en el transcurso de los siete años anteriores a la fecha de expedición del certificado.

3. Las actividades anteriormente mencionadas deberán haber incluido una responsabilidad plena en la programación, la organización y la administración de los cuidados de enfermería prestados al paciente.

BETTY

Daca ai putea explica ce inseamna asta ptr ca tot felul de legii apar dar nu sint totusi pe intelesul fiecaruia,si totusi unde este legea asta pe ce adresa de care minister?

ramona-elena

15 November , 2009, 15:49:51 pm #247 Last Edit: 15 November , 2009, 15:53:37 pm by ramona-elena
betty intra aici http://www.msps.es/profesionales/formacion/recoTitulosEuro.htm si ai sa gasesti tot decretul(El Real Decreto 1837/2008  , de 8 de noviembre).ce a postat lorelai vrea sa spuna ce stiam pana acum.se dau echivalarile pt asistenti medicali care au lucrat 5 ani in ultimii 7.ce nu stiam noi si nu apare in decret sunt masurile compensatorii.
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

MIMAMI

fetelor stiti voi ceva despre homologarea titului cu aux. de enfermeriesi recunoasterea profesionala daca se poate in acelasi timp?

ramona-elena

am "rasfoit" un pic internetul si pt cele care vreti sa cititi ceva de enfermerie in spaniola pt examen ca sa va familiarizati cu termenii va las link-urile urmatoare:

http://www.aibarra.org/Manual/default.htm
http://www.monografias.com/trabajos32/tecnicas-enfermeria/tecnicas-enfermeria.shtml
http://www.terra.es/personal/duenas/home_.htm

mi s-au parut interesante...daca gasiti voi altceva va rog sa postati.
spor la treaba ;)
sunt curioasa sa-mi spuneti daca va sunt utile,sa comentam impreuna nelamuriri...sa studiem impreuna :)
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

BETTY

Problema e ca eu am recomandarea de la ministerul sanatatii in care zice ca am  lucrat timp de 10 ani, dar cind am intrebat pe Margarita mi s-a zis ca nu este buna ptr ca cei din Ro dau certificat la cei care au diploma incepind din 2003 nu din 1997 cum o am eu,iar mie mi s-a dat recomandare si cind am intrebat in Ro mi s-a zis ca sa am certificatul care cer ei sa am diploma dupa 2003,pina la urma sintem in voia sortii sper sa avem ia soare si pe strada noastra.

danadinu

buna!betty ,ai intrebat pe Margarita daca esti pe lista?ca si eu tot o recomandare am  din tara, si mi-a spus ca imi vor trimite scrisoare.

danadinu

Si alta chestie:mi-a mai spus ca stirea despre examen circula pe mai multe foruri pe net,si ca e deja publica :o voi aveti idee unde putem citi mai multe?ca eu alt forum ,in afara de asta si romaniadinspania nu mai stiu

danadinu

aici puteti citi decretul care s-a publicat in boe in 8 nov si unde sint mai multe date de exemplu :articolele 21,22 si 23 e despre masuri compensatorii,proba de aptitudini si practica.
http://www.derecho.com/l/boe/real-decreto-1837-2008-incorporan-ordenamiento-juridico-espa%F1ol-directiva-2005-36-ce-parlamento-europeo-consejo-7-septiembre-2005-directiva-2006-100-ce-consejo-20-noviembre-2006-relativas-reconocimiento-cualificaciones-profesionales-asi-determinados-aspectos-ejercicio-profesion-abogado/.

BETTY

Eu tot recomandare am si tot la fel mi s-a spus ca o sa dau ex.eu am citit acel articol dar dupa cum vad si in cazul meu se va lau masuri compensatori adica ex.ptr ca recomandarea nu le este buna ptr nimic si in diploma am 4600 ore si in recomandare zice ca am lucrat din 1997-2007 si mi-a spus ca trebuia cei de la minister sa-mi dea alt tip de certificat nu recomandare iar cind am intrebat la minister in ro.mi s-a raspuns ca diploma mea este inainte de 2003 atunci ce vina am eu ca am studiat inainte de anul 2003 pina la urma si guvernantii astia fac legile dupa ureche si noi avem de suferit dupa ce ca nu ne ofera mim. de un trai decent si atunci cind emigram ne pun bete in roate cu legile care le dau.Sint f. nervoasa pe guvernanti din Ro care au furat tot si ne-a obligat sa plecam din locul nostru de bastina.

gossa

dy, cind "iti pune dosarul la arhiva" inseamna ca il dau drept rezolvat si nu se mai ocupa de el, iar tu trebuie sa incepi din nou toate formalitatile, daca te intereseaza. Ca sa nu iei totul de la capat, trebuie sa prezinti documentele cerute de ei in termenul specificat.

Quote from: dy on 31 October , 2009, 14:09:16 pm
pt ramona -elena,
multumesc mult pt raspuns si pt explicatii.eu am depus actele cand eram in valencia,si le-am depus prin intermediul  subdelegatiei de guvern din valencia ,la oficina care se ocupa de omologarea titlurilor,eu am mers acolo,am intrebat,ei mi-au zis ce acte am nevoie,le-am dus ,am completat o cerere tot sub indrumarea lor si ei le-au trimis.Dupa 3 sau 4 luni,nu-mi amintesc bine,mi-a venit raspuns ,ca imi lipseste certificatul de conformitate ,nicidecum ca e rasp denegat.Mi-au zis ca in cazul in care nu trimit acel certificat,o sa imi puna dosarul la arhiva.si acolo e sigur.pe mine ma intereseaza acum,cum sa fac sa imi scoata cineva dosarul de acolo si sa imi ataseze si certificatul si sa imi continue  tramitele,intelegi?e o idee cu scrisoarea de mana,dar oare imi raspunde cineva????merci mult oricum
Ma gasiti in facebook: CABINETUL TRADUCATORULUI sau GABINETE DEL TRADUCTOR ANCA NITULESCU sau la adresa: traducator.es.ro@gmail.com. Telefon: 650028599.
www.traduceri-traducciones.eu

gossa

programa analitica (traducerea adica) nu trebuie legalizata, se depune copie simpla.

Quote from: ale on 14 November , 2009, 09:31:17 am
Buna tuturor...eu sunt la inceput de drum si am o intrebare programa analitica tebuie si legalizata???eu am inteles doar tradusa si atata,luna viitoare actele vor fi gata si ma duc la subdelegacin del gubierno sa le depun personal....ai apoi mai vedem ce se intampla...
Ma gasiti in facebook: CABINETUL TRADUCATORULUI sau GABINETE DEL TRADUCTOR ANCA NITULESCU sau la adresa: traducator.es.ro@gmail.com. Telefon: 650028599.
www.traduceri-traducciones.eu

ramona-elena

fetelor vad ca tot vorbiti de programa analitica....vi s-a cerut la dosar sau a-ti depus-o voi din proprie initiativa?mie mi-au cerut doar:fotocopie dupa pasaport,diploma tradusa si cerere de solicitare dupa care mi-au trimis scrisoare cum ca imi lipseste faimosul certificat(recomandare)dar de programa analitica nu mi-au pomenit nimic!!!
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

Gabitza

Programa analitica le cere celor care au terminat colegiul. Eu am depus ca i tine pasaport, rezidenta ( NIE ), diploma, foaia matricola, certificat de casatorie. Dupa 3 luni mi-au trimis scrisoare ca trebuie sa depun programa analitica in schimb mie inca nu mi-a cerut nimeni niciun certificat sau recomandare.... Oare ma trezesc peste alte 3 luni ca-mi cer si asta? Va pup.

erofei nina

ura gossa!!!...traiesti!..glumesc bineinteles!!! ma bucur ca ai revenit  pe forum si ca ne mai ajuti cu informatii noi...mie cel putin imi insufli un optimism doar prin simpla ta prezenta...astept vesti noi si bune! ::))

danadinu

programa analitica cred ca se cere numai la omologrea diplomei.oricum,e mai bine sa o depuneti,daca o aveti.depuneti tot ce aveti,fetelor!eu am depus si adeverinta de principal...

erofei nina

si eu am depus tot ce am avut..pana si certificatul de la OAMR, adeverinte de la locul de munca, recomandare de la medicii cu care am lucrat, foaia matricola iar in loc de programa analitica (pe care o au cei cu colegiu )am depus planul de invatamant cu orele de teorie, orele de practica..etc
ca o noutate...am o prietena care tocmai a sunat-o pe d-na Margarita sa intrebe de dosarul ei (arhivat de ceva timp, din pacate) si careia d-na Margarita i-a spus ca de doua saptamani suna telefonul neincetat si sunt foarte multe persoane care se intereseaza de dosarele lor. A mentionat ca masurile compensatorii  nu sunt inca aprobate si nu au cum sa apara pe internet iar in acest moment se ocupa de dosarele celor  care au depus din 2007 pana in septembrie 2009!!!! eu sunt cu inima stransa intrucat eu am depus la inceputul lui septembrie... :( .

cameliamary

BUNA FETELOR,
A TRECUT CEVA TIMP DE CIND N-AM MAI SCRIS NIMIC PE FORUM DAR AM CITIT DESPRE D-NA MARGARITA ASA CA AZI AM VORBIT SI EU CU EA.EU DACA VA MAI AMINTITI EU AM DEPUS DOSARUL PTR RECUNOASTERE IN IUNIE 2008 IAR INSEPTEMBRIE 2008 AM PRIMIT RASPUNS CUM CA AM NEVOIE DE CERTIFICATUL DE COMPETENTE PROFESIONALE DESPRE CARE STITI. CUM EU AM LUCRAT IN TARA 8 ANI (DAR DIN 1994 PINA IN 2002)AM PRESUPUS CA NU MAI POT FACE NIMIC(NU STIAM PE ATUNCI DE RECOMANDARE SI NICI DE MASURILE COMPENSATORII) ASA CA AM SOLICITAT IN NOIEMBRIE HOMOLOGAREA CA TECNICO EN CUIDADOS AUXILIARES DE ENFERMERIA CARE TOT IN TRAMITE E ...(AM PLATIT SI UN BOU DE AVOCAT PTRU ASTA) ...IN FINE ...D-NA MARGARITA MI-A GASIT DOSARUL SI MI-A SPUS CA TREBUIE SA TRIMIT O SCRISOARE URGENTA LA MINISTER IN CARE SA SPECIFIC CA NU CRED CA INDEPLINESC CONDITIILE PTRU RECUNOASTERA AUTOMATA MOTIV PENTRU CARE SINT INTERESATA DE MASURILE COMPENSATORII(STIA DEJA CA LA MULTI DINTRE NOI MINISTERUL SANATATII LE ELIBEREAZA RECOMANDARE DAR MI-A ZIS CA RECOMANDAREA AUTORIZEAZA EXERCITAREA PROFESIEI PE TERITORIUL ROMANIEI NU IN AFARA).
MI-A MAI ZIS DE ASEMENEA CA MA ROAGA SA POSTEZ PE FORUM SA NU MAI SUNAM PTRU CA NU SE POATE OCUPA DE RELATII TELEFONICE (SI SINT DESTUL DE MULTE) SI IN ACELEASI TIMP SA SE OCUPE DE CEEA CE REALMENTE NE INTERESEAZA .CEI CARE SINTETI IN ACEEASI SITUATIE SCRIETI LA MINISTER URGENT SAU DACA SINTETI NELAMURITI ADRESA MEA DE MES ESTE URMATOAREA . [email protected]        URAAAAAAAAA S-AR PAREA CA IESE SOARELE SI PENTRU NOI.NE MAI AUZIM    ,UN SALUDO.

danadinu

Cred ca Margarita ar trebui sa ceara un pic de ajutor cu acele scrisori,ca saptamina asta a spus tuturor sa nu mai sunam,ca nu se poate ocupa si de scrisori si de telefon. Oricum e o persoana deosebit de amabila .Daca masurile compensatorii nu s-au aprobat,cum vor organiza acel examen,oare???mai bine sa asteptam scrisoarea sa vedem ce ne spun.BAFTA TUTUROR!

BETTY

Eu totusi  nu inteleg cum de ministerul din ro.da acesta recomandare si ptr ce ne trebuie aceasta recomandare in Romania? Noi ca sa lucram nu avem nevoie de nici o recomandare daca solicitii certificat sau recomandare o ceri ptr ca sa lucrezi in U.E. logic,ca sa lucrezi in Ro nu ai nevoie de recomandare dupa cite stiu eu. ???

cameliamary

D-NA MARGARITA S-A REFERIT CA ACEA HIRTIE NU NE SERVESTE DE PRA MULT AICI IN SPANIA ,CERTIFICATUL ATESTA FAPTUL CA ESTI PREGATITA PROFESIONAL IN ACEST MOMENT IAR RECOMANDAREA ATESTA CA AI LUCRAT XX ANI SI CA LA MOMENTUL RESPECTIV ERAI PREGATITA ,CAM ASA CEVA
IAR IN CEEA CE PRIVESTE MINISTERUL SANATATII DIN ROMANIA CE SA MAI VORBIM....FARA COMENTARII ...EU AM SUNAT SI MI-AM NOTAT TOT CE-MI CEREAU PTR RECOMANDARE SI LA APROAPE 2 LUNI CIND M-AM UITAT IN INTERNET PE PAGINA LOR APAREA CA-MI LIPSESTE ADEVERINTA CU PERIOADA DE STUDII,O CHESTIE ILOGICA DACA STAI SA CITESTI PE ORICE DIPLOMA PUNE DE CIND PINA CIND AI STUDIAT.,DAR TOT SA MAI CEARA CEVA ,SA MAI INTIRZIE...ACUM TREBUIE SA MAI ASTEPT INCA 3 SAPTAMINI PENTRU ACEA RECOMANDARE ...ASTA E MACAR SA FOLOSEASCA LS CEVA ATATA ASTEPTARE.VA PUP,SA NE AUZIM CU BINE...

gossa

Quote from: erofeinina on 16 November , 2009, 18:27:33 pm
ura gossa!!!...traiesti!..glumesc bineinteles!!! ma bucur ca ai revenit  pe forum si ca ne mai ajuti cu informatii noi...mie cel putin imi insufli un optimism doar prin simpla ta prezenta...astept vesti noi si bune! ::))


Buna... sunt pe aici si am citit toate mesajele de la ultima vizita (!). Deocamdata investighez, sa vad daca s-au aprobat aceste masuri compensatorii si cum arata ele, in ce conditii etc.

In ceea ce priveste programa analitica, ei o cer cu titlu optional, adica nu e obligatorie. Dar te ajuta. Dupa cum, daca ceri recunoastere profesionala, e clar ca trebuie sa demonstrezi ca ai experienta profesionala pe care ei o considera necesara ca sa zica DA.
Ma gasiti in facebook: CABINETUL TRADUCATORULUI sau GABINETE DEL TRADUCTOR ANCA NITULESCU sau la adresa: traducator.es.ro@gmail.com. Telefon: 650028599.
www.traduceri-traducciones.eu

irenne

eu am sunat-o pe Margarita si mi-a spus ca sunt in aer.....adica: mi-au trimis acum un an o scrisoare cum ca dosarul e incomplet si ca trebuie sa le trimit dovada ca am lucrat cei 5 ani din ultimii 7...cum nu puteam sa demonstrez asta, am lasat-o balta....maaare greseala....cica trebuia sa le raspund ca nu indeplinesc conditiile... :-[ ...acum am trimis cea scrisoare....sa vad ce se intampla....in schimb, mi-a zis ca examenul e teoretic,nu si practic. ???

dia craiova

buna dragele mele colege.sunt diana din craiova si sunt asistenta la un medic de familie.m am hotarat de curand sa plec si eu la mama mea care este de 2 ani in spania.dupa ce am descoperit forumul vostru si l am citit am fost  descurajata de ceea ce am citit.ma intreb acum daca merita sa incerc in spania sau sa mi fac actele pt.italia.voi ce ma sfatuiti?
eu am terminat scoala postliceala sanitara in 2002 si anul acesta am dat gradul principal.daca stiti vreo firma serioasa pt italia va rog sa mi dati si mie adresa.astept raspuns de la voi.sa mi spuneti va rog daca se merita sa incerc in spania sau sa nu ma mai complic va multumesc frumos va pup :-*

MIMAMI

buna. sunt mihaela.am vorbit cu margarita si mi a spus urmatoarele: putem avea titulul de aux de enferm si trebuie sa renuntam la el in momentul in care aprobam masurile compens . ca ex va fi in 30 ianuarie