• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
18 October , 2021, 02:59:41 am

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


Firma din RO care presteaza servicii in Spania

Started by toronto, 22 April , 2010, 16:09:18 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

toronto

Buna ziua,

sunt nou in ceea ce priveste spatiul hispanic si de fapt absolut in ceata cu orice procedura administrativa relativa la munca in Spania.

Orice ajutor este binevenit.

Iata situatia:

Eu am o firma de consultanta IT in Romania (eu fiind unic administrator si fara angajati). In 2007 / 2008 am lucrat in Germania cu firma mea la un client, dar printr-o agentie din UK. In Germania exista lege ca o firma din spatiul UE poate presta servicii in Germania si sa plateasca taxele si impozitele aferente in tara mama, pentru maximum 6 luni intr-un an calendaristic. Eu facturam agentia din Anglia, ei ma plateau in contul meu din Romania, iar eu lucram la clientul lor din Germania. Impozitul pe venit l-am platit in Romania. In acest fel nu aveam nevoie de permis de munca in Germania de niciun fel.

Intrebarea mea este : EXISTA OARE POSIBILITATEA DE A MUNCI IN SPANIA IN ACEEASI FORMULA ?

Intreb pentru ca zilele trecute mi s-a oferit un contract la o institutie europeana din Alicante, dar printr-o agentie de munca din Belgia.

Daca cineva detine informatii in aceasta privinta, as fi recunoscator.

In cazul in care NU exista aceasta posibilitate, care sunt pasii de urmat pentru ca eu sa devin "freelancer" (pe cont propriu) in Spania, ca sa pot factura firma din Belgia ?

Am mai citit pe cateva site-uri ca NU am nevoie de un permis de munca, este corect ?

Inca ceva, cam care este procentul de impozit pe venit pentru un "freelancer" in Spania si daca trebuie platite contributii sociale (pentru mine, bineinteles), la cine si cam cat ?

Va multumesc anticipat.

LooneybinCEO

Eu v-as sfatui sa consultati un Gestor, sau puteti merge direct la Seguridad Social. Pentru a afla informatii http://www.seg-social.es/Internet_6/Internacional/index.htm, sau un birou mai aproape http://www.seg-social.es/Internet_1/Oficinas/index.htm?

Multa bafta.