• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
10 August , 2022, 19:32:49 pm

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


Avantaje tineri casatoriti

Started by ssy, 16 November , 2011, 19:14:50 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ssy

Am si eu o intrebare...am auzit ca aici,daca ai pana in 35 ani si esti tanar casatorit,poti primi un ajutor la plata chiriei si a cheltuielilor 40 % din valoarea lor actuala,dar ai multe acte de facut si de umblat....acum,ideea e ca vreau sa umblu,caci am timp (sunt graviduta si stau acasa) vreau sa ma interesez de aceste ajutoare,dar nu stiu de unde sa incep si am nevoie de niste indrumari ! Stie cineva ceva legat de asta?Stiu ca multi romani stau pe aici fara locuri de munca,doar in baza acestor ajutoare,ba ca au copii mici,ba ca sunt batrani si bolnavi...dar cei care stau bine mersi profitand de aceste avantaje,nu zic nimic !!!

erofei nina

"dar cei care stau bine mersi profitand de aceste avantaje,nu zic nimic !!!"

ssy....crezi ca incheind astfel postarea ta vei incuraja pe cineva sa impartaseasca informatiile pe care le cauti?   Daca nu ai nascut intre timp si te mai intereseaza demersurile in obtinerea acestui ajutor da-mi un semn de viata; ma ofer eu sa-ti explic dar te avertizez: trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare!

ssy

 :D ok... da,nu m-am gandit la finalul textului cand am postat si eram destul de stresata,imi cer scuze daca am deranjat pe cineva.
Nu am nascut inca,sunt in 6 luni , mai dureaza putin ;D
ce sa zic...astept putine indrumari de la tine ! Multumesc

erofei nina

ssy ( ciudat nickname ti-ai ales si tu  ;) ). Nu stiu din ce comunitate faci parte dar banuiesc ca aceasta subventie se acorda in toate comunitatile. Eu o sa-ti trimit site-ul cu informatiile necesare din Cantabria (caci aici locuiesc eu) si incerc sa te indrum ghidandu-ma dupa experienta familiei mele.
Noi am procedat astfel: Am fost programati la consultanta pentru acest ajutor (acum realizez ca se putea si fara ) si timp de o luna am asteptat sa ne cheme. Dupa ce ne-au chemat mi-au explicat ce anume imi trebuie pentru pregatirea dosarului. Eu aveam o luna de cand aterizasem in Spania si nu intelegeam nimik...ziceam "si...si...si" si atat.
  Ca sa nu ma lungesc iti dau cateva sfaturi:
- sa nu aruci "recibo de alquiler" de la banca   ! daca ti se aproba ajutorul vei primi si pe lunile din urma!
- trebuie sa ceri ajutorul in primele 4 luni de la data semnarii contractului de inchiriere; daca au trecut cele 4 luni e de preferat sa vb cu proprietarul si sa-l refaceti.
Sper sa nimeriti un proprietar bun caci va trebui sa-ti dea la un moment dat documente in original ale locuintei.  Atentie!- proprietarul trebuie sa aiba locuinta declarata si impozitul platit la zi! Noi a trebuit sa platim din buzunarul nostru (pana in 200 euro) existand riscul ca sa nu mai vedem banii recuperati !
  Te-as sfatui sa faci demersurile dupa ce nasti caci se va calcula venitul vostru la nr de persoane- ati avea mai multe sanse !desi va fi mai mult de alergat caci o sa-ti ceara certificatul de nastere + traducerea ale copilasului cat si cel de casatorie pe care banuiesc ca-l aveti deja.
Daca din documentele necesare dai de unele pe care nu sti de unde sa le iei intreaba-ma si incerc sa-ti spun ce anume trebuie sa iei de la primarie, de la proprietar sau de locul de munca!
   Dupa depunerea dosarului trebuie sa astepti aproape 4 luni pana primesti decizia acasa in care te vor informa daca e "da sau ba"...de aceea ti-am spus inarmeaza-te cu multa rabdare!

http://www.viviendadecantabria.es/Contenido/ayuda-alquiler-plan-vivienda/13

ssy

eu sunt din Galapagar...la 30 km de Madrid ! Am semnat contractul de la 1 Decembrie, si e pe numele meu tot , facturi si tot , ideea e ca in martie nasc si inca nu am depus nici actele ptr casatorie, caci al meu lucreaza de dimineata pana seara, fara contract....si cum eu nu mai lucrez e greu sa lipseasca o zi de la munca,caci pierde multi bani, plus ca nu ii place sefului sa-l "invoiasca"deloc !Am inteles ca ptr cununie avem de cerut o cita in Madrid,te programeaza aprox. dupa 3 luni (timp in care am sa nasc)si abia atunci am de mers sa umblu dupa acte si documente ptr. ajutorul acesta,care am inteles ca e de 210 euro pe luna timp de 4 ani ???Asa e ?

erofei nina

nu, ajutorul este de 265 timp de 2 ani...iti urez succes in demersuri! cand te apuci de hartogaroaie sa ma contantezi pe privat..o sa-ti vand un pont! ;)

ssy

ce doream sa te intreb... vad ca ai scris

"Daca din documentele necesare dai de unele pe care nu sti de unde sa le iei intreaba-ma si incerc sa-ti spun ce anume trebuie sa iei de la primarie, de la proprietar sau de locul de munca!    "
Ei bine... sa inteleg ca ai nevoie de nomina? sau de carte de munca , caci al meu nu are contract defel  :-[

Madalina Coanda

Buna ! M- am căsătorit recent , de data asta am venit cu sotul meu in Spania , el nu lucrează,  doar eu lucrez cu jumatate de norma.Apartamentul in care locuim este pe numele mamei mele,dar am putea vorbi cu proprietarul sa schimbe contractul pe numele meu. Indrumati ma va rog ce pot face ,ce ajutor as putea lua si unde trebuie sa intreb sau ce acte sunt necesare.sotul meu este operat de hernie de disc (are 28 ani) deci slabe sanse sa mai poata lucra in constructii.Ne -ar ajuta mult daca am putea beneficia de un  ajutor.Astept un sfat, indrumare.multumesc