• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
20 October , 2021, 20:48:48 pm

News:

In perioada 1-19 decembrie 2012 forumul a functionat doar partial din cauza unor probleme tehnice. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.


Obtinerea permisului de sedere.... dupa cele 3 luni

Started by broink, 07 April , 2006, 09:07:29 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

broink

Salut, am o mare rugaminte la voi, daca ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea chestiune:
Am o prietena in Spania, care a depasit cele 3 luni cu viza turistica. Ea ar vrea sa se intoarca acasa, la vara, dar ii este frica de interdictie care sigur o sa o obtina. Acum, ce va intreb pe voi, ce ar putea ea face? Ar putea obtine un permis de sedere sau ar trebui sa se intoarca incercand prin metode mai putin sau mai mult legale? Adaug ca ea ar vroi sa se intoarca in Spania, deoarece are parinti acolo, care stau legal.
Astpt sfaturile voastre,
Multumesc anticipat,
Marian

benu

Depinde. Eu am fost in 2004 in tara si nu aveam acte. Eram iesit un an din viza...  Daca pleci cu autocarul nu prea cred ca poti avea probleme . Dar nu garantez nimic. Eu la vremea aceea am platit o amenda (nu spaga ...amenda pt ca am primit chitantza) in vama in Austria. Iar la unguri si romani am dat spaga, se face cheta in autocar si nu e nici o problema. De atunci s-au mai schimbat multe la granitza. Am auzit ca nu se mai pun interdictii si nu se mai dau amenzi daca s-a depasit viza. Asa ca eu cred ca se poate duce fara nici o problema in Romania.

Apropo e minora¿  :-*
mândru ca-s român ;)

benu

intre timp chiar s-a mai schimbat ceva, se vede ca ne apropiem cu pasi mari de UE. S-a desfiintzat vama de la austrieci. Deci scapi de amenda.... si mai nou nu prea mai cer spaga vamesii (unii). Dar sa stii ca nesimtiti tot au ramas  :-X
mândru ca-s român ;)

Sim

Daca parintii ei sunt acolo legal se poate cere viza pentru reintregirea familiei, din cate stiu eu.

Mai multe info aici parca:

http://www.spania.xnet.ro/maqGen.htm

Nu stiu sigur cum merge asta, dar se poate incerca.

Salut,
Sim

stancristi

salut, vreau sa plec luna viitoare in spania si vreau sa stiu dc pot trece granita romaniei fara pasaport numai cu buletinul , am acolo pe iubita mea si m am hotarat sa ma dcu si eu acolo ca aici in romania mori de foame , astept un rasp de la voi . va salut