• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
20 October , 2021, 22:09:57 pm

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


permis rezidenta si munca

Started by vio, 04 November , 2006, 20:52:12 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

de la rezidenta la munca?

rezidenta
4 (36.4%)
munca
7 (63.6%)

Total Members Voted: 10

vio

 Buna ziua,

Am si eu o intrebare, iar daca cineva imi poate raspunde ii multumesc anticipat.
Acum aproape 4 ani am obtinut un permis de rezidenta (fara drept de munca) prin reagrupare familiala. Sotul meu a primit deja aprobarea pt. permisul de rezidenta permanenta iar eu aprobarea pt. renovarea permisului de rezidenta insa de data asta pe 5 ani. Intrebarea este daca acest permis va fi de rezidenta permanenta ( si imi va da implicit drept de munca) ori va fi doar de rezidenta (din cate am aflat se pot da permise pe 5 ani doar de rez. permanenta, nu?). In caz defavorabil exista vreo posibilitate ca dupa intrarea in U.E. sa-l pot schimba pe un permis de munca?
Multumiri si s-auzim de bine!

benu

salutare,

In primul rand daca sotzul se afla la primul permis de munca si rezidenta permanent, al dumneavoastra va fi pe 2 ani ci nu permanent. Pentru ca daca cel care a regrupat familia acum a implinit 5 ani de rezidenta in Spania, dvstra nu aveti cum sa impliniti in acelasi timp cu el. Sunt aproape convins ca permisul dumneavoastra va fi doar de rezidenta pentru ca am mai intalnit cazuri asemanatoare. Iar asta nu ca statul spaniol nu ar dori sa cotizati si dumneavoastra la "seguridad social" pentru ca ei sunt constienti ca munciti la negru. Cand ati depus actele impreuna cu rezidenta sotului trebuia sa prezentati si o oferta de munca, si cand completati formularul de renovare sa bifati permis de rezidenta si munca. Daca solicitati doar rezidenta ei nu au cum sa va ofere si drept de munca. Insa nu am doar vesti proaste, am si o veste buna de la 1 ianuarie 2007, toti cetatenii romani care au drept de rezidentza dar nu au drept de munca vor primi si drept de munca. In sfarsit Romania odata cu integrarea in UE ne aduce si avantaje. In curand va fi publicat un articol cu toate facilitatile acordate romanilor dupa 1 ianuarie 2007. Sa auzim de bine,
mândru ca-s român ;)

vio

 Buna ziua Benu,
Multumesc pt.vestea cea buna referitoare la obtinerea dreptului de munca dupa 1 ian. In scrisoarea raspuns pe care am primit-o acasa scrie renovare permis de rezidenta pe 5 ani in loc de 2 cum ar fi fost logic, iar asta m-a facut sa cred ca va fi ca al sotului ( adica de rez. perm. ). Poate au gresit pt. ca eu am mai putin de 4 ani de rez. in Spania. Oricum pana la 1 ian. mai este putin si sper ca nu vor intarzia prea mult in aplicarea acestei schimbari.
S-auzim de bine!

Ramona

Buna ziua, Benu,

As dori sa ma informati si pe mine, daca dvs. sunteti in tema, cu privire la vizele de regrupare familiara. Am inceput deja demersurile in Spania (dosarul e la primarie, apoi urmeaza sa-l duca sotul la politie), pentru a obtine actul cu care urmeaza sa ne prezentam la Ambasada Spaniei la Bucuresti.
Pentru  ca eu si copilul acum suntem in Spania si mai avem doua sapt. pana sa se implineasca cele trei luni de sedere legala, nu stiu ce sa fac? Sa merg acasa si sa astept actele, pentru a nu ne alege cu interdictie, sau nu vor mai fi probleme dupa 1 ian. 2007?
Am auzit ca dupa 1 ian. nu mai e nevoie sa se mearga la Amb. la Buc., pentru ca se vor da direct de aici vize comunitare. Dvs. stiti ceva despre asta? Am vorbit la telefon la Amb. Spaniei la Buc. si de acolo mi-au zis ca nu se stie inca nimic, asteapta si ei sa li se comunice de la Madrid, si sa revin dupa 1 ian.
Multumesc si scuzati daca am fost incoerenta in exprimare. Sper sa intelegeti si sa ma puteti ajuta cu un sfat.

benu

Pentru Ramona,

Dupa 1 ianuarie 2007 veti fi cetateana europeana si deci veti avea dreptul sa va stabiliti "rezidenta" mai exact resedinta pe un stat al Uninii Europene daca intruniti cel putin o cerinta din urmatoarele:

a) fie este angajat ca lucrător, fie este liber profesionist;

b) are suficiente resurse şi asigurare medicală, astfel încât acesta să nu devină o povară pentru serviciile sociale ale ţării în care doreşte să rezideze (nu este stabilit un cuantum minim, dar se vor lua în considerare situaţia personală a cetăţeanului în cauză);

c) fie este angrenat într-o instruire vocaţională sau este student şi are o asigurare medicală şi asigură autorităţile naţionale ale statului în care vrea să rezideze, printr-o declaraţie sau prin mijloace echivalente, că nu va deveni o povară pentru serviciile sociale ale statului în cauză;

d) este un membru al familiei unui cetăţean al Uniunii, chiar dacă nu are cetăţenia unui stat membru, şi călătoreşte împreună cu acesta, cu îndeplinirea uneia din
condiţiile prevăzute la punctele a)-c).


Tradus mai pe romaneste eu inteleg ca daca sotul dumneavoastra munceste si cotizeaza la "Seguridad Social" si poate demonstra asta, autoritatile din Spania va vor acorda dreptul de rezidenta. Personal v-as sfatui sa nu cheltuiti banii pe drumuri inutile in Romania. Eu am fost cu viza expirata acum 2 ani in Romania si am platit o simpla amenda la austrieci. Am fost acum cateva luni cu rezidenta iesta din valabilitate si nimeni nu mi-a cerut nimic. Dupa 1 ianuarie cu siguranta nu veti primi interdictie in Spania doar pentru faptul ca vreti sa va cresteti copilul cu tatal aproape, asa cum se cuvine. Dupa 1 ianuarie 2007 romanii vor primi interdictie doar daca fac ceva ilegal.

Sa auzim de bine,

mândru ca-s român ;)

neacsu

vin si eu cu o intrebare......ce se va intampla de la 1 ianuarie 2007 cu permisele de munca si de rezidenta?vor interveni schimbari....sau....va fi ca si pana acum?(cand spun schimbari ma gandesc in ambele sensuri...atat in bine dar si in rau :P)
din cate am inteles eu...ministerul muncii din spania....a cam sistat eliberarea permiselor de munca....si (nu stiu sigur) vor sa nu mai elibereze ptr romani si bulgari o perioada buna de timp.....e doar un zvon ...sau....(sper sa nu) asa o fi??????????????

vio

 Buna Neacsu,
Tot din auzite am aflat ca situatia pt. Romania va fi asemanatoare tarilor intrate in mai 2004. Adica perioada tranzitorie pt. pentru cei care sunt inca in tara, in timp ce acelora ce poseda deja acte in regula in Spania li se va aplica deja regimul comunitar. Probabil cu apropierea intrarii in UE s-au gandit sa mai astepte si sa aplice direct noille reglementari ( ma refer la romani si la vecinii bulgari). Nu inteleg totusi de ce nu s-a anuntat- publicat inca nimic in privinta asta, dat fiind ca suntem atat de aproape de 1 Ian. Oare se va intampla la fel cum s-a intamplat cu permisele de conducere , cand am asteptat mai bine de un an ca sa ne lamurim in sfarsit ce si cum?
S-auzim de bine!

vio

 Buna ziua Benu
 

Cu ceva timp in urma imi facusem iluzii cu obtinerea permisului de munca, dar se pare ca ghinionul ma urmareste in continuare. Zilele trecute am primit permisul de rezidenta comunitara dar cu restrictie la munca pana in 2009. De la subdelegacion mi-au zis ca daca eram de origine albaneza, rusa etc ar fi putut sa-mi dea permis de munca, dar ca romanca nu, pt. ca in moratoria zice numai de dreptul la munca al familiarilor no comunitari de muncitori romani. Mi se pare o discriminare sau mai bine zis o nedreptate. Un avocat mi-a zis ca am dreptate dar ca pe calea asta s-ar putea intarzia pana pica moratoria.
Orice sfat ar fi binevenit pt ca sunt intr-o mare deruta.
O zi buna!
Multumesc anticipat

Simon Attila

vio pe cat poti nu folosii avocati romani pls!!!!!
ei o tzin asta sus si jos ca vezi doamne moratoria...se poate face o oferta simpla de munca dupa care legalmente se parcurge treptii contractului de munca si gata!!!simplu ca si buna ziua!!!
incearca sa folosesti avocati spanioli cu doar 30 de euro tariful de inscriere si le ai pe toare!!mie in 2 luni dupa 4 ani de avocati romani mia iesit actele dar bine cu ajutorul avocatilor spaniolo!!!

incearca in orasul madrid strada atochea nr 20 cauto pe domnisoara yamila pardo!!!

ea ma ajutat mult!!!

vorbesti spaniola??
cred ca da!!!!

bafta

vio


Mersi mult pt sfaturi Simon. Pana la urma m-am decis sa-mi pierd timpul cautand de munca decat sa-l pierd cu avocatii. Am reusit in cele din urma sa obtin un contract de munca pe un an si acum totul e ok.
Pt. ca se apropie sfintele sarbatorile  urez tuturor romanasilor din Spania un Craciun Fericit si Dumnezeu sa-i ajute sa-si indeplineasca visul!

danlupulescu

Salut,
cine mi-ar putea da niste informatii actuale in legatura cu obtinerea permisului de rezidenta/munca in Spania? Sunt in Madrid de 3 saptamani si nu cunosc inca legislatia in vigoare vis-a-vis de cetatenii romani. Din cate am inteles faptul ca facem parte din UE nu ne avantajeaza foarte mult. Daca aveti ceva site-uri, adrese sau alte info. va rog mult postati-le aici,v-as fi foarte recunoscator. Va urez un an bun la toti!

ALEXA1

Buna,eu sunt in Spania din octombrie 2004 cu acte inregistrata in Ayuntamento y Certificado de Convivencia.
Sotul meu ( cetatean strain-dar nu ne-am putut casatori) a avut operatie de inima.In timp ce era operat in spital eu fugeam la avocata sa-mi deschida procesul ca sa pot ramane in Spania.Am castigat procesul ,in 2007 in sfarsit mi-au eliberat oficial NIE ,mentionat ca nu am drept de lucru dupa trei ani de sedere ,inregistrata,si cu procesul castigat.
Sunt trei ani si jumatate ca stau aici cu acte si mi se spune ca trebuie sa mai astept pana in 2009 sau sa-mi caut pe cineva care sa ma angajeze.
Chiar este posibil ca dupa tot acest timp sa nu am dreptul la permis de munca?
Va multumesc.
adresa mea [email protected]

reeb

eu doar ce am obtinut rezidenta comunitara fara drept de lucru. n-a fost deloc greu: cu pasaport, emaptronament si un formular de la politie, apoi o taxa de aprox 7 euro la banca. asta a fo tot, si mi l au eliberat pe loc.
problema este ca: mi se spune ca in 2008 nu se mai pot face oferte de lucru ........deci va trebui sa astept 2009 ...bla bla bla...Mi se pare o kestie foarte eronata...si ..va rog...daca cineva detine info in acesta privinta...sa aiba amabilitatea de a mi le oferi.
multam anticipat.

iuliancim

Quote from: benu on 05 November , 2006, 15:02:25 pm
salutare,

In primul rand daca sotzul se afla la primul permis de munca si rezidenta permanent, al dumneavoastra va fi pe 2 ani ci nu permanent. Pentru ca daca cel care a regrupat familia acum a implinit 5 ani de rezidenta in Spania, dvstra nu aveti cum sa impliniti in acelasi timp cu el. Sunt aproape convins ca permisul dumneavoastra va fi doar de rezidenta pentru ca am mai intalnit cazuri asemanatoare. Iar asta nu ca statul spaniol nu ar dori sa cotizati si dumneavoastra la "seguridad social" pentru ca ei sunt constienti ca munciti la negru. Cand ati depus actele impreuna cu rezidenta sotului trebuia sa prezentati si o oferta de munca, si cand completati formularul de renovare sa bifati permis de rezidenta si munca. Daca solicitati doar rezidenta ei nu au cum sa va ofere si drept de munca. Insa nu am doar vesti proaste, am si o veste buna de la 1 ianuarie 2007, toti cetatenii romani care au drept de rezidentza dar nu au drept de munca vor primi si drept de munca. In sfarsit Romania odata cu integrarea in UE ne aduce si avantaje. In curand va fi publicat un articol cu toate facilitatile acordate romanilor dupa 1 ianuarie 2007. Sa auzim de bine,

sal nu prea as crede  si cum se vede cu criza  nu se stie de avem drept de munca din 1.01.2009  scuze