• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
18 January , 2022, 14:49:14 pm

News:

Click aici pentru a te intoarce pe portalul Spania Romaneasca. www.SpaniaRomaneasca.com


Cost succesiune

Started by StefanFRG, 04 September , 2015, 20:54:11 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

StefanFRG

Vreau sa fac succesiunea dupa parintii mei la o casa in Focsani si doua terenuri la Panciu, in Vrancea. Stie cineva la ce costuri pot sa ma astept?

av. Elena ANGHELESCU

Bunã seara,

Numele meu este Elena Anghelescu si sunt avocat in Baroul Vrancea. În mãsura în care sunteți interesat, vã pot ajuta cu succesiunea la care faceți referire.
Legat de costurile unei succesiuni, am oferit câteva detalii într-un articol publicat pe site-ul meu: http://www.avocatix.ro/articole/costul-unui-proces-de-succesiune/
Articolul este scris în 2010 și între timp s-au schimbat douã aspecte:
1) Dispare taxa fixã de 19 lei;
2) Evaluarea bunurilor nu o mai face exclusiv reclamantul. Ea se calculeazã ca un procent din valoarea impozabilã a bunului (valoare ce se obține de la primãria de domiciliu). Dacã valoarea impozabilã este contestatã sau apreciatã de instanþã ca vãdit derizorie, taxarea cererii se va face prin raportare la grilele notariale ce cuprind valorile orientative ale proprietãþilor imobiliare. Procentul rãmâne 3% din valoarea bunurilor.

Dacã doriți sã facem un calcul mai concret, am nevoie de mai multe elemente de identificare a bunurilor (suprafața casei din Focșani, vechimea acesteia și strada unde este situatã; suprafața terenurilor de la Panciu, dacã ele sunt intravilan sau extravilan precum și categoria de folosințã).

Vã pun la dispoziție datele mele de contact:
Tel. +40 744 706 603
Email: office[arond]avocatix.ro

StefanFRG

Va multumesc pentru informatii si raspunsul rapid. O sa va scriu luni pe email, ca acum e weekend si banuiesc ca nu lucrati, iar eu sunt plecat din Sevilla.