• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
24 September , 2021, 02:32:22 am

News:

Click aici pentru a te intoarce pe portalul Spania Romaneasca. www.SpaniaRomaneasca.com


asistenti medicali in spania

Started by neacsu, 01 November , 2006, 09:56:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Lunera

Fetelor,gata...aveti si data examenului...que emoción!!!  Multa bafta tuturor!!! ;)

In privinta injectiei de heparina...stiu ca in seringile precargadas nu se elimina burbuja de aire ptr ca formeaza un tapon si impide formarea unui hematom...sau impide iesirea lichidului...e un fel de sello...plus ca al purgar iese si parte de medicament iar doza e exacta...

tila

Da,que EMOOOCION !!!

Eu una sper sa-mi pastrez calmul,desi imi tremura mainile pe tastatura...si sa sper ca todo va bien..
Mi-a "scapat" examenul oral? Sau nu l-au afisat inca,dar tampoco nu au spus nimic de faptul ca dupa examenul scris va fi si unul oral??
Sau poate din cauza emotiilor nu l-am vazut  ???

ramona-elena

Lunera,am citit ceva despre ceea ce spui tu  ;) mersi.Dar nelamurirea mea cea mare era de ce nu se aspira.........
Iar cu purgatul,in caz de vacunas care se admon. im??Heparina este sc.Dar la im toti stim ca trebuie sa aspiram......Si la vacunas tambien se lasa burbuja?Din acelasi motiv?Sau.....

Fetelor,
ANIMO!!!!ANIMO!!!!ANIMO!!!!Acum ca stiti o data exacta stresul va fi tot mai mare cu fiecare zi care se apropie de examen............Sunt convinsa ca nu va fi asa greu  ;)Bafta MAAAAAAARE!!!!
"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

Lunera

Tila,din cite am inteles eu asta e doar prima parte a examenului, cea scrisa ...partea a doua, cel oral, va fi mai tirziu, dupa ce se corecteaza primul si apare lista definitiva cu notele; cred ca va fi dupa vacanta de vara...mai dureaza... ???

Lunera

Ramona, in cazul heparinei no se aspira ptr ca se pot forma hematomas, din cite am citit eu si in cazul vaccinurilor nu se debe de purgar el aire de las jeriguillas ...ptr ca formeaza un tapon ptr a nu iesi lichidul dupa ce intepi .In ceea ce priveste aspirarea, eu cred ca trebuie sa se aspire in cazul vaccinurilor si a injectiilo I.M...desi am vazut undeva ca tocmai bula de aer existenta in jeringuillas precargadas indica faptul ca ai intepat un vas...intra singele in locul ocupat de bula de aer. :o

ramona-elena

Interesant  ;) Lunera.As fi curioasa sa vad odata acest lucru  ;)
Aceasta tema este foarte controversata....gasisem un forum unde parerile erau impartite...care purgau,care nu,care aspirau....asa ca tot neclar era.Sunt curioasa celelalte fete ce parere au.Multa informatie din pacate nu se gaseste pentru a avea o certitudine.Un prospect e drept nu am vazut.....am sa caut sa citesc vineri la munca  ;)


"Cauta sa ajungi un soare si atunci o sa te vada toata lumea"-(Sthendal)

Lunera

Asa e,Ramona, sint multe chestii controversate in meseria noastra...e normal ptr ca e in continua schimbare si ceea ce se facea acum 20 de ani intr-un fel acum se face altfel...asta se vede si din comparatia facuta intr asistentele tinere si cele mai in virsta...desi tehnicile bazice sint la fel, sint multe detalii, protocoale care se modifica...plus ca unele depind de locul in care se aplica...

kriss j

eu am citit ca nu se aspira antes de inyectar la heparina...

kriss j

cris,eu am intrebarile ,incerc sa ti le trimit,mie sa stii ca mi se par foarte bune...

erofei nina

Fetelor, am intrat si eu pe furis pe net (nu-s la mina acasa :() si ce-mi vad ochisorii: mi-au citit ingrijorarea cei de la BOE  ;)...deja imi iese inima din piept!
  sintesis ..era raspunsul corect !
  va pup!

ELLA ROMAN

kriss!!!! daca ai intrebarile.mi le trimiti si mie te rog frumos!!!!merci!

kriss j

fetelor curajjjjjjjjjjjj,hay que aprovechar al maximo el tiempo que nos queda...trebuie sa aprobam acest examen...trebuieeee....

Raluca21

Kriss j  te rog mult le vreau si eu daca poti :-*.
Am sunat la ministerul sanatati azi mi-au spus  caci ceea de a doua proba se va celebra dupa vacanta dar nu ma pot informa daca e in septembrie sau mai incolooooooooo..... Asa ca nici gand sa fie (ni en el mismo dia ,ni en el mismo mes). ANIMO....si inainte
.

erofei nina

Quote from: kriss j on 26 May , 2011, 10:39:42 am
cris,eu am intrebarile ,incerc sa ti le trimit,mie sa stii ca mi se par foarte bune...


kris..te rog din suflet sa mi le trimiti si mie.

Fetelor, v-ati gandit cu ce mijloc de transport veniti la Madrid?

cris


kriss j

criss,ella va vad conectate,v-am trimis e-mail.verificati dc l-ati primit,va rog...i-am trimis e-mail si ninei si lui raluca.

cris

Un moment, krissj, en seguida!

cris

Nu, inca nu am primit nimic...vine mai greu.... :)

kriss j

va las id -ul meu de messenger ,diseara cd ajung acasa(trebuie sa plec )va conectati si vi le trimit ...aseara i le-am trimis unei prietene si functioneaza super bine... id messenger ileana_cristina17.pupici.

ankutel

A UN POLITRAUMATIZADO CON UNA HEMORRAGIA MASIVA SE LE APORTARÁN LÍQUIDOS. ¿A PARTIR DE QUÉ CANTIDAD DE LÍQUIDO PERFUNDIDO SE REALIZARÁN TRANSFUSIONES DE SANGRE?
a)1.500
b)500
c)500
d)500

MARIA-CRISTINA

 :-*buna fetelor....am sunat astazi la MS dar .spre surprinderea mea a fost ca au si anuntat in pagina BOC..NU STIAM..am ajuns acsa si am deskis cu emotie :) gata avem ,data,locul si ora....emotiile sunt din ce in ce mai mari....imi tremurau mainile aci pe tastatura cand am citit....doamne acu kiar e adevarat :D...o luna de zile de tocit mai avem..sper sa reusim cu toate acest ex si sa ne bucuram ca tare ne-am mai luptat pan sa ajungem la acest ex..va doresc  tuturor multa bafta la invatat si succes la ex si sa ne intalnim cu bine in madrid.. :-*
,,El verdadero amor se recibe cuando te lo dan,no cuando lo pides,,

ankutel

fetelor asat e intrebarea o gresisem
13. A UN POLITRAUMATIZADO CON UNA HEMORRAGIA MASIVA SE LE APORTARÁN LÍQUIDOS. ¿A PARTIR DE QUÉ CANTIDAD DE LÍQUIDO PERFUNDIDO SE REALIZARÁN TRANSFUSIONES DE SANGRE?
a)1.500
b)2.500
c)3.500
d)4.500

admin

26 May , 2011, 13:06:28 pm #3352 Last Edit: 26 May , 2011, 15:32:13 pm by admin
Cine nu a primit testul cu 1.000 de intrebari + raspunsuri aportate de nina, le puteti descarca de mai jos.

Limita de fisiere atasate per mesaj a fost marita de la 1 mega la 10 mega, daca mai aveti fisiere care doriti sa le postati si depaseste aceasta limita contactati-ma.

Mult succes!!!


Quote
intrebari.pdf

raspunsuri.doc


cris

Admin , am incercat, imi apare cind vreau sa deschid documentul dupa ce , supuestamente, l-am descarcat "format error: not a PDF or corrupted"  ???

admin


ankutel

 LA NUTRICIÓN ENTERAL EN DUODENO SERÁ DE:
a)300 ml. en 6 a 7 tomas
b)500 ml. en 3 tomas
c)300 ml. cada dos horas
d)Hasta 600 ml. en 3 tomas

m.laura

kriss .... te rog sa mi le trimiti si mie .... pe adresa    [email protected]
mersi ...

m.laura

admin si eu am incercat si acelasi lucru imi da ca lui criss.... help us ... :)))

admin

problema rezolvata, n-au fost 5 minute, dar acum se pot descarca si intrebarile si raspunsurile.


Cum ziceam.... succes :D

erofei nina

multumim admin....doar ca problema noastra este ca nu putem sa le imprimam!ne dor toate oasele stand pe scaun in incercarea de a face cat mai multe teste ;) Raspunsurile le-am copiat in word direct de pe site insa nu putem sa facem acelasi lucru si cu intrebarile!
Apropo, ai pregatit extintorul ca iar iti inrosim/incingem forumul!


raspunsuri:
3500 sangre
300ml in 6 o 7 tomas