• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
30 November , 2021, 01:51:02 am

News:

In perioada 1-19 decembrie 2012 forumul a functionat doar partial din cauza unor probleme tehnice. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.


Societate sau Autonoma?

Started by SergiuD, 26 July , 2017, 17:53:19 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SergiuD

Buna ziua/Buna seara,

Ma numesc Sergiu, si impreuna cu familia mea sunt nevoit sa parasesc ROMANIA. De ce? Copilul meu este foarte bolnav (cancer), si in Romania il ingropam. L-am tratat prin alte tari, si acum as dori sa ne stabilim in Spania.
Problema este munca, dar...., se pare ca nu va fi chiar asa de greu, deoarece in Romania detin un companie de import-export in domeniul de IT, si as putea sa deschid acolo un punct de lucru si sa o fac multinationala. Doar ca......, exista peste tot CALCULE DIFERITE, si, niciodata nu iese calculul de acasa cu cel din piatza. Asadar va rog celor care cunosc sa ma ajute sa fac calculele mai bine.
Lista de intrebari:

  • Poate o societate in loc sa aiba angajati proprii, sa aiba contractanti autonome? (Aici ma refer la gestionarul unui depozit care va fi o persoana autonoma, cu care va fi un contract de prestari servicii pentru acel post, si la sfarsitul lunii el imi factureaza suma cu care ne-am inteles)

  • Care sunt darile la stat acele persoane autonome (am citit vreao 3 pareri si sunt total diferite): Darile la Asigurare, darile la stat (ipozit pe profit), TVA, etc.....

  • Care sunt darile unei societati comerciale acolo?

  • Care sunt cheltuielile unui angajator cu angajatul (un exemplu cu sume)Va multumesc, si astept cu nerabdare raspunsul vostru.
P.S. Va rog sa nu va certati intre voi, sau sa va contraziceti!