• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
08 August , 2022, 03:55:52 am

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


Alege Medierea, alternativa la instanta de judecata

Started by ilydorin, 30 October , 2012, 12:27:49 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ilydorin

Medierea, solutia alternativa la Instanta de judecata

Medierea litigiilor din Romania prin reprezentanti rude, cunoscuti, avocati

mediator autorizat dorin ilie
0757398923
[email protected]

Medierea este un proces structurat , care are loc într-un cadru neutru și confidențial, la biroul mediatorului , din inițiativa pãrților. Pãrțile decid dacã vor supune neînțelegerea, conflictul, litigiul lor medierii sau se vor prezenta instanței.
Odatã ajunși în instanțã, pãrțile pun litigiul pe masa judecãtorului și acesta în baza unor criterii, rațiuni și legi obiective, având și susținerile și probele pãrților, tranșeazã cauza , dând câștig uneia dintre pãrți. Așadar o parte iese perdantã și alta câștigã.
Procesul de mediere este total diferit de procesul judiciar. În cadrul medierii pãrțile își conduc singuri disputa spre o soluție reciproc convenabilã, avatanjoasa și satisfãcãtoare. Procesul de mediere se desfãșoarã într-un câmp de interese și nevoi, nu de drepturi. Cu toate acestea, chiar dacã câmpul de mediere este un câmp de interese și nevoi, aceasta nu înseamnã cã nu respectã drepturile și libertãțile pãrților. Dimpotrivã, interesele și nevoile sunt ghidate de principiile respectãrii drepturilor fiecãrei pãrți implicate în proces. Fãrã respectarea acestor drepturi nu se poate vorbi de un proces de mediere. Însã, procesul de mediere nu are în vedere drepturile partilor. Deasemeni mediatorul pe tot parcursul procesului de mediere, si chiar si dupa, este obligat sa respecte principiile de baza ale medierii.