• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
08 August , 2022, 04:18:56 am

News:

Click aici pentru a te intoarce pe portalul Spania Romaneasca. www.SpaniaRomaneasca.com


doresc sa deschid afacere in Spania(bilbao,guernica)

Started by elllie76, 18 December , 2009, 00:20:50 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

elllie76

ma numesc ellie si doresc sa deschid o afacere un bar sau un magazin romanesc sau chiar altceva in spania,ce ar functiona? poate cineva sa imi ofere o idee sau macar sa imi dea ceva informatii despre spania,avind in vedere ca doresc sa ma intorc in europa dupa 6 ani de america,si nu prea mai stiu cum stau lucrurile pe acolo.daca are cineva o idee sau mai multe,daca doreste sa ne asociem intr-o afacere,sint deschisa la propuneri!

AXANA

buna,

vroiam sa stiu daca afacerea sa concretizat cumva intre timp....


benu

Habar n-am daca s-a concretizat. Banuiesc ca nu pentru ca anuntul a fost postat pe 18 decembrie deci destul de recent.

Oricum eram in concediu asa ca n-am comentat atunci subiectul, iar mai tarziu l-am omis.

Cateva sfaturi ar fi:

1. Nu deschide un bar cu specific spaniol, pentru ca spania e campioana in Europa la baruri si restaurante, practic are un numar dublu fata de media pe UE pe acest segment. Deci unde e oferta mare e cererea mica. Asta ne zice un principiu de baza al economiei. Asta vorbind pur si simplu teoretic.

Oricum un aspect la fel de important este si faptul ca Spania este una din tarile cele mai afectate de criza din Europa cu un somaj ce se apropie de 20% adica de 4 milioane de someri. Inainte de criza spaniolii isi consumau jumatate din salariu pe distractie, mancau si beau bine, asta era pe primul loc. Acum in ultimul timp toti strang si economisesc.

2. Totusi daca ar fi un bar/restaurant mancarea tip FAST-FOOD care e atat de prezenta in USA de unde spui ca vii a inceput sa prinda si aici pentru ca este mult mai ieftina.

3. Totusi nu ti-as recomanda sa deschizi o afacere in perioada asta in Spania, e o opinie strict personala.
mândru ca-s român ;)

gossa

Se stie ca intr-o criza intotdeauna apar si cele mai mari oportunitati. Bunaoara, doar acum ai de ales dintre nenumarate locatii goale/disponibile si bine plasate si doar acum poti negocia o chirie avantajoasa.

E adevarat insa ca Spania se va recupera foarte incet. Poate te gindesti sa incerci Romania?

salutari...
Ma gasiti in facebook: CABINETUL TRADUCATORULUI sau GABINETE DEL TRADUCTOR ANCA NITULESCU sau la adresa: traducator.es.ro@gmail.com. Telefon: 650028599.
www.traduceri-traducciones.eu