• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 

APEL UMANITAR PT MIRUNA ENACHE,O FETITA DE 10 ANI , BOLNAVA DE TALASEMIE MAJORA

Started by marius7, 27 June , 2010, 01:10:46 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marius7
   EU SUNT MIRUNA Sunt din Prahova ,am 9 ani si 7 luni si de cand ma stiu fac transfuzii de sange la doua saptamani si stau noapte de noapte cu pompeta in burtica pentru a regla cantitatea de fier din organism, asteptand un Miracol. Am TALASEMIE MAJORA si singura mea sansa sa fiu un om matur ,este un transplant de maduva osoasa,intro clinica din strainatate. Cei dragi mie au facut tot ce este posibil pentru a trai fericita pana la batranete, dar medicii au hotarat ca pretul vietii mele este 145760 EURO. Din pacate,desi imi plac foarte mult povestile,nu mai cred in Miracole! Credeti ca puteti voi sa fiti Zana mea cea Buna si sa faceti posibil Miracolul meu?
Vizualizati profilul meu complet la : http://mgheorghe7.wordpress.com/

LA VARSTA DE 9 ANI A AJUNS LA JUMATATEA DRUMULUI

Corpul omenesc rezista la aproximativ 300 de transfuzii de sange. Ioana Miruna Enache din Prahova a ajuns la 150. Invata bine la scoala si ii place sa se joace cu colegii si prietenele. S-a nascut cu Beta Talasemie Majora, iar seara cand toti copiii dorm in patul lor in caldura caminului parintesc, Miruna doarme pe un pat rece si steril de spital. De la varsta de 11 luni are nevoie de o transfuzie completa de sange la fiecare 3 saptamani,dar din iunie 2009 ,medicii au decis ca are nevoie de transfuzie la 2 saptamani si i-au dublat doza de medicamente.
Efecte secundare? Depuneri de fier pe organele interne, ceea ce duce la extirparea lor din corp.
Ce o mentine in viata? O perfuzie cu Desferal, sase nopti pe saptamana, si iubirea mamei, ce ii este alaturi clipa de clipa. Perfuzia dureaza 12 ore. De la o vreme nici nu mai plange, o doare mai tare suferinta de pe chipul mamei..
Solutii? La o viata normala,, este transplantul medular.de la un donator neinrudit, perfect compatibil
Donator? Din iunie si pana in present nu s-a gasit niciun donator perfect compatibil,in Registrul International de Donatori care cuprinde13 milioane oameni. Cautarile sunt facute la I.B.M.D.R.Genova.si vor continua cativa ani.
Singura ei sansa? transplantul medular.de la mamica ei,cu o compatibilitate de 50 %. Institutul Mediteranean de Hematologie din Italia ,clinica Tor Vergata din Roma, poate efectua aceasta procedura, complexa pentru echipa medicala,
Costuri procedura? 145760 de Euro.
Rezultatele? Pacientii traiesc pana la 50 - 60 de ani, fara nici o transfuzie, iar majoritatea ajung sa isi vada si nepotii.
Riscuri? Cu cat Miruna inainteaza in varsta si apar transformari ireversibile,sansele de reusita a interventiei se diminueaza.
Timpul? Ne ajunge pe toti din urma, de obicei la batranete. Doar cu transfuzii si Desferal, Miruna poate spera cel mult la adolescenta.
Pentru cei care nu am uitat copilaria, pentru cei care ne este greu sa ne imaginam suferinta Mirunei, este in puterea noastra sa-i salvam viata.

O parte din suferintele ingrozitoare pe care le indura Miruna , zi de zi si noapte de noapte sunt postate pe pagina ei : http://mgheorghe7.wordpress.com/ ,tot pe aceasta pagina se gaseste : nr de telefon si adresa de mail a mamei plus fotografii ale acestei superbe fetite. Telefon: 0723 577 328, E-mail: [email protected] Sunt bucuros sa spun ca , de acum putem sa ajutam pe MIRUNA ENACHE si prin donatii online. Oricine poate sa ajute pe aceasta minunata fetita , o poate face , mergind pe pagina : http://mgheorghe7.wordpress.com/doneaza-online/ , alegeti suma pe care doriti sa o donati , complectati tabelul cu datele d-voastra si alegeti tipul de card pe care il aveti. Multumim tuturor celor ce sunteti alaturi de Miruna , multumim tuturor celor ce veti face posibila dorinta Mirunei ....dorinta de-a trai !

Un Euro de la noi = viata pentru Miruna !LooneybinCEO

Saraca fetita!  :(

Cand vedem cazuri de genul acesta si vedem diferenta accesului medical care este in Spania vs Romania ... mai trebuie sa spun altceva? Vai de ea tara!

Sincer sper ca aceasta fetita sa se poata face bine, si toti care se afla in situatia ei.