• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
07 August , 2022, 20:34:46 pm

News:

In perioada 1-19 decembrie 2012 forumul a functionat doar partial din cauza unor probleme tehnice. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.


Diaspora Romaneasca la RASCRUCE: Trecut , Prezent si Viitor

Started by Cojocaru O.S.S.E.R, 22 November , 2008, 16:45:46 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cojocaru O.S.S.E.R

DIASPORA ROMANEASCA LA RASCRUCE : TRECUT, PREZENT SI VIITOR

Trecutul apropiat a insemnat SPERANTA. O speranta pentru mare parte din diaspora, indeosebi pentru cei care au infruntat in '89 himerele trecutului cu indrazneala, crezand ca venise ziua sorocului, multasteptatul moment al izbavirii de batjocura, umilinte si dispret, ca rasarisera zorii unei lumi noi.

Din nefericire, speranta noastra de atunci nu a putut deveni realitate, adica victorie. Caci structurile comuniste s-au metamorfozat peste noapte, multiplicindu-se planificat, constituind noi formatiuni politice, uzurpind in numele democratiei institutiile statului. In momentele in care manipularea si discreditarea aparatului de propaganda a atins apogeul perfectiunii, multi dintre noi ne-am simtit singuri si tradati. Neputindu-ne invinge si supune, structurile ne-au divizat, cruda realitate a spulberat iluziile unei posibile rasturnari de situatie.

Multi, prea multi, am luat drumul pribegiei, cautind reconfort si posibilitatea de a ne realiza profesional, a trai decent, civilizat si a fi respectati la adevarata valoare. Abia atunci SPERANTA NOASTRA s-a transformat in VICTORIA LOR, o victorie care a insemnat pentru ei perenizarea in structurile puterii de stat pe care le-au uzurpat, pentru Romania distrugere sistematica, somaj masiv, umilinte fara de sfirsit si un brand de mare renume mondial : o tara a hotilor. Adica a LOR. Iar pentru noi pribegia.

Timpul trece dar nu trebuie sa tacem

In curind se vor implini doua decenii de la revolta din '89. Ce vedem noi astazi ? Realitatea este ca structurile comuniste nu au disparut, din contra, s-au metamorfozat planificat, acaparind totul, uzurpind in numele democratiei statul de drept, alte personaje din esaloanele succesive au preluat fraiele, nu s-au schimbat decit decorurile si orchestra, partitura raminind aceiasi. Cei care am plecat in acei ani de batjocura si umilinte, am lasat un gol imens ce nu mai poate fi inlocuit sau compensat.

Vreau doar sa va amintesc ca suntem cei care am participat la rasturnarea unui regim despotic si chiar daca am fost apoi manipulati, tradati in sperantele noastre, raminem forta ce constituie o amenintare permanenta la adresa uzurpatorilor.


Prezentul inseamna pentru diaspora o RASCRUCE. Ce facem noi astazi ? Suntem resemnati ? Ne consideram invinsi ? Ne facem ca nu intelegem despre ce este vorba, nu vrem sa stim ce se intimpla, lasind pentru inca douazeci de ani destinul tarii in mina uzurpatorilor, abandonam idealurile ce ne-au unit sperantele, ne resemnam in asteptarea batrinetilor, cind, melancolici, vom ofta si repeta la nesfirsit : "De ce nu am indraznit... ?"


Dar DE CE am indrazni ? DE CE ar fi necesar sa ne implicam, noi, diaspora ?

Fiindca abtinerea noastra ar duce la suprareprezentarea unei minoritati active, partinice a actualei clase politice ce nu se va resemna retragindu-se si lasind loc reformelor necesare, va lupta cu toate fortele sa pastreze puterea, avutiile si privilegiile pe nedrept insusite, utilizind toate resursele si structurile pe care le are la dispozitie.

Si fiindca diaspora i se poate opune ; ea are un potential intelectual-uman colosal, fiind elita intelectualitatii romanesti si in aceasta calitate, neimplicandu-se, va fi inca si mai vinovata decat "prostimea" din tara de continuarea jafului national si de tot ce se intampla in tara, fiindca ea este in cunostinta de cauza. Fiindca ea poate face ceva. Fiindca intotdeauna si peste tot, intelectualitatea a adus, prima, schimbarea.

Implicare, autoritate si motivatie

Fireste, pentru ca cineva sa faca ceva are nevoie de doua lucruri : autoritate si motivatie.

Autoritatea, diaspora o are in calitate de cetatean roman. In plus, daca partidele din tara isi trimit reprezentantii in circumscriptiile electorale ale diasporei, oferindu-se sa o reprezinte, daca acest lucru este legal si perfect valabil, de ce nu ar fi valabila atuncea si constituirea in tara a unui partid sau a unei miscari a diasporei ?

Cat despre MOTIVATIE, o sa va prezentam in continuare cateva argumente în favoarea implicarii.

Unii dintre noi, din diaspora, indeosebi migratia temporara, vor fi nevoiti sa se intoarca acasa (deocamdata cel putin, migratia din Spania si Italia, ca urmare a crizelor de acolo). Ei vor veni cu ceva economii, deci vor dori sa construiasca ceva cu banii si cu experienta acumulata, aici, in tara asta. Ce vor gasi insa aici ? In loc de un cadru organizatoric tipic oricarei natiuni civilizate, de un stat modern, care sa le asigure dreptul la educatie, sanatate, protectie sociala, libera concurenta, vor gasi o structura organizatorica de tip medieval, dominata de baroni si oligarhi. Daca vor dori sa deschida o afacere, fiscalitatea sufocanta, nerespectarea principiului competitivitatii, nu le va permite sa o faca. Drepturile omului, specificate in Carta ONU nu le vor fi respectate, fiindca doar un stat de drept, de care beneficiaza doar natiunile civilizate, este instrumentul prin care aceste drepturi devin, din teorie, realitate. Daca vor dori sa aiba parte de un proces corect, nu vor avea parte.

Toate acestea, deoarece vechile structuri bolsevico-comuniste, transformate acum in capitalisti de cumetrie, au facut din Romania feuda lor.

O alta parte a diasporei nu este preocupata de gandul reintoarcerii, ce motivatie ar avea sa se implice ? Doar morala ? Nu. Fiindca niciodata notiunea de « roman » nu a avut conotatii mai negative decat astazi. Acest lucru se repercuteaza direct si asupra etnicilor romani din diaspora. Acum, cand e din ce in ce mai greu chiar si pentru indigeni sa gaseasca o slujba, unii patroni, din unele zone, s-ar putea sa strambe din nas la auzul numelui de « roman ». Multe usi ar putea fi inchise la auzul aceluiasi nume, fie ca este vorba de usile unor institutii, organizatii, cluburi si altele, fie de ale unor persoane fizice, in cadrul unor relatii personale. Nici antreprenorilor nu le va merge mai bine, daca li se va duce vestea ca sunt romani ; unii ar putea refuza sa faca afaceri cu acestia, sa intre intr-un joint-venture, etc..., pe considerente ca un produs cu marca « romanesc », ca sa nu mai vorbim de cele « made in Romania » ar putea fi rejectat de piata, ca urmare a conotatiilor negative asociate cu numele de « roman ». Chiar daca toate aceste lucruri inca nu s-au produs, in curand se vor produce, fiindca actuala criza, acutizandu-se, va restricta posibilitatile peste tot si primii sacrificati vor fi ultimii veniti. Si toate acestea le datoram comunistilor bisnitari care au transformat Romania in feuda lor

facand lumea sa confunde imaginea lor proprie cu imaginea Romaniei. Mai nou, prin reglementarile legii 35 ale votului uninominal, diaspora va ajunge sa fie reprezentata de aceiasi comunisti bisnitari, organizati in partide ale jafului national, cu impactul de rigoare asupra imaginii, indiferent ca individual, diasporenii stiu foarte bine ca acestia nu-i reprezinta in fapt. Lumea insa, astfel va percepe lucrurile, in ciuda faptului ca o mare parte din diaspora a parasit tara tocmai din cauza lor.

Si in sfarsit, de ce le-ar pasa diasporenilor de un stat roman care sa-i reprezinte pe romani, ci nu mafia bolsevica ?

Cum actuala criza e cea mai severa din perioada interbelica incoace si se arata a fi de durata, acuta, destule imprevizibile apar la orizont. Niciodata nu strica sa stii, ca, la o adica, ai un loc in care sa te poti intoarce, un « acasa ». Acest loc nu-l vor construi, fireste, altii pentru tine. Avem un astfel de loc, doar ca nu-l putem numi, acum, « acasa ». Fiindca a fost uzurpat de clicile neocomuniste ce au facut din Romania un stat de clan de tip mafiot, transformand-o astfel in feuda lor, perenizandu-si puterea. Sa nu lasam un loc care este de drept al nostru, sa fie, de fapt, al lor. Sa nu-l cedam lor .


Si in sfarsit, daca exista autoritate, exista motivatie pentru implicare, practic, cum s-ar putea implica diaspora intr-o intreprindere ca aceasta ?

Diaspora trebuie sa lase antagonismele si conflictele de idei care o dezbina si sa se implice la ralierea comunitatilor romane din intreaga lume intr-o LIGA (ALIANTA) POLITICA, cu principii si reguli drepte, permitind definirea unui CURENT POLITIC REFORMATOR, venind in intimpinarea aspiratiilor electoratului.

Constientizarea fortei electorale a cetatenilor ce nu se identifica cu actuala clasa pseudo-politica uzurpatoare, emanata din esaloanele vizibile sau obscure ale fostului partid unic, va determina declansarea procesului de constituire a ORGANIZATIEI CETATENESTI INITIALE ce va defini strategia de urmat pentru a recuceri statul de drept, uzurpat de neo-comunisti in numele unor legi masluite a unei constitutii aranjate si interpretate de strajerii consiliului conspirativ.


Astazi suntem la o rascruce in care putem opta : putem face ca sperantele noastre sa devina realitate, adica VICTORIE, dar numai daca nu ne vom lasa reprezentati in continuare de aceleasi partide, daca vom avea demnitatea de a ne alege propriii reprezentanti, de a ne constitui propria noastra miscare politica, pentru ca vocea noastra sa fie ascultata si respectata. Astazi, optand, intr-un sens sau altul, suntem responsabili pentru ziua de maine.

Caci, in functie de ceea ce optam noi astazi, maine insemna VICTORIA noastra, prin implicarea de astazi, sau victoria lor prin abtinerea si indiferenta noastra.

Spatiului virtual - liant a unei retele cetenesti descentralizate

Analiza spatiului virtual indica o risipire imensa a potentialului creator al romanilor. Ne lipseste veriga esentiala care sa creeze releul unei retele de comunicare, pina in prezent am ramas tributari multor conformisme si complexe de exprimare.

Ne lipsesc sursele de informare directa, necenzurata, si schimburile de idei constructive. Crearea puntilor de legatura reprezinta o necesitate absoluta in demararea constituirii acestor relee de comunicare.

Expunerea datelor face parte dintr-un proiect de informare-sensibilizare a unor segmente distincte de cetateni, propunem o participare constructiva sub deviza :

Daca nu noi, cine ? Daca nu acum, atunci cind ?

Cei ce simt ca pot sa participe la definirea proiectului de societate cu idei, propuneri, sugestii sau o implicare activa sunt invitati sa acceseze siturile ce converg in aceiasi directie de actiune :
http://www.proiectul-arche.org/2008/11/revolutia-conservatoare-fundament-i.html
http://elkorg-projects.blogspot.com/2008/10/andre-scrima-experiena-spiritual-i.html
http://www.asymetria.org/
http://jurnalulunuivulcanolog.blogspot.com/
http://www.piatauniversitatii.com ( Forum  de  studiu , analiza , dezbatere )(Proiectul Aliantei Mondiale a Cetatenilor Nereprezentati)
http://gid-romania.com/index.asp
http://www.variantacojocaru.ro
Pentru  un  contact  initial , transmite-ti  mesajele  dv. pe  urmatoarea  adresa  email , de  tranzit : [email protected]


Alesii (?) reprezinta prin definitie interesele cetatenilor care i-au investit cu putere. Deci, cetateanul are dreptul sa cunoasca cum isi onoreaza mandatul incredintat (promisiunile din campania electorala).

A fi reprezentant este o onoare, un privilegiu ce implica o datorie morala fata de cetatean si popor..  

Demografie si poltică

Studiul demografiei arata ca populatia romaniei imbatrineste, natalitatea nu reuseste sa compenseze tendinta inceputa acum optsprezece ani, situindu-se la jumatate din procentul de nasteri necesar reechilibrarii demografice.

Concret, la orizontul anilor 2050 populatia va fi de aproximativ cinsprezece milioane de persoane din care seniorii vor reprezenta 40 %, activii 30 %, copii 30 %.

O enorma dilema ce nu trebuie ignorata este supravetuirea identitatii nationale in secolul urmator. Nepotii si stranepotii nostri ne vor judeca actiunile din prisma deciziilor sau a indiferentei de care dam dovada in prezent.

SITUATIA DEMOGRAFICA A ROMANIEI

La orizontul anilor 2030 populatia se va cifra la aproximativ 15 000 000 de persoane, un declin de 25 % fata de populatia actuala.
http://www.hotnews.ro/
Analiza  completa  se  gaseste pe forumul  http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=584