Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca

Locuri de munca in Spania => Caut de muncã în Spania => Topic started by: avocatromaninalmeria on 14 November , 2015, 16:49:47 pm

Title: Avocat Român în Almería
Post by: avocatromaninalmeria on 14 November , 2015, 16:49:47 pm
AVOCAT LUNGEANU EUGEN
CARRERA ALHADRA Nº 52 LOCAL 2 ALMERIA
TEL. 950036503
        662945120
        [email protected]
In Spania creditul este personal si chiar daca lasi cheile la banca diferenta dintre responsabilitatea ipotecara si pretul de vanzare ti-o vor cere tot tie.

Exemplu ai cumparat o casa in 200.000 € are credit ipotecar de 180.000 € . Banca o ia si o vinde pe 90.000 € la licitatie (subasta).

Iar tie iti cere diferenta de 90.000 € + cheltuieli de judecata + dobanda la ratele neplatite + tot felul de cheltuieli si ramai cu o datorie de 140.000 € pe care o vei duce toata viata in spate.

Legea le permite sa iti retina (daca nu ma insel) 40% din nomina asa ca va trebui sa muncesti toata viata la negru, va trebui sa te feresti sa ai bunuri, masini, imobile pe numele tau pentru ca vor fi sechestrate si executate. Asta in cazul in care ramaneti in Spania.

Oricum in cazul in care aveti garanti (avalistas) Banca va incerca sa stoarca banii de la ei punandu-le sechestru pe bunuri. Asa ca situatia devine insuportabila toata viatza va trebui sa te ascunzi si sa muncesti la negru pana achiti datoria.

Referitor la intrebarea ta, pana acum nu am auzit nici un caz in care sa puna sechestur pe proprietatile din Romania pentru ca banuiesc ca banca nici nu stie ca detii o locuinta in tara. Si ar fi mai bine sa nu afle.

Cred ca cu o decizie judecatoreasca din Spania iti pot executa si un bun din Romania doar ca momentan banca nu are infrastructura necesara. (oricum la caixa sa stii ca a deschis sucursala si in Bucuresti). Si chiar daca ar fi nevoie sa deschida alt proces o pot face insa deocamdata nu au mers asa departe.

Pe viitor cred ca RAI (registro de impagados) sau echivalentul a listei negre a rauplatnicilor din Romania este posibil sa fie una cu baza de date comune la nivel european. Si atunci va fi foarte greu sa mai obtii credite.

Concluzia mea ar fi ca poate in urmatorii 5 ani nu vei avea nici o problema cu proprietatea sau poate nu se vor lega niciodata de ea, dar pentru siguranta ta in locul tau as face un contract  de vanzare-cumparare pe numele copilului (daca ai). Atentie nu donatie... cel mai bine contract de vanzare cumparare.