Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca

Legislatie si Consiliere Juridica => Servicii Consulare => Topic started by: monica1307ro on 27 March , 2009, 14:04:28 pm

Title: incurcatura cu certificatele de nastere copii nascuti inn spania
Post by: monica1307ro on 27 March , 2009, 14:04:28 pm
BUNA ZIUA,
NUMELE MEU ESTE, IN ACEST MOMENT MONICA GABRIELA BAGHIU, DAR INAINTE MA NUMEAM CIOBANU.
CAZUL MEU DIN CATE VAD E FOARTE COMPLICAT PENTRU CA UN REUSESC SA OBTIN CERTIFICATELE ROMANESTI ALE COPIILOR MEI NASCUTI IN SPANIA.
AM SA INCERC SA VA RELATEZ PE SCURT CAZUL SI SA VA CER INDRUMARE, PENTRU CA AM AJUNS LA LIMITA PUTERILOR ATAT DIN PUNCT DE VEDERE MORAL CAT SI FINANCIAR.
INAINTE DE A VENI IN SPANIA IN 2002 AM FOST CASATORITA, DAR AM SI DIVORTAT INAINTE DE A PARASI TARA. PROBLEMA MEA A APARUT DIN CAUZA CA UN MI-AM SCHIMBAT DOCUMENTELE DE IDENTITATE INAINTE DE A PLECA. UN ARE ROST SA MENTIONEZ CA A FOST O PROBLEMA DE COMUNICARE SI DE NESTIINTA IN CAZUL ACESTA, DAT FIIND FAPTUL CA MI S-A TRIMIS HOTARAREA DE DIVORT LA DOMICIULUL CONJUGAL, UNDE EU UN MAI LOCUIAM, APOI A EXISTAT O MODIFICARE DE EROARE IN HOTARAREA SI IAR AU TRIMIS HARTIA TARZIU.
NUMELE MEU DE NECASATORITA ERA - BAGHIU, IAR DUPA CASATORIE - CIOBANU.
IN 2006, RESPECTIV 2008 AM NASCUT DOI BAIETEI IN SPANIA, DAR TOATE DOCUMENTELE MELE INDICAU CA MA NUMESC CIOBANU, DEOARECE NU AM SCHIMBAT ACTELE DE IDENTITATE, CUM AM MAI SPUS.
SINGURUL DOCUMENT CARE DEMONSTREAZA CA MA NUMESC - BAGHIU - ESTE CARTEA DE IDENTITATE, RESTUL DOCUMENTELOR MELE OBTINUTE AICI: CERTIFICAT DE REZIDENTA SI MUNCA, CARNET DE CONDUCERE, HIPOTECA, CONTUL BANCAR SI TOATE INREGISTRARILE DE LA SEGURIDAD SOCIAL, INEM SI HACIENDA FIIND CU -CIOBANU.
AM FOST ATAT EU CAT SI TATAL COPIILOR( CARE ESTE TOT ROMAN SI ESTE FOSTUL SOT)  LA MADRID DE CATEVA ORI, NOI LOCUIND IN GALICIA, SA INCERCAM SA FACEM CERTIFICATELE DE NASTERE ROMANESTI, DAR DE FIECARE DATA AM PRIMIT INFORMATII AMBIGUE SAU INCOMPLETE, CEEA CE A DUS LA INTARZIEREA ACEASTA DE MAI BINE DE 2 ANI.
ULTIMA DATA AM FOST LA SFARSITUL LUNII DECEMBRIE 2008, SI AM INTELES CA TREBUIE SA IMI SCHIMB NUMELE CIOBANU IN BAGHIU CA SA FIU IN LEGALITATE, DAR NUMELE MAMEI COPIILOR MEI DIN CERTIFICATELE DE NASTERE SPANIOLE ESTE CIOBANU.
DE LA CONSULAT MI S-A SPUS SA CER ADAUGAREA LA REGISTRUL CIVIL  A UNEI MENTIUNI PE MARGINEA CERTIFICATELOR COPIILOR CUM CA EU - MONICA GABRIELA CIOBANU - SUNT ACEASI PERSOANA CU - MONICA GABRIELA BAGHIU- , CA ASTFEL SA POT OBTINE CERTIFICATELE COPIILOR.
AM FACUT ACEASTA CERERE LA REGISTRUL CIVIL DE UNDE I-AM INREGISTRAT SI ASTAZI 23-03-2009 AM PRIMIT RASPUNSUL NEGATIV, NU POT FACE ACEASTA MENTIUNE PE CALE ADIMINISTRATIVA CI DOAR PE CALE JUDICIARA, PRIN INTERMEDIUL UNUI PROCES ORDINAR.
CEEA CE NU INTELEG EU, ESTE CA DESI STATUL ROMAN POATE SI ARE CAPACITATEA SA RECUNOASCA CA SUNT UNA SI ACEASI PERSOANA PE BAZA HATARARII DE DIVORT, A CERTIFICATULUI MEU DE NASTERE SI A BULETINULUI MI SE CERE O CHESTIE ABSURDA PE CARE SPANIOLII UN O INTELEG SI NICI NU LE CORESPUNDE.
AS VREA, DACA SE POATE SA MA AJUTATI SA REZOLV TOATA ACEASTA INCURCATURA, CARE RECUNOSC CA E VINA MEA, DAR CUM UN POT INTOARCE TIMPUL INAPOI UN POT FACE NIMIC PENTRU A O REMEDIA.
CU RESPECT SI MULTA SPERANTA, VA SALUTA
MONICA GABRIELA CIOBANU
www.actiweb.es/monicaciobanu
Title: Re: incurcatura cu certificatele de nastere copii nascuti inn spania
Post by: gossa on 07 April , 2009, 16:27:36 pm
Eu inteleg ca pasaportul tau, in acest moment, este pe numele Ciobanu si, prin urmare, toate documentele tale emise in Spania sunt pe numele Ciobanu. Intr-o zi, pasaportul tau va expira, vei cere altul in care vei aparea cu numele Baghiu, asa cum figurezi la Evidenta Populatiei in Romania. Deci, va trebui sa demonstrezi, pentru tine, ca esti aceeasi persoana in fata tuturor autoritatilor din Spania. Daca ti-ai schimbat numele - prin divort ai revenit la numele anterior casatoriei - ar trebui sa notifici aceasta schimbare pentru toate actele tale din Spania, ca sa fii in legalitate. Iar la banca, de exemplu, ca sa iti poti accesa contul...