• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
10 August , 2022, 20:09:39 pm

News:

In perioada 1-19 decembrie 2012 forumul a functionat doar partial din cauza unor probleme tehnice. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.


Experientele romanilor in Spania

Started by Ruxandra, 09 August , 2008, 15:44:24 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ruxandra

Buna tuturor. Ma numesc Ruxandra si locuiesc in Anglia, langa Liverpool, unde predau studii mass media la Universitatea Edge Hill. In urmatoarele luni vreau sa adun opiniile comunitatii romanesti din Spania legate de experienta migratiei, adaptarea la realitatile spaniole, viata comunitatii romanesti in Spania, importanta asociatiilor culturale si rolul site-urilor Internet dedicate romanilor. Interesul meu sa discut deschis despre experienta diasporei pe care o impart si eu si opiniile voastre vor fi tratate cu respect si binenteles anonimitate. Sunt gata sa dau mai multe detalii despre proiectul meu celor interesati. V-as ruga sa-mi scrieti la urmatorul e-mail: [email protected] sau [email protected] De pe 27 august, pentru o saptamana, voi fi la Valencia si daca romanii de acolo ar dori sa ne intalnim la o cafea si sa discutam informal, de asemenea ii rog sa ma contacteze. Toate cele bune.

Fedor Emilianenko

Salutare. Sunt Fedor si locuiesc in Ploiesti. am o escala de 4 ore pe Barajas - madrid. credeti ca am timp sa dau o fuga pana in madrid, macar ca sa "miros" orasul? multumesc

benu

salut,

Parerea mea este ca e riscant. Depinde daca cunosti bine aeroportul sau nu. Insa aeroportul e imens e intre primele 4 din Europa. Tinand cont ca imbarcarea incepe cu 40 de minute inainte de plecare, si ca tre sa mai treci si pe la controlul aeroportului sa faci un streaptese sa nu cumva sa fii terorist... e cam complicat. Pot sa spun ca eu care cunosc aeroportul imi e cam teama sa ajung cu o 90 de minute inainte de zbor. Pentru ca poate aparea orice neprevazut. Pe urma inca o ora pe drum adica 30 de minute dus si 30 intors asta in cazul in care nu prinzi ambuteiaj. Ti-ar ramane 30 de minute care nu sunt suficiente sa te plimbi prin Madrid.

Totusi recomand 2 ore inainte sa fii in aeroport. Si daca faci escapada informeaza-te bine in ce terminal ajungi si din ce terminal e plecarea catre destinatie. Deasemenea cere si cartea de imbarcare din Romania (sau de unde pleci) pentru cel de-al doilea zbor, asa nu mai pierzi timpul la o coada in Madird.
mândru ca-s român ;)

Fedor Emilianenko

Quote from: benu on 18 February , 2010, 12:12:49 pm
.....  Deasemenea cere si cartea de imbarcare din Romania (sau de unde pleci) pentru cel de-al doilea zbor, asa nu mai pierzi timpul la o coada in Madird.


Merge? am mai facut zboruri cu escala dar n-am remarcat ca se poate. unde? unde fac checkin-ul pt. primul zbor (otopeni-madrid)? Merci oricum si pt. celelalte informatii. probabil ca nu o risc, stau cuminte in aeroport sau caut pe goagal vreo atractie prin apropiere

LooneybinCEO

Sunt de acord total cu ce a raspuns benu. Si eu cunosc Barajas, si nu-ti ramane destul timp ca sa mergi prin Madrid cu o escala de 4 ore.