• Welcome to Comunitatea Romanilor din Spania - Spania Romaneasca. Please login or sign up.
 
18 January , 2022, 14:51:32 pm

News:

Sistemul de popularitate a fost perfectionat. Astfel in functie de numarul mesajelor postate pe forum veti urca in grad. Gradele sunt asemanatoare celor din armata, singurule diferente sunt ca gradul cel mai mic se numeste "Membru" iar gradul suprem se numeste "Vip". Pentru a urca la un nivel superior este nevoie sa postezi 25 de mesaje.


Certificat de deces

Started by admin, 20 September , 2006, 11:39:05 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

admin

Declaraţia de deces se face la Secţia Consulară de către o persoană apropiata defunctului, în termen de 3 zile de la data încetării din viaţă a persoanei, termen în care se cuprinde atât ziua în care s-a produs decesul, cât şi ziua în care se face declaraţia.

Când decesul se datorează unei sinucideri, unui accident sau altor cauze violente, declaraţia se face în termen de 48 de ore, socotite din momentul decesului.

Dacă, din diferite motive nu pot fi îndeplinite condiţiile de mai sus, este posibil să se elibereze ulterior un certificat de deces după transcrierea/înscrierea în registrele române de stare civilă a certificatului eliberat de autorităţile străine.

Acte necesare pentru întocmirea certificatului de deces:

declaraţia scrisă în limba română şi semnată la secţia consulară de către o persoană apropiată defunctului, însoţită de fotocopia unui act de identitate al declarantului;
paşaportul românesc al defunctului, în original;
certificatul medical de constatare a decesului;
dovada sesizării autorităţilor de poliţie sau procuratură, în cazul iîn care decesul s-a datorat unor cauze violente, unui accident sau al unei sinucideri;
certificatul de naştere al defunctului;
certificatul de căsătorie al defunctului, dacă este cazul.


Precizări:

actele prezentate de declarant, redactate într-o limbă străină, vor fi însoţite de traducerea corespunzătoare în limba română, care va fi legalizată de către secţia consulară.
declarantul va semna în registrele de stare civilă pentru exactitatea datelor înscrise. Rectificarea sau completarea ulterioară a actelor de stare civilă se poate face numai în temeiul unei hotărâri judecătoreşti.

delia motoasca

Putem obtine pt dvs. transcrierea certificatului de deces din Romania.
Cu o simpla procura consulara pe care o puteti da in Spania putem rezolva orice! Obtinem in Romania pt dvs. acte de stare civila, sentinte, apostile, traducem, legalizam si supralegalizam orice!
E mai ieftin si mai comod.
Convingeti-va: 0721.22.66.35
[email protected]